Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 8. 2020,
23.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,53

Natisni članek

Napoli Barcelona Bayern München Chelsea Lyon Juventus Real Madrid Manchester City UEFA liga prvakov

Sobota, 8. 8. 2020, 23.00

1 leto

Liga prvakov, osmina finala (povratne tekme - avgust)

Barcelona in Bayern kot zadnja skočila v četrtfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,53
Barcelona Napoli | Barcelona je po uvodnem remiju na povratni tekmi ugnala Napoli in napredovala v četrtfinale. V tem se bo pomerila z nemškim prvakom Bayernom. | Foto Reuters

Barcelona je po uvodnem remiju na povratni tekmi ugnala Napoli in napredovala v četrtfinale. V tem se bo pomerila z nemškim prvakom Bayernom.

Foto: Reuters

Kot zadnja sta si četrtfinale lige prvakov zagotovila Bayern München in Barcelona. Bavarci so tudi na povratni tekmi s tremi zadetki ugnali Chelsea (4:1), Katalonci pa po uvodnem remiju Napoli premagali s 3:1. Preostali pari četrtfinala, ki se bo v mehurčku v Lizboni začel v sredo, so Atalanta – PSG, RB Leipzig – Atletico Madrid in Manchester City – Lyon. Zadnja sta v petek izločila Real Madrid oziroma Juventus. Tako v četrtfinalu kot polfinalu bodo pari odigrali zgolj eno tekmo.

Liga prvakov, osmina finala (povratne tekme  avgust):

Sobota, 8. avgust:

Bayern München* : Chelsea 4:1 (2:1) /3:0/
Lewandowski 10./11m, 84., Perišić 24., Tolisso 76.; Abraham 44.

Barcelona* : Napoli 3:1 (3:1) /1:1/
Lenglet 10., Messi 23., Suarez 45.+1/11m; Insigne 45.+5/11m

Petek, 7. avgust:
Manchester City* : Real Madrid 2:1 (1:1) /2:1/
Sterling 9., Gabriel Jesus 69.; Benzema 28.

Juventus : Lyon* 2:1 (1:1) /0:1/
Ronaldo 43./11m, Ronaldo 60.; Depay 12./11m

* - napredoval v četrtfinale
// - rezultat prve tekme

Na Camp Nouu sta se udarila Barcelona in Napoli, ki sta na uvodni tekmi remizirala (1:1). V 10. minuti se je v gneči pred golom najbolje znašel Clement Lenglet in zadel z glavo. V 23. minuti je svoje mojstrstvo pri preigravanju pokazal Lionel Messi, ki se je skorajda v padcu otresel več tekmecev in zadel za vodstvo z 2:0. Nekaj minut pozneje je Argentinec znova premagal Davida Ospino, a so sodniki ocenili, da je igral z roko, in gol razveljavili.

Messi se je v središču pozornosti znova znašel v 40. minuti, ko je po vložku Kalidouja Koulibalyja obležal pred vrati Ospine in izsilil 11-metrovko. To je v sodnikovem podaljšku uspešno izvedel Luis Suarez. Ko je že kazalo, da bo Barcelona na polčas odšla s +3, so do najstrožje kazni prišli še Italijani. Kapetan Lorenzo Insigne je z znižanjem na 3:1 Napoliju vrnil nekaj upanja. V drugem polčasu so gostje na vsak način poskušali priti do znižanja, a se rezultat ni več spremenil, tako da je napredovala Barcelona.

Bayern znova s +3

Prvi strelec lige prvakov Robert Lewandowski je z Bayernom zanesljivo izločil Chelsea. | Foto: Reuters Prvi strelec lige prvakov Robert Lewandowski je z Bayernom zanesljivo izločil Chelsea. Foto: Reuters Bayern po zaslugi prepričljive zmage v Londonu (3:0) doma ni imel težjega dela s Chelseajem, ki je zaradi kazni in zdravstvenih težav pogrešal ogromno igralcev (Alonso, Jorginho, Loftuk-Cheek, Pulišić, Pedro, Azpilicueta …). Bavarci so nasprotnika tudi na povratnem obračunu ugnali s tremi zadetki. Za prvega je v 10. minuti poskrbel poljski stroj za zadetke Robert Lewandowski, ki je uspešno izvedel 11-metrovko. Najboljši strelec lige prvakov je v 84. minuti postavil končnih 4:1.

