Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
14. 6. 2016,
14.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,80

4

Natisni članek

Agim Ibraimi NK Maribor NK Maribor

Torek, 14. 6. 2016, 14.36

6 let, 7 mesecev

Makedonec se seli v Kazahstan

Maribor dokončno izgubil Agima Ibraimija

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,80

4

Po pisanju EkipeSN naj bi Agim Ibraimi, tržno najzanimivejši nogometaš Maribora, že podpisal pogodbo s kazahstanskim prvoligašem Astano.

Agim Ibraimi se iz Maribora seli v Kazahstan. | Foto: Agim Ibraimi se iz Maribora seli v Kazahstan.

Agim Ibraimi, ki je zadnjo tekmo v dresu Maribora odigral v začetku aprila, potem pa bil po znamenitem sporu s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem odstranjen iz ekipe, po petih letih, vmes je bil eno leto posojen v vrste italijanskega prvoligaša Cagliarija, zapušča Maribor.

Njegov najboljši igralec, ki je kljub temu, da v zadnjem delu sezone ni igral, v prvenstvu v prejšnji sezoni zbral deset zadetkov in osem podaj, naj bi po pisanju EkipeSN s Kazahstanci, ki so pred letom dni šokirali Maribor na začetku evropske sezone in se pozneje tudi uvrstili v ligo prvakov, podpisal pogodbo za dve leti in pol, ki naj bi mu letno nanesla kar 900 tisoč evrov, kar je seveda nekajkrat več od tistega, kar je dobival v Mariboru.

Odškodnine si Kazahstanci ne morejo privoščiti

Iz vrst slovenskega podprvaka se glede Ibraimija še niso izjasnili, a po pisanju EkipeSN naj na račun 27-letnega Makedonca, ki ima pogodbo z vijoličastimi do leta 2017, Mariborčani ne bi zaslužili prav nič. Astana je namreč zaradi kršenja finančnega fair playa s strani Evropske nogometne zveze (UEFA) kaznovana in se lahko v tem in naslednjem prestopnem roku okrepi zgolj z nogometaši, ki so brez odškodnine.

Na račun Makedonca naj Maribor ne bi zaslužil niti evra. | Foto: Na račun Makedonca naj Maribor ne bi zaslužil niti evra.

Bo plačal iz svojega žepa?

Lahko se zgodi, da bodo pri Mariboru nekaj denarja kljub vsemu iztržili in bo igralec zanj segel v svoj žep, a milijonov, ki so si jih obetali od verjetno celo najboljšega posameznika zadnjih let, na klubskem računu iz tega naslova prav gotovo ne bo.

Ibraimi Maribor zapušča po 168 odigranih tekmah v njegovem dresu v vseh tekmovanjih in 42 zadetkih.  

Ne spreglejte