Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
18. 7. 2016,
14.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Etien Velikonja Dare Vršič

Ponedeljek, 18. 7. 2016, 14.01

6 let, 6 mesecev

Največja slovenska tekmeca sta se odrezala podobno

Maribor je rešil nekdanji član Olimpije in obratno #video

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

2

Nogometaši Olimpije in Maribora, glavni kandidati za naslov prvaka, v 1. krogu Prve lige Telekom Slovenije niso navdušili, čeprav so oboji zmagali.

"Vsako tekmo gremo na zmago. Kadar moštvo igra dobro, običajno na površje splava posameznik," pravi Etien Velikonja. | Foto: "Vsako tekmo gremo na zmago. Kadar moštvo igra dobro, običajno na površje splava posameznik," pravi Etien Velikonja.

Olimpija, ki brani naslov, je v soboto z golom Etiena Velikonje, primorski napadalec je mojstrsko zadel s prostega strela, premagala Celje z 1:0 v Stožicah, zmagoviti gol pa je dosegla že po šestih minutah igre. Maribor, ki je v prejšnji sezoni brez naslova ostal prvič po petih letih, je doma v nedeljo premagal Koper. Prav tako z 1:0, a s to razliko, da je gol zabil v izdihljajih tekme. Globoko v sodnikovem podaljšku, v 93. minuti je po lepi akciji zadel Dare Vršič.

Kako je zadel Etien Velikonja?

"Jasno je, da sem zadovoljen z doseženima zadetkoma proti Trenčinu in Celju, a si v nadaljevanju sezone želim bistveno več. Vsako tekmo gremo na zmago. Kadar moštvo igra dobro, običajno na površje splava učinek posameznika. V vsakem primeru bom storil vse, kar je v moji moči, da z zadetki prispevam pomemben delež k uspehom moštva," je po sobotni tekmi povedal junak Olimpije Velikonja, ki je v Ljubljano prišel pred začetkom sezone in na obeh tekmah, ki jih je odigral v zelenem dresu, proti Trenčinu in Celju, zadel.

"Nekaj več stresa smo si naredili, kot smo si mislili. Ampak cilj je dosežen, zmagali smo," je povedal Dare Vršič. | Foto: "Nekaj več stresa smo si naredili, kot smo si mislili. Ampak cilj je dosežen, zmagali smo," je povedal Dare Vršič.

Akcija kot iz igrice

27-letni napadalec je dosegel že 53. prvenstveni gol v prvi slovenski ligi. Nazadnje je v njej zadeval kot član Maribora. Ta je v novo sezono prav tako vstopil s polnim izkupičkom.

"Nekaj več stresa smo si naredili, kot smo si mislili. Ampak cilj je dosežen, zmagali smo. Akcija kot na igrici. Uspela je in čim več takšnih si želim. Tako kot sodelovanja z Mitjo Vilerjem, ki je na zelo visoki ravni glede najinih povezav. Vesel sem, da je ta skupna akcija vodila do zadetka in zmage," je odločilni trenutek nedeljske tekme v Ljudskem vrtu, na igrišče je po dobri uri prišel s klopi, opisal strelec 62 prvenstvenih golov v slovenski ligi. Zanimivo, 31-letni vezist je v Sloveniji pred prihodom v Maribor igral za Olimpijo.

Kako je zadel Dare Vršič?

Kdo je dal lepši gol v 1. krogu Prve lige Telekom Slovenije?

  • Etien Velikonja (Olimpija)
    49,08 %
    214 glasov
  • Dare Vršič (Maribor)
    50,46 %
    220 glasov
  • Ne vem, me ne zanima
    0,46 %
    2 glasov
Oddanih 436 glasov
Ne spreglejte