Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 10. 2012,
21.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Darko Milanič Marcos Tavares Agim Ibraimi Aleksander Rajčević

Četrtek, 4. 10. 2012, 21.37

8 let

Maribor veliko bližje, a iz Rima spet praznih rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Maribora so v 2. krogu evropske lige (skupina J) v gosteh izgubili z italijanskim Laziem iz Rima z 0:1 (0:0).

Mariborski nogometaši so se po zmagoslavju nad grškim Panathinaikosom v lepi luči predstavili tudi na svojem drugem dvoboju v evropski ligi. Na olimpijskem stadionu v Rimu so bili večji del vsebinsko bogatega obračuna povsem konkurenčni favoriziranim igralcem iz italijanske prestolnice, v zadnji tretjini pa so po grobi napaki v zadnji obrambni vrsti prejeli gol. Mariborska zasedba bo v naslednjem krogu na domačem igrišču gostila angleški Tottenham, tekma pa bo 25. oktobra.

Prvi polčas je minil v obojestransko odprti predstavi, priložnosti za gol so se vrstile kot po tekočem traku. Lazio je zagrozil že po nekaj sekundah tekme, strel Brazilca Hernanesa pa je mariborski vratar Jasmin Handanović komajda zaustavil.

Nato so na sceno stopili izbranci Darka Milaniča in si priigrali tri priložnosti, gostitelje pa je pred najhujšim rešil argentinski vratar Albano Bizarri. Južnoameričan je v 10. minuti najprej zanesljivo posredoval po prostem strelu Agima Ibraimija, še bolj pa se je izkazal štiri minute kasneje, ko je s konicami prstov zaustavil poskus Željka Filipovića z glavo, žoga pa je pri tem oplazila vratnico.

Mariborski nogometaši so si najlepšo priložnost priigrali v 16. minuti, ko je kapetan Marcos Tavares poslal uporabno globinsko žogo do Gorana Cvijanovića, ki se je znašel v naravnost idealnem položaju, po njegovem strelu po tleh pa je bil znova na pravem mestu Bizzari.

Rimljani so imeli največji pritisk v prvem polčasu med 18. in 30. minuto, v tem obdobju so zadeli dve vratnici. Prvo je iz desnega mrtvega kota zadel Antonio Candreva, drugo pa Angolec Luis Pedro Cavanda, ki je nameraval z desne strani poslati predložek, žoga pa je pri tem oplazila vratnico. Lazio je v 26. minuti dosegel gol, a ga je poljski sodnik Szymon Marciniak zaradi prepovedanega položaja Brazilca Edersona razveljavil, isti igralec pa je bil zelo blizu zadetka tudi v 30. minuti, a je z glavo streljal mimo gola.

Drugo polovico tekme so bolje pričeli gostitelji, v 48. minuti pa je strel Edersona s 15 metrov švignil mimo Handanovićevih vrat. Mariborčani so izjemno nevarno zapretili v 56. minuti, po kotu z desne strani je bil v skoku najvišji Tavares, po njegovem strelu z glavo pa je žoga le za las zgrešila vrata Lazia.

V 61. minuti je Tavares zaradi poškodbe zapustil igrišče, le minuto zatem pa so Rimljani povedli. Po dolgi globinski žogi se je Sergio Floccari lepo otresel Jovana Vidovića in sprožil močan strel. Njegov poskus je Handanović ubranil, odbito žogo pa je v mariborsko mrežo pospravil Ederson za 1:0.

V nadaljevanju je ritem igre močno padel. Lazio je s preudarno igro zanesljivo držal rahlo prednost, v 76. minuti pa zapravil idealno priložnost za bolj izdatno zmago. Znova se je v vlogi nesrečnega junaka znašel Vidović, ki je v svojem kazenskem prostoru zrušil Floccarija. Poljski sodnik je mariborskemu stebru obrambe nemudoma pokazal rdeč karton in pot v garderobo, kazenski strel Hernanesa pa je z bravurozno obrambo zaustavil Handanović.

Maribor se je v sami končnici trudil po najboljših močeh in skušal doseči izenačujoč zadetek, še najbolj konkretno akcijo pa je izpeljal v 87. minuti, ko je Ibraimijev strel s 30 metrov zletel mimo gola.

Ne spreglejte