Real Madrid je z letošnjo ligo prvakov končal v Manchestru. | Foto: Reuters Real Madrid je z letošnjo ligo prvakov končal v Manchestru. Foto: Reuters

Petkovo slovo velikanov

V petek sta se poslovila dva evropska nogometna velikana, madridski Real je na Otok k Manchestru Cityju prišel z zaostankom 1:2 s prve tekme, brez kaznovanega kapetana Sergia Ramosa, stebra obrambe belega baleta, izgubil še drugič, tokrat z 1:2. Raheem Sterling in Gabriel Jesus sta zadela za Meščane, za Madridčane, pri katerih si je dve veliki napaki privoščil francoski branilec Raphael Varane, pa Karim Benzema.

Raphael Varane
Sportal Nočna mora za Francoza, ki se je po neverjetnih napakah posul s pepelom

Dva Ronaldova gola premalo

Juventus je v Torinu poskušal izničiti zaostanek, ki si ga je priigral v Lyonu (0:1), a jih je že v deveti minuti šokiral povratnik v francosko moštvo, kapetana ekipe Memphis Depay, ki je goste popeljal v vodstvo z 11 metrov. Cristiano Ronaldo je nato z dvema goloma poskrbel za zmago Torinčanov, a je bila ta pirova, v četrtfinale se je uvrstil Lyon. 

Cristiano Ronaldo je zabil dva gola za zmago Juventusa, a ta ni bila dovolj za uvrstitev v četrtfinale. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo je zabil dva gola za zmago Juventusa, a ta ni bila dovolj za uvrstitev v četrtfinale. Foto: Reuters

Cristiano Ronaldo
Sportal Ronaldo doživel največji udarec v zadnjih 10 letih

Sledi "mehurček" v Lizboni, s klubi treh Slovencev

Največje evropsko klubsko tekmovanje je zaradi izbruha novega koronavirusa mirovalo vse od 11. marca, takrat se je v četrtfinale prebil tudi madridski Atletico in s pomočjo izjemne predstave Jana Oblaka na Anfieldu po podaljšku izločil branilca naslova Liverpool. Škofjeločan je tako postal tretji slovenski nogometaš, ki se je uvrstil med najboljših osem.

Pred njim sta si preboj v četrtfinale zagotovila tudi Josip Iličić (Atalanta), ki je v osmini finala na dveh srečanjih mrežo Valencie zatresel kar petkrat, in Kevin Kampl (RB Leipzig), ki je zaradi zdravstvenih težav v tej sezoni izpustil večino evropskih srečanj rdečih bikov, zdaj ko bo zaključni del tekmovanja ta mesec na Portugalskem, pa je pripravljen za nove izzive.

Prvi četrtfinale v sredo

Četrtfinalni dvoboji se bodo začeli v sredo, 12. avgusta, prva se bosta v mehurčku v Lizboni za polfinalno vstopnico pomerila Atalanta in PSG, italijanski predstavnik, ki v tej sezoni nastopa prvič v ligi prvakov, pa proti francoskemu prvaku ne bo računal na Josipa Iličića. Gorenjca v pokoronskem obdobju že dalj časa ni med kandidati za dvoboje in je najverjetneje že končal nastope za to sezono.

Pari četrtfinala lige prvakov*:

Manchester City (Ang) - Lyon (Fra)
RB Leipzig (Nem, Kevin Kampl) - Atletico Madrid (Špa, Jan Oblak)
Barcelona (Špa) - Bayern München (Nem)
Atalanta Bergamo (Ita, Josip Iličić) - PSG (Fra)

*Nadaljevanje lige prvakov bo potekalo v mehurčku v Lizboni od 12. do 23. avgusta. Tako četrtfinali kot ostali dvoboji bodo potekali na eno tekmo.

Najboljši strelci lige prvakov v tej sezoni:

13 – Lewandowski (Bayern)
10 – Haaland (Salzburg/Borussia D.)
6 – Gnabry (Bayern), Kane (Tottenham), Mertens (Napoli), Depay (Lyon), Ronaldo (Juventus), Gabriel Jesus (Man City), Sterling (Man City)
5 – Iličić (Atalanta), Heung-min (Tottenham), Icardi, Mbappe (PSG), Martinez (Inter),

 

Ne spreglejte