Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 8. 2019,
22.58

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,52

15

Natisni članek

Benjamin Verbič Miha Blažič Petar Stojanović Roman Bezjak Vid Belec Rosenborg UEFA liga prvakov NK Maribor NK Maribor

Torek, 13. 8. 2019, 22.58

12 mesecev

Liga prvakov, kvalifikacije, 3. krog (povratne tekme)

Brez čudeža v Trondheimu. Maribor ostal brez lige prvakov.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,52

15

Rok Kronaveter | Rok Kronaveter z Mariborom, vsaj v tej sezoni, ne bo dočakal lige prvakov. Rosenborg je bil previsoka ovira. | Foto Miloš Vujinović/Sportida

Rok Kronaveter z Mariborom, vsaj v tej sezoni, ne bo dočakal lige prvakov. Rosenborg je bil previsoka ovira.

Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Ob polčasu so nogometaši Maribora na Norveškem vodili z 1:0, tako da je v Trondheimu nekaj minut dišalo po čudežu, potem pa so v drugem delu igre popustili, izgubili z 1:3 in se s skupnim porazom z 2:6 proti Rosenborgu poslovili od sanj o ligi prvakov. Zdaj jih čaka play-off za uvrstitev v ligo Europa. Za elitno evropsko nogometno klubsko tekmovanje se je potegovalo še nekaj slovenskih nogometašev na delu v tujini, napredovanja pa so se veselili Petar Stojanović z zagrebškim Dinanom ter Vid Belec in Roman Bezjak s ciprskim Apoelom.

Po porazu z 1:3 v Ljudskem vrtu so nogometaši Maribora za napredovanje v play-off kvalifikacij za ligo prvakov v hladnem Trondheimu potrebovali velik čudež. Po razburljivih dneh, potem ko je po sobotni zmagi nad Taborom iz Sežane v prvenstvu trener Darko Milanič ponudil odstop, ki ga pa športni direktor Zlatko Zahović ni sprejel, je Maribor na Norveškem predvsem v prvem polčasu pokazal precej veliko.

Mariborčani so si priigrali kar nekaj priložnosti, pri zapravljanju teh je prednjačil predvsem Rudi Požeg Vancaš, ki pa se je v sodnikovem dodatku prvega dela igre odkupil z atraktivnim zadetkom, še njegovim drugim v nizu in drugem v majici Maribora. Najboljši igralec Prve lige Telekom Slovenije iz prejšnje sezone je tako poskrbel za upanje Mariborčanov, ki pa so potem že v prvem delu drugega polčasa prejeli dva gola, v zaključku tekme pa še enega in priložnost za velik preobrat je splavala po vodi. Rosenborg je s skupnih 6:2 zasluženo stopil na zadnjo stopničko pred vstopom v sanjsko evropsko nogometno družbo.

Mariborčane zdaj čaka play-off za ligo Europa, evropsko jesen pa si bodo skušali priboriti proti zmagovalcu para 3. kroga kvalifikacij tega tekmovanja med valižanskim TNS in bolgarskem Ludogorcu. Ime naslednjega evropskega nasprotnika bodo slovenski prvaki izvedeli v četrtek, moralo pa bi se zgoditi veliko presenečenje, da to ne bi bili Bolgari. Na prvi tekmi so namreč TNS premagali kar s 5:0.

Darko Milanič
Sportal Milanič po izpadu: Gledam pozitivno, čeprav se zdi čudno
Zlatko Zahović
Sportal Zlatko Zahović se igra z ognjem
Darko Milanič Maribor Rosenborg
Sportal Milanič pojasnil, zakaj je hotel odstopiti #video

Stojanović izločil Blažiča

Miha Blažič je s Ferencvarošem zabeležil visok poraz. | Foto: Vid Ponikvar Miha Blažič je s Ferencvarošem zabeležil visok poraz. Foto: Vid Ponikvar Rosenborg se bo v play-offu kvalifikacij udaril z zagrebškim Dinamom, ki je izločil Ferencvaroš. Prvi dvoboj na Hrvaškem ni prinesel zmagovalca (1:1), na drugem obračunu pa so se visoke zmage veselili nogometaši hrvaškega kluba, za katere je celo tekmo odigral Petar Stojanović. Miha Blažič, ki je prav tako odigral vseh 90 minut, je tako z madžarskim klubom ostal brez napredovanja.

Praznih rok je ostal tudi ukrajinski podprvak Dinamo Kijev, ki je z Benjaminom Verbičem gostil Club Brugge. Na prvi tekmi je v Belgiji ostal praznih rok (0:1), tokrat pa sta se ekipi razšli z neodločenim izidom (3:3), napredovanja pa so se tako veselili nogometaši belgijskega kluba. Vojničan je igral do 68. minute.

Belec in Bezjak uspešna

Vid Belec je izločil klub, ki je bil lani v Evropi usoden za Olimpijo. | Foto: Vid Ponikvar Vid Belec je izločil klub, ki je bil lani v Evropi usoden za Olimpijo. Foto: Vid Ponikvar Ciprski prvak Apoel, za katerega igrata Vid Belec in Roman Bezjak je podobno kot Maribor lovil zaostanek v gosteh, a bil pri tem uspešen. V Bakuju so izločili Qarabag, ki je bil v Nikoziji boljši z 2:1, na drugi tekmi pa je ciprska ekipa slavila z 2:0. Belec je branil celo tekmo, Bezjak je podal za drugi zadetek svoje ekipe, igrišče pa je zapustil v 82. minuti.

Napredovanje so si poskušali izboriti štirje nekdanji evropski prvaki. Porto je na zmajevem stadionu moral priznati premoč Krasnodarju (2:3) in izpadel. Ajax je doma izločil grškega prvaka PAOK Solun (3:2), Celtic pa je bil nemočen proti CFR Cluju (3:4). Beograjska Crvena zvezda je na Danskem na gostovanju pri Köbenhavnu napredovala po izvajanju enajstmetrovk. LASK Linz je bil še v drugo boljši od Basla, Olympiacos Pirej pa je izločil turški Basaksehir.

 

Liga prvakov, play-off (4. krog) kvalifikacij:

Skupina prvakov:
Dinamo Zagreb (Hrv) - Rosenborg (Nor)
CFR Cluj (Rom) - Slavia Praga (Češ)
Young Boys (Švi) - Crvena zvezda (Srb)
Apoel Nikozija (Cip) - Ajax Amsterdam (Niz)

Skupina neprvakov:
LASK (Avt) - Club Brugge (Bel)
Olympiacos (Grč) - Krasnodar (Rus)

V play-offu bodo zaigrali zmagovalci obračunov. Prve tekme bodo 20./21. avgusta, povratne pa teden dni pozneje.

Liga prvakov, kvalifikacije, 3. krog (povratne tekme)

Ne spreglejte