Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
27. 5. 2013,
16.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mladen Dabanović Darko Milanič pokal Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Celje

Ponedeljek, 27. 5. 2013, 16.08

8 let

Maribor noče slišati o podcenjevanju, Celje pa o branjenju

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Lani so Štajerci v pokalnem finalu navdušili nogometne gurmane, absolutni favorit Maribor pa se je moral pošteno potruditi, da je strl odpor žilavega Celja. Se bo v sredo v Kopru godilo podobno?

Mariborčani so v sklepno dejanje pokalnega tekmovanja zakorakali kot prvovrstni favoriti. Da so najboljši v Sloveniji, so dokazali v prvenstvu, ovire so bolj ali manj prepričljivo odpravljali tudi v pokalu. In naslov državnih prvakov jih ni uspaval, čeprav se je v nedeljo v mestu ob Dravi še dolgo v noč nazdravljalo novi zvezdici. "Cilji so pri NK Maribor zelo visoki in od tega ne odstopamo. Ne glede na to, da smo bili v prvenstvu zelo uspešni, je finale pokala zelo pomembna tekma. Zavedamo se, da nas čaka zahtevno srečanje," je kot vselej Darko Milanič širil mariborski apetit po novih lovorikah ter dodal, da je lahko prednost "vijolic" dejstvo, da imajo ogromno izkušenj z igranjem tekem pod imperativom zmage. "Podcenjevanje ne pride v poštev," je prepričan Izolan, ki bo svoje izbrance pred pokalnim izzivom pripravljal v domačem okolju, saj bo najboljši slovenski nogometni klub gost izolskega San Simona. Za sredin dvoboj so odpadli trije poškodovani igralci (Aleksander Rajčević, Aleš Mejač in Nusmir Fajić), stanje Timoteja Dodleka in Željka Filipovića, ki sta na nedeljski tekmi z Aluminijem utrpela poškodbe gležnja in rame, pa se izboljšuje. "Priključeni bodo tudi nekateri mladinci, tako da bomo ne glede na vse odsotne ponudili zelo kakovosten kader. Moštvo je dobro motivirano, imamo pa tudi težave, a je to logično, saj je sezona dolga," je prepričan trofejni trener Mariborčanov, ki želi v sredo ubraniti dvojno krono.

Verbič citiral Žureja: Finale se ne igra, finale se zmaga

Srečanje na Bonifiki, domu koprskega prvoligaša, se bo v sredo začelo v večernih urah (20.45). Celjani so z mislimi že več tednov pri finalnem srečanju z zvenečim štajerskim tekmecem, kar je priznal tudi pomočnik trenerja Mladen Dabanović: "Vzdušje v ekipi je v redu. Čaka nas vrhunec sezone. Cilj za to sezono smo že izpolnili, finale pa je nagrada za fante. To pa še ne pomeni, da v sredo nimamo ambicije zmagati," zagotavlja nekdanji reprezentančni kolega Milaniča, ki je stal med vratnicama Slovenije. Na druženju s predstavniki sedme sile je nadomeščal glavnega trenerja Miloša Rusa, ki se zaradi neodložljivih obveznosti ni mogel udeležiti dogodka na Gorenjskem. Kako velika je želja Celjanov, da v sredo pahnejo Mariborčane na kolena, je predstavil Benjamin Verbič. Mladi up celjskega kluba, ki se je izkazal že v lanskoletnem finalu z Mariborom, zdaj pa želi storiti še korak naprej. "Maribor je državni prvak, najboljša ekipa v Sloveniji. V tekmo gremo na zmago. Tako kot bi rekel moj soigralec Andraž Žurej, da se finale ne igra, ampak se finale zmaga. Tako bomo vstopili v tekmo," napoveduje 19-letni zvezni igralec. Celjani se bodo spustili v odkrit boj z Mariborčani, o osredotočenosti zgolj na branjenje ne razmišljajo. "Na tekmah, kjer smo igrali podrejeno vlogo ter se osredotočili na branjenje, smo bili neuspešni. Zato te formule v sredo ne bomo uporabili, ampak skušali odigrati," pojasnjuje Dabanović in želi, če je že ni bilo veliko v končnici prvenstva, nekaj dramatičnosti ponuditi vsaj pokalnemu razpletu. Podobna zgodba je bila že lani. Tudi takrat so Mariborčani nekaj krogov pred koncem brez težav ugnali Celjane, nato pa so slednji v Stožicah dolgo časa narekovali ritem in se odlično kosali s favoritom. Za nastop kandidirajo vsa najmočnejša orožja razen Mateja Centriha, ki je odsoten že mesec dni. Ostali so si v zadnjih krogih lahko odpočili, saj je trener Rus veliko rotiral že tako mlado enajsterico. Celjski tabor bo pred srečanjem v Strunjanu.

Prireditelj srečanja, Nogometna zveza Slovenije (NZS), pričakuje v sredo dober obisk, med 3.000 in 4.000 gledalci, udeležbo sta potrdili tudi obe navijaški skupini, tako da bo vzdušje na štajerskem obračunu odlično. "Osebno bi raje videl, da se tekma igra v Mariboru. Tam je najboljša atmosfera, če smo iskreni. V Ljudskem vrtu je občinstvo toplo, ljudje znajo organizirati tekmo tako, kot se spodobi. Lepo bi bilo, če bi bil štadion v Kopru poln, me pa tudi zanima, da bo igrišče hitro," o tem, da bo finale v Kopru, razmišlja Milanič, Dabanović pa je pridodal: "Verjamem, da bo vzdušje v Kopru boljše kot v Stožicah." Bo bolj ugoden tudi rezultat za Celjane, ki so lani klonili po izvajanju 11-metrovk?

Ne spreglejte