Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 9. 2016,
17.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Luka Koper Milan Mandarić

Petek, 16. 9. 2016, 17.54

6 let, 6 mesecev

Mandarić naj bi rubil FC Koper, v Kopru o tem ne vedo nič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Milan Mandarić | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Sodišče bo po poročanju spletnega portala MMC s klubskih računov FC Koper zarubilo sredstva do višine terjatve, ki jo ima do koprskega kluba predsednik Olimpije Milan Mandarić in ki je narasel na milijon evrov. V FC Koper trdijo, da od Mandarića ali z njim povezanih oseb niso prejeli nobenega sklepa o izvršbi ali predloga za izvršbo.

Ker prvi mož koprskega nogometa Boris Popovič Mandariću noče vrniti dolga, ki je pred kratkim s 400 tisoč evrov spet narasel na milijon evrov, je Mandarić na sodišču dosegel izvršbo in se usedel na klubski račun, je poročal spletni portal RTV Slovenija.

S klubskih računov, ki jih ima FC Koper v Kopru ter pri Zadružni Kraški banki v Trstu, bo sodišče po poročanju portala tako zarubilo sredstva do višine Mandarićeve terjatve. Predsednik Olimpije je izvršbo lahko izpeljal, ker zaradi razveljavljenega sklepa FC Koper formalno ni več v postopku poenostavljene prisilne poravnave.

Kot še spominja portal, je višje sodišče ugodilo Mandarićevemu ugovoru in postopek prisilne poravnave za FC Koper razveljavilo ter ga vrnilo okrožnemu sodišču v Kopru. To je FC Koper pozvalo, naj v desetih dneh predloži formalne dokaze in tehtne argumente o upravičenosti za prisilno poravnavo, predvsem pa dokaže, da terjatev za 2,2 milijona evrov podjetja Swiss Sport Agency z Maršalovih otokov ni fiktivna, kot trdi Mandarić.

Višje sodišče je namreč po pisanju MMC zavzelo stališče, da obstaja sum, da FC Koper izigrava zakonodajo z namenom oškodovanja resničnih upnikov.

Pri Kopru so poudarili, da niso bili obveščeni o kakršnikoli izvršbi ali seznanjeni z njo | Foto: Vid Ponikvar Pri Kopru so poudarili, da niso bili obveščeni o kakršnikoli izvršbi ali seznanjeni z njo Foto: Vid Ponikvar

V Kopru pravijo, da o tem ne vedo nič

V FC Koper so v današnji izjavi za javnost poudarili, da niso bili obveščeni nobeni izvršbi, rubežu ali drugem dejanju izterjave Mandariča ali podjetja MM Športali, z ničemer od tega niso bili seznanjeni, prav tako pa niso od sodišča prejeli nobenega sklepa o izvršbi ali predloga za izvršbo od Mandarića ali z njim povezanih oseb.

V klubu zanikajo, da bi imeli blokirane transakcijske račune. Na enem od računov je trenutno rezervacija denarnih sredstev, ki pa ni v povezavi z Mandarićevimi terjatvami in ne predstavlja ovire za nemoteno poslovanje kluba.

Glede postopka poenostavljene prisilne poravnave pa so v Kopru pojasnili, da je ljubljansko višje sodišče s sklepom ni ustavilo ali zavrglo, prav tako ni bil razveljavljen niti oklic postopka poenostavljene prisilne poravnave.

Kot so dodali, je koprsko okrožno sodišče skladno s sklepom višjega sodišča že pozvalo FC Koper, da poda dodatno obrazložitev glede vprašanja, ali se lahko klub v skladu z relevantno zakonodajo s tega področja šteje za t. i. mikro družbo. Ni pa okrožno sodišče pozvalo kluba, da dodatno obrazloži, da terjatev 2,2 milijona evrov podjetja z Maršalovih otokov ni fiktivna.

Kaj se bo zgodilo s koprskim nogometom? | Foto: Vid Ponikvar Kaj se bo zgodilo s koprskim nogometom? Foto: Vid Ponikvar

Pričakujejo pojasnila Milana Mandarića

Na poziv sodišča bodo v FC Koper v roku odgovorili in še dodatno obrazložili ter podkrepili stališče, da spada med t. i. mikro družbe in da se nad njim lahko vodi postopek poenostavljene prisilne poravnave. Bo pa FC Koper, da se bo izognil nadaljnjemu netočnemu pisanju medijev, pojasnil tudi temelj in vsebino terjatve podjetja Swiss Sport Agency.

"Pričakujemo, da bo posledično tudi gospod Mandarić javnosti pojasnil temelj in nastanek svoje terjatve do FC Koper, ki si je nikakor ne more šteti v čast," so še zapisali v Kopru, kjer so prepričani, da bo sodišče ponovno izdalo sklep o ugoditvi predlogu za uvedbo poenostavljene prisilne poravnave.

Obenem so še poudarili, da navedeno dogajanje ne vpliva na tekoče delovanje FC Koper, ki "posluje in deluje popolnoma običajno". V klubu menijo, da so trenutno gonjo načrtno zrežirali ljudje, "ki trenutno tako iz ospredja kot tudi iz ozadja vodijo NK Olimpijo".

Ne spreglejte