Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
9. 5. 2013,
20.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Antonio Delamea Mlinar Agim Ibraimi Nik Omladič Boban Jović

Četrtek, 9. 5. 2013, 20.34

7 let, 12 mesecev

Maribor brez Ibraimija bi bil veliko slabši od Olimpije

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Petkrat v tej sezoni so se nogometaši Olimpije že pomerili proti večnemu rivalu Mariboru. Sobotni derbi v Ljudskem vrtu bo zadnji.

''Komaj čakamo, da se začne,'' je utrip garderobe dva dni pred derbijem, ki lahko Mariboru v primeru zmage že prinese naslov, predstavil mladi Antonio Delamea Mlinar. ''Čaka nas težka tekma. Maribor bo naredil vse, da nas premaga in pred domačimi navijači na derbiju proslavi naslov. Mi si seveda želimo, da Mariborčanom ne bi uspelo. Ne bomo dovolili, da bodo pred našimi očmi proslavljali naslov. V Ljudski vrt prihajamo po zmago. Pričakujem dobro, odprto tekmo, v kateri bosta obe ekipi šli na zmago. Navijači bodo uživali,'' še pravi mladi nogometaš, ki je prepričan, da so Ljubljančani v primerjavi z Mariborom v prednosti. Zakaj? ''Zato, ker igramo brez pritiska. Mariborčani so, kljub temu, da imajo praktično neulovljivo prednost in bodo zagotovo prvaki, pod pritiskom. Želijo si namreč, da bi se naslova veselili že v soboto. Imajo lepo priložnost, da si lovoriko zagotovijo pred domačimi navijači na derbiju. Če jim ne bo uspelo, jo bodo zapravili, zato so prav gotovo vsaj malo napeti,'' pravi 21-letnik in dodaja: ''Rezultatsko gledano sobotni derbi ne bo pomemben. A derbi je derbi in naredili bomo vse, da zadovoljimo naše navijače in zmagamo.''

Napoveduje zmago in gol

Ljubljančani, ki so v tej sezoni na derbijih enkrat zmagali, dvakrat remizirali in dvakrat izgubili, so torej prepričani, da lahko premagajo najboljši slovenski klub, kar jim je v Mariboru letos že uspelo. V pokalu so zmagali z 1:0. In kdo je tisti, ki ga naš sogovornik pri nasprotniku najbolj spoštuje? ''Agim Ibraimi. Trenutno je v odlični formi. Brez njega bi bil Maribor veliko slabši od Olimpije,'' je prepričan Celjan v vrstah Olimpije. Na vprašanje, kdo so najbolj nevarni posamezniki njegove ekipe, je odgovoril: ''Naveza Nik Omladič – Boban Jović je tista, ki nosi Olimpijo. Sicer pa dobro igra cela ekipa. Če bomo igrali na evropskem nivoju, kot se od nas pričakuje, bomo v Ljudskem vrtu gledali dobro tekmo in ob koncu videli zmago Olimpije,'' je povedal mladi nogometaš, ki odločno napoveduje zmago Olimpije. ''Zmagali bomo, odločilni gol pa bom zabil jaz. Z glavo!'' je govoril brez obotavljanja.

Zagotovo ostaja, z Olimpijo po naslov

Do konca sezone je še pet prvenstvenih tekem, potem tudi Ljubljančane čaka zaslužen počitek. Delamea Mlinar že zdaj pravi, da si Olimpija zasluži pozitivno oceno. ''Pred sezono smo si želeli uvrstitve v Evropo in drugega mesta. Ni še dokončno, a več ali manj je jasno, da nam je uspelo,'' je še povedal in bil konkreten tudi pri napovedi nove sezone. ''Moramo se okrepiti in odkrito napasti naslov slovenskega prvaka. Verjamem, da nam lahko uspe. Še pred tem nas čakajo tudi evropske tekme. Vsi si neizmerno želimo, da bi prišli čim dlje. Upam, da bo nova sezona naša. Da nas čaka sezona Olimpije,'' si je zaželel Mlinar Delamea. Ker gre za mladega in dobrega nogometaša, takšni pa so vedno zanimivi tujim snubcem, zagotovo sodi med tiste, ki bi poleti lahko zapustili Ljubljano, a sam pravi drugače. ''Ni možnosti. Zagotovo ostajam v Olimpiji. Skupaj bomo šli po lovoriko,'' je zatrdil za konec.

Ne spreglejte