Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
27. 8. 2015,
7.29

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jose Mourinho Chelsea Wolfsburg

Četrtek, 27. 8. 2015, 7.29

6 let, 7 mesecev

Man City bo še bolj zastrašujoč, za Belgijca bo odštel več kot 70 milijonov evrov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Angleški in nemški mediji poročajo, da je le še vprašanje časa. Kevin De Bruyne, čudežni belgijski nogometni deček, se vrača v Anglijo. Okrepil bo Manchester City.

Manchester City na začetku nove sezone deluje zastrašujoče. Je edini klub v angleški premier ligi, ki je po treh krogih stoodstoten. Ob treh zmagah je zabil osem golov, prejel ni še nobenega.

Zmaga nad Evertonom v gosteh z 2:0 pretekli konec tedna je bila že deveta zaporedna prvenstvena zmaga ekipe, ki jo s klopi vodi Manuel Pellegrini, če upoštevamo zadnji del pretekle sezone. S tem je čilski trener izenačil 103 leta star rekord, ki ga bo lahko že ta konec tedna na domači tekmi proti skromnemu Watfordu pahnil v pozabo.

Branilcu naslova Chelseaju, ki sezone ni začel niti približno tako dobro (oddal je že pet točk), je Manchester City zagotovo nagnal strah v kosti. Z novo potezo, ki naj bi jo pri štirikratnih angleških prvakih kaj kmalu tudi uradno potrdili, bo ta strah še večji. V Manchester namreč prihaja najboljši nogometaš prejšnje sezone nemške prve lige Kevin De Bruyne.

Jose Mourinho ga je hitro odvrgel

Belgijec, ki je v zadnjem letu in pol navduševal v Nemčiji v dresu Wolfsburga, je tik pred vrnitvijo v Anglijo, kjer je igral le kratek čas. Prav pri Chelseaju, ki si ga je lastil med letoma 2012 in 2014, a prave priložnosti pod vodstvom Joseja Mourinha za igro nikoli ni dobil. Londončani so ga posojali v Belgijo (Genk) in Nemčijo (Werder Bremen), potem pa ga januarja lani, po vsega devetih tekmah, ki jih je odigral za Chelsea, prodali v Wolfsburg.

Zdaj se ta 24-letni vezist, ki je zelo nevaren tudi na obeh krilnih položajih, vrača v Anglijo z željo, da dokaže, kako zelo so se v Londonu o njem motili pred časom.

Zanj naj bi v Manchestru odšteli kar 72 milijonov evrov. O podrobnostih o prestopu naj bi se Angleži in Nemci dogovorili na današnjem žrebu skupinskega dela lige prvakov v Nyonu, kjer bodo oboji prisotni.

Za poletne okrepitve že okoli 200 milijonov evrov

Če se bo prestop res zgodil, bo Manchester City v letošnjem prestopnem roku za okrepitve porabil že okoli 200 milijonov evrov.

Spomnimo, iz Liverpoola je za več kot 62 milijonov pripeljal krilnega napadalca Raheema Sterlinga, iz Valencie za približno 45 milijonov evrov branilca Nicolasa Otamendija, iz Aston Ville za 11,5 milijona evrov vezista Fabiana Delpha in tako naprej.

Ne spreglejte