Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
4. 5. 2015,
11.29

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Koper Prva liga Telekom Slovenije NK Radomlje NK Zavrč NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Ponedeljek, 4. 5. 2015, 11.29

8 let, 3 mesece

"Maribor in navijači si zaslužijo takšno proslavo" (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Državni prvaki iz Maribora so osvojili Novo mesto in si polepšali popotnico za sklepno dejanje sezone, ko bodo prihodnjo soboto v roke prejeli pokal. Domžale so v bitki za Evropo prehitele Olimpijo.

Vijolice so v prvem nastopu, odkar so si tudi matematično zagotovile naslov prvaka, premagale Krko in s svojim pristopom navdušile trenerja. "Imeli smo visoko taktično kulturo, bili v fazi napada sproščeni in hkrati delavni. Čeprav je lovorika že osvojena, veseli, da je odnos ostal na pravi ravni," je dejal Ante Šimundža. Pred dnevi so ga povezovali s splitskim Hajdukom, a je nato hitro in odločno javnosti sporočil, da ostaja zvest vijoličasti barvi.

"Maribor je boljša ekipa. Ima veliko dobrih igralcev, to pa je odločilo tekmo. Pogrešali smo preveč ključnih igralcev, Maribor pa je dobil tekmo z individualnimi potezami," je prvakom po tekmi, na kateri so vse štiri zadetke dosegli temnopolti nogometaši, čestital trener Krke Andrej Kastrevec. Novomeščani si še niso zagotovili osmega mesta in neposrednega obstanka v eliti.

Mariborčani bodo prihodnjo sezono prejeli pokal za najboljši slovenski klub. V zadnjem krogu se bodo v Ljudskem vrtu pomerili s Koprom. To bo dvoboj državnega prvaka in pokalnega zmagovalca, Šimundža pa upa, da bo štadion čim bolj poln. "Ekipa si zasluži takšno proslavo naslova, prav tako navijači, ki so bili sestavni del zgodbe o uspehu. Verjamem, da bomo skupaj ponovili to energijo Ljudskega vrta še enkrat in dvignili pokal ob odličnem ozračju," je povabil prijatelje kluba na sobotno zabavo pod Kalvarijo.

Če so Mariborčani v predzadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije upravičili vlogo favorita in niso zaspali po osvojeni lovoriki, pa so pokalni zmagovalci iz Kopra plačali davek zaradi slavja po napornem finalu. Vzel je preveč moči in energije, tako da so kanarčki le tri dni po veličastni zmagi nad Celjem zaigrali neprimerno slabše in ostali brez domačih točk proti Rudarju (0:3). "Ta tekma bo hitro pozabljena. Ni bila pomembna, vidi pa se, da smo še malce utrujeni, saj šli smo pozno spat," je v šali po dvoboju dejal kapetan Kopra Ivica Guberac. V mislih je imel veliko proslavljanje pokalnega naslova, s katerim so si kanarčki zagotovili Evropo.

Olimpija je kljub zmagi v Zavrču, še četrti v tej sezoni, izgubila vse možnosti za nastop v Evropi. Odgovornost za neuspeh je prevzel Milenko Ačimović in zapustil položaj športnega direktorja. V Domžalah so po sladki zmagi nad sosedi iz Radomelj proslavljali še dolgo v noč. Po njej so prednost pred zeleno-belimi ohranili pri neulovljivih štirih točkah in si zagotovili evropski poletni izziv.

V Evropi bodo nastopili tudi Celjani, ki so po porazu v finalu pokalnega tekmovanja navijačem priredili razočaranje in doma s skoraj rezervno postavo pokleknili pred živahno Gorico. Vrtnice pod vodstvom dežurnega gasilca Mirana Srebrniča še niso rekle zadnje v boju za osmo mesto, saj lahko v zadnjem krogu ujamejo Krko, Celjanom pa je s tribun še zadnjič zaploskal najboljši nogometaš Prve lige Telekom Slovenije v tej sezoni Benjamin Verbič.

Ne spreglejte