Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 8. 2014,
16.08

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Marcos Tavares Celtic Glasgow

Četrtek, 21. 8. 2014, 16.08

8 let, 3 mesece

Marcos Tavares: Še vedno upravičeno sanjamo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav rezultat ni bil najboljši, je kapetan Maribora Marcos Tavares po prvi tekmi play-offa za ligo prvakov proti Celticu še vedno optimist.

Remi z 1:1 prav gotovo ni rezultat, ki so si ga Mariborčani želeli pred začetkom tekme, a so po zadnjem sodnikovem žvižgu en za drugim priznali, da so z njim zadovoljni. Zato, ker se dobro zavedajo, da bi jo lahko odnesli veliko slabše, predvsem pa zato, ker so v drugem polčasu zaigrali veliko bolje in dokazali, da je tekmec ranljiv.

"Vse je še odprto. V drugem polčasu smo dokazali, da lahko igramo proti Celticu. Imeli smo kar nekaj priložnosti, da bi dosegli drugi gol. Škoda, da nam ni uspelo. Ob polčasu smo si rekli, da moramo pritisniti proti vratom Celtica. Ko smo to storili, smo hitro videli, da so imeli gostje obilico težav. To je recept za povratno tekmo," je po tekmi mirno razlagal Marcos Tavares.

Rekorder po številu zadetkov v mariborskem dresu, kar 120 jih je do zdaj že zbral, od tega 17 v evropskih pokalih, na prvi evropski gol v tej sezoni še čaka. "Bo že prišel, to je zdaj najmanj pomembno, šteje le, da v Glagowu zmagamo in se uvrstimo naprej. Tudi tokrat sem bil enkrat blizu gola, a se je gostujoči vratar, ki je odličen, izkazal z obrambo," je dejal Brazilec s slovenskim potnim listom.

Tega so že navajeni

Z mislimi je sicer že pri gostovanju v Glasgowu, ta slovenskega prvaka čaka v torek. "Ne bo nam lahko, a smo optimisti. Že pred prvo tekmo je bilo jasno, da bo odločitev padla na povratni tekmi, na Škotskem," je povedal 30-letni napadalec.

Da bi Mariborčane prestrašilo vzdušje na Celtic parku, tam naj bi se zbralo 60 tisoč glasnih škotskih navijačev, se ne boji. "Ne, kje pa. Imamo res ogromno izkušenj. Odigrali smo že številne tekme pred velikim številom navijačev, pa nismo imeli težav. Gremo v Glasgow po napredovanje. Motivacije nam ne manjka. Naredili bomo vse, da nam uspe. Še vedno upravičeno sanjamo. Vse je še odprto," je za konec ponovil ljubljenec mariborskih navijačev.

Ne spreglejte