Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
17. 11. 2014,
10.15

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Manchester United nogomet Louis van Gaal Daley Blind Michael Carrick David de Gea

Ponedeljek, 17. 11. 2014, 10.15

1 leto, 4 mesece

Louis van Gaal si puli lase: Če se poškoduje še Rooney, bo slika popolna

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ko je trener Man Utd, Louis van Gaal, ki zaradi poškodb varovancev že dolgo ne more mirno spati, mislil, da slabše ne sploh more biti, se je uštel. Reprezentančne tekme so zadevo še poslabšale.

Nizozemec tako rekoč na vsaki novinarski konferenci pred tekmami te sezone, odkar se je usedel na klop rdečih vragov, poudarja, da v njegovi bogati trenerski karieri takega problema s poškodbami še ni videl in da niti ne vedo, kaj narobe delajo, bo lahko po reprezentančni akciji govoril o novi medicinski katastrofi.

Če se je stanje v zadnjih tednih nekoliko popravljajo, saj se je vsak teden iz bolniške vrnil vsaj en igralec, je že v nekaj dneh reprezentančne akcije izgubil tri nove. Najprej je priprave angleške reprezentance zapustil povratnik po poškodbi Michael Carrick, ki si je poškodoval dimlje, sledila je vest iz španskega tabora, da si je prvi vratar, David de Gea, izpahnil prst. Glede na to, da so roke zelo pomembne pri vratarjih, bi znal Španec manjkati vsaj kakšen teden, kot zadnji pa jo huje skupil Nizozemec, letošnja okrepitev iz Ajaxa, Daley Blind, ki si je poškodoval koleno.

Iz poškodovanih lahko sestavijo enajsterico

Mnogi že pišejo, da bo manjkal vsaj šest tednov, čeprav ga v ponedeljek čaka še podroben pregled, tudi slikanje MRI, in kaj lahko se zgodi, da če gre za natrgane vezi, da bo odsotnost z igrišč 24-letnega nogometaša še daljša. "Vesel sem, da sem zaigral že na 25. tekmi za nizozemsko izbrano vrsto, a poškodba ni tisto, kar sem si želel. Ostajam pozitiven, na igrišča se bom vrnil še močnejši," se pred uradno diagnozo hrabri plavolasi Nizozemec.

Če pogledamo listo poškodovanih pri rdečih vragih, ki še niti na eni tekmi v sezoni niso igrali kompletni, lahko hitro ugotovimo, da lahko iz nje naredimo izjemno solidno začetno enajsterico. Vratar David de Gea, branilci Rafael, Jonny Evans, Marcos Rojo, Phil Jones, sredina Jesse Lingard, Michael Carrick, Daley Blind, Ashley Young, v napad pa lahko damo Radamela Falcaa. Da, ugotovili ste, eden manjka, torej, če bi se poškodoval denimo še Wayne Rooney ali Robin van Persie, bi bila slika popolna. Glede na to, da reprezentančne akcije še ni konec, to niti ni neverjetno.

Da je vse skupaj naredimo še bolj tragično in dramatično, naj samo še povemo, da v naslednji tekmi angleškega prvenstva rdeči vragi gostujejo pri Arsenalu. Po zaspanem začetku poraz na Emiratesu ne pride v poštev, številne poškodbe pa pri uresničitvi tega cilja zagotovo ne pomagajo.

Ne spreglejte