Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
15. 6. 2016,
16.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,18

2

Natisni članek

Agim Ibraimi NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović

Sreda, 15. 6. 2016, 16.19

6 let, 6 mesecev

Prestop Agima Ibraimija v Astano uradno potrjen

Makedonec, ki se je sprl z Zahovićem, dokončno Astanin

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,18

2

Prestop makedonskega nogometaša Agima Ibraimija v vrste kazahstanske Astane je zdaj tudi uradno potrjen. Dolgoletni nogometaš Maribora je s Kazahstanci podpisal dveinpolletno pogodbo.

Agim Ibraimi je tudi uradno postal član kazahstanskega prvaka Astane. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Agim Ibraimi je tudi uradno postal član kazahstanskega prvaka Astane. Foto: Urban Urbanc/Sportida Nogometaš, ki je za Maribor odigral 168 tekem v vseh tekmovanjih in ob tem prispeval 42 golov, je bil vse od znamenitega spora s športnim direktorjem Maribora Zlatkom Zahovićem na stranskem tiru in za vijoličaste ni igral. Jasno je bilo, da prihodnosti v Ljudskem vrtu zanj ni več. Zdaj je tudi uradno znano, kje bo nadaljeval svojo nogometno pot.

Kot smo pisali že včeraj, se je Agim Ibraimi dogovoril za sodelovanje z evropskim krvnikom Maribora v prejšnji sezoni, kazahstanskim prvakom Astano, ki je v prejšnji sezoni igral celo v ligi prvakov. Danes je bil kot član novega kluba tudi uradno predstavljen.

Kot rojen zmagovalec si želi v ligo prvakov

"Želim si v ligo prvakov," je sporočil Makedonec. | Foto: "Želim si v ligo prvakov," je sporočil Makedonec. "Zahvalil bi se vsem, ki so me podpirali v zadnjem času in mi pomagali, da sem prišel sem. Astane se dobro spomnim iz prejšnje sezone in vem, da gre za velik klub," je Makedonec, ki je na tekmah kvalifikacij za ligo prvakov v prejšnji sezoni (zmaga z 1:0 in poraz z 1:3) za Maribor igral na obeh tekmah in prispeval tudi podajo, povedal po podpisu pogodbe do konca leta 2018.

"Sem rojen zmagovalec. Zmagovati si želim tudi v Astani in z njo igrati v ligi prvakov. Pomembno je, da spet osvojimo naslov državnega prvaka in se potegujemo za mesto v osrednjem evropskem klubskem tekmovanju. Verjamem, da nam lahko uspe," je še povedal Ibraimi, ki naj bi v Kazahstanu zaslužil nekajkratnih tistega, kar je na bančni račun vsak mesec prejemal v Sloveniji.

Zaslužil naj bi 750 tisoč evrov na leto, bo Maribor res ostal brez denarja?

Po zadnjih informacijah naj bi njegova letna plača znašala 750 tisoč evrov neto brez bonusov. Ker je Astana kaznovana, saj je v preteklosti kršila finančni fair play, si igralcev z odškodnino ne more privoščiti, kar pomeni, da Maribor s prodajo Ibraimija, ki ima z vijoličastimi pogodbo do leta 2017, ne bo zaslužil niti evra.

Vsaj uradno ne. Neuradno pa je jasno, da utegne Makedonec svojo pogodbo z Mariborčani odkupiti kar sam. Dvomimo, da bi Zahović in sodelavci dopustili, da bi ostali brez tržno najzanimivejšega nogometaša, ne da bi z njim kaj zaslužili.

Pri Mariboru, ki se že nekaj časa pospešeno pripravlja na novo sezono, prestopa še niso potrdili.

 

Ne spreglejte