Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2014,
10.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Krško NK Zavrč NK Domžale NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Nedelja, 2. 3. 2014, 10.33

8 let

Maribor se je namučil v Krškem, Gorica boljša od Krke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vodilna Olimpija je v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije gostovala v Domžalah in iztržila točko. Zavrč je zmagal petič zapored. Maribor se je namučil v Krškem.

Zmaji iz Ljubljane so v sosedskem derbiju v Domžalah, kjer so nazadnje izgubili pred štirimi leti in pol, igrali neodločeno. Andraž Šporar je goste popeljal v vodstvo v prvem polčasu in se povzpel na vrh strelcev prvenstva. Domžale so izenačile v drugem polčasu po avtogolu Dejana Kelharja. V 70. minuti je bil pri Ljubljančanih izključen Nemanja Mitrović. Obe ekipi sta imeli še po nekaj zrelih priložnosti, a se izid ni spremenil.

Dvanajsti krog se je začel v Celju, ki je bil po porazu v Novem mestu jezen na delivce pravice, saj je bil odločilni zadetek Krke dosežen z nedovoljenega položaja. Tokrat so bili v knežjem mestu Koprčani, ki so s pokrom zadetkov v mreži Krškega napovedali boljše čase. Za Koprčane je gol dosegel Leo Štulac v 33. minuti in, ko je že vse kazalo na zmago gostov, je v zadnjih sekundah srečanja za domače izenačil Enis Đurković.

Izjemni Zavrč, ki je v zadnjem tednu prekrižal načrte Mariboru in Olimpiji, je zmagal še petič zapored, tudi tokrat pod taktirko srbskega trenerja Slavka Matića. Rudar je celo povedel, Haložani pa so si v zadnjih minutah prek Aleksa Pihlerja zagotovili nove tri točke, ki tudi pomenijo, da so se na lestvici izenačili z Domžalami in Gorico.

Vrtnice, ki so po odlični uvodni četrtini prvenstva nanizale tri poraze, so z domačo zmago proti Krki uspele prekiniti negativen niz. V Športnem parku so domači navijači na gol čakali 82 minut, nakar jih je razveselil Miran Burgič, v sodnikovem podaljšku pa je končni izid 2:0 postavil Blessing Chibuike Eleke. Z zmago ostajajo na drugem mestu lestvice.

Vijolice so se namučile pod žarometi v Krškem, ki po drugem krogu ostaja brez zmage. A po šesti minuti je kazalo drugače, ko je Luka Štefanac Krško popeljal v vodstvo. V 38. minuti je z izjemnim zadetkom z glavo izid izenačil Marko Šuler. V drugem polčasu so Mariborčani še stopili na plin, v vodstvo pa jih je v 71. minuti popeljal Dare Vršič. Končni izid je v sodnikovem podaljšku postavil Gregor Bajde. Vijolice za vodilno Olimpijo zdaj zaostajajo sedem točk.

Ne spreglejte