Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
15. 12. 2014,
15.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zlatan Ljubijankić Omiya Ardija Urawa Red Diamonds Japonska

Ponedeljek, 15. 12. 2014, 15.40

8 let

Ljubijankić ostaja samuraj: azijska elita namesto druge lige

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski reprezentant Zlatan Ljubijankić si je po izpadu Omiye Ardije v drugo japonsko ligo našel novega delodajalca. Dogovor je sklenil z Urawo Reds, ki je osvojila naslov japonskega podprvaka.

Izkušenemu slovenskemu napadalcu, ki je ravno danes dopolnil 31 let, se je izpolnila želja. ''Na Japonskem sem zelo zadovoljen in želim ostati tukaj še dolgo časa. Igram v dobrem klubu, zadovoljen sem s pogoji, najbolj pa mi je všeč, da me cenijo. Moj prvi cilj je, da ostanemo v ligi. Od tega je tudi najbolj odvisna moja prihodnost na Japonskem,'' nam je Zlatan Ljubijankić zaupal pred mesecem dni, ko še ni vedel, ali bo z Omiyo Ardijo ostal v druščini najboljših. Ko se mu je načrt porušil in so veverice iz Saitame izgubile boj s tekmeci, se je oprijel rezervnega scenarija in pregledal ponudbe, ki jih je dobil kaj hitro po izpadu. Odločil se je, da ostane zvest Saitami, predmestju Tokia, kjer se je na tamkajšnje življenje odlično privadila tudi njegova družina.

Vodil ga bo stari znanec slovenskih zelenic

Sprejel je ponudbo, ki mu je laskala, saj se je zanj resno zanimal japonski podprvak. ''Srečen sem, da sem sklenil pogodbo z Urawo, ki ima močno ekipo in se lahko poteguje za naslov prvaka. To je tudi moj cilj,'' je vesel Ljubijankić. Za nameček Urawa prihaja iz istega mesta kot Omiya, kar je poskrbelo za dodatno dobro voljo. Odlično je sprejel tudi to, da ga bo od zdaj vodil trener Mihailo Petrović, stari znanec slovenskih zelenic, obetajo pa se mu tudi dokazovanja v azijski ligi prvakov. Sedeminpetdesetletni Srb z avstrijskim potnim listom je trener Urawe že tretje leto zapored. Pet nogometnih let je prebil za Bežigradom, kjer je nosil dres Olimpije, nato pa kot trener ostal zvest Sloveniji ter vodil Primorje, Domžale in Olimpijo. Iz Slovenije se je preselil v Gradec, kjer je vodil Sturm, nato pa ga je zamikalo delo na Japonskem, kjer se ga drži sloves enega najboljših strategov.

Ne spreglejte