Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 3. 2013,
20.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marcos Tavares Robert Berić Goran Cvijanović

Sobota, 2. 3. 2013, 20.32

8 let

Lov na naslov začeli huronsko: s štrimi goli v mreži Triglava

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Maribora so v 22. krogu prve lige Telekom Slovenije premagali Triglav s 4:1 (3:0).

Ljubitelji nogometa so bili v Ljudskem vrtu kar 86 dni brez igre okroglega usnja, nazadnje so lahko spremljali tekmo evropske lige proti Laziu. Tokrat je v goste h aktualnim državnim prvakom prišel Triglav, s katerim je imela vrsta Darka Milaniča še neporavnane račune. Čeprav je bil izid v 16 medsebojnih tekmah z 11:2 v zmagah v korist Maribora, pa so vijoličasti zadnji medsebojni obračun v gosteh pri gorenjski ekipi 7. oktobra lani izgubili z 0:1.

Tudi zaradi tega Mariborčani niso hoteli ničesar prepustiti naključju. Že prvi napad domačih se je v peti minuti končal z žogo v gostujočih vratih. Akcijo za hitro vodstvo je začel Agim Ibraimi, po spretnem preigravanju podal na desno stran, kjer je pritekel Martin Milec, po njegovi podaji v petmetrski prostor pa je Robert Berić spravil žogo čez golovo črto. Gorenjska ekipa je imela v prvem polčasu le dva resna poskusa, v 10. minuti je poskusil Alen Krcić, v 24. pa Petar Stojnić, a je bil Jasmin Handanović obakrat na pravem mestu.

Na 2:0 je v 30. minuti povišal Goran Cvijanović. Dejan Mezga je s spretnim prodorom po levi strani opravil prvo polovico naloge, dokončal pa jo je Cvijanović z natančnim udarcem z levo nogo proti levemu kotu in tako zabil že osmi gol v državnem prvenstvu. Deset minut kasneje je bilo na semaforju že 3:0, strelec zadetka pa je bil kapetan Marcos Tavares. Žoga se je v kazenskem prostoru odbila do Brazilca, ki je zadel s pomočjo Tilna Klemenčiča, saj je ob stiku z branilcem Triglava žoga ob levi vratnici končala v mreži.

V 49. minuti so Mariborčani pobegnili že na 4:0. Sledila je ponovitev vaje iz prvega polčasa, po podaji Berića je Milec ob robu kazenskega prostora natančno nameril po tleh proti desnemu kotu. Enajst minut kasneje so prvič zadeli tudi gostje. Uspešen je bil Enis Đurković, ki je dobro izkoristil podajo Petarja Stojnića po tleh proti sredini kazenskega prostora in žogo usmeril v desni kot vratarja Handanovića. V 67. minuti so spet zapretili Mariborčani, prvi je poskusil Mezga, žoga letela v obrambni blok, v nadaljevanju akcije pa po vmesnem poskusu Tavaresa Berić ni spravil žoge še enkrat v mrežo. Do konca je sledilo še nekaj poskusov na obeh straneh, vendar tudi sodnikov podaljšek dveh minut ni prinesel spremembe izida in Maribor se je veselil visoke zmage.

Ne spreglejte