Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Domžale NK Celje NK Rudar NK Gorica NK Triglav NK Zavrč NK Krka

Sreda, 1. 8. 2012, 12.11

8 let

Maribor prekinil črn niz in se vrnil na vrh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Maribor je v derbiju 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije zanesljivo premagal Olimpijo. Strelca za zmago z 2:0 sta bila Jean-Philippe Mendy in Damjan Bohar.

V drugem poizkusu je Anteju Šimundži uspelo. Potem ko je izgubil na evropski tekmi v četrtek v Wiganu, je novopečeni trener Maribora ekipo popeljal do zmage na derbiju. Maribor je prekinil – upoštevajoč vsa tekmovanja - , niz petih tekem brez zmage. Za tri točke sta zadela Jean-Philippe Mendy v prvem polčasu, ki je izkoristil veliko napako ljubljanske obrambe, in Damjan Bohar, ki je v druge polčasu izkoristil zelo natančno podajo kapetana Marcosa Tavaresa, prišel sam pred gol Olimpije in rutinirano zadel za 2:0. Vprašanje je, ali bo trener Olimpije Andrej Razdrh ostal na klopi Ljubljančanov po novem neuspehu.

V nedeljo je bila še ena tekma. Triglav je v Kranju pod vodstvom novega trenerja Siniše Brkića remiziral z velenjskim Rudarjem z 1:1.

Z dvobojem med Celjem in Koprom se je začel 13. krog. Kanarčki so po skalpu Maribora premagali še drugi en štajerski klub. Celjani bi lahko povedli, vendar je Andraž Žurej na začetku drugega polčasa zadel vratnico, Koprčani pa so v nadaljevanju preko Mateja Palčiča, Urbana Žiberta in Gorana Galešića zmagali.

Gorica je nekoliko nepričakovano in visoko premagala doslej drugouvrščeni Zavrč. Za vodstvo Primorcev je zadel Massimo Coda, ki je dosegel že sedmi gol. Novogoričani so se tako priključili vrhu lestvice. Suvereno so zmagali tudi Domžalčani, ki so se znesli nad Krko. Razigrana sta bila Slobodan Vuk, ki je dvakrat podal Joshui Parkerju, ob tem pa dosegel tudi en gol.

Ne spreglejte