Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 10. 2019,
22.52

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,93

Natisni članek

Robert Berić Miha Blažič Kenan Bajrić Vid Belec Roman Bezjak Liga Europa

Četrtek, 3. 10. 2019, 22.52

4 leta, 6 mesecev

Liga Europa, skupinski del (2. krog)

Andraž Šporar v polno na Portugalskem, težko delo za Vida Belca v Sevilli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,93
Andraž Šporar Slovan bratislava | Andraž Šporar je v sodnikovem podaljšku prvega polčasa tekme v Bragi poskrbel za izenačenje, ko je zadel z bele točke.  | Foto Reuters

Andraž Šporar je v sodnikovem podaljšku prvega polčasa tekme v Bragi poskrbel za izenačenje, ko je zadel z bele točke.

Foto: Reuters

Po 14 dneh so rokave spet zavihale ekipe v ligi Europa. Na delu je bila tudi kopica slovenskih legionarjev, na tekmi v Bragi se je izkazal ostrostrelec bratislavskega Slovana Andraž Šporar, vratar Vid Belec je z Apoelom izgubil pri kraljici evropske lige Sevilli. To tekmo je zaradi poškodbe izpustil Roman Bezjak, ob Šporarju pa je za Slovan vseh 90 minut odigral tudi Kenan Bajrić.

Matjaž Kek
Sportal Selektor Kek naknadno vpoklical Primorca, skrbi mu povzroča Korošec

Šporar in Bajrić sta odigrala vseh 90 minut tekme, Slovan pa je v Bragi prišel do točke za remi z 2:2. Domači so po zadetku domačega branilca Bruna Viana vodili vse do izdihljajev prvega polčasa, ko je na sceno stopil slovenski reprezentant Šporar in z bele točke poskrbel za izenačenje. V sodnikovem podaljšku prvega polčasa je delivec pravice zaradi prekrška strelca Viana nad Šporarjem piskal najstrožjo kazen za Slovan. Z bele točke je streljal slovenski reprezentant, a mu je domači vratar Eduardo strel najprej ubranil, je pa Špoki prišel do odbite žoge in v drugem poskusu le zatresel mrežo Brage.

V Švici pri Luganu Domna Črnigoja je gostuje Benjamin Verbič s kijevskim Dinamom. Prvega ni bilo v postavi za tekmo, drugi je začel v udarni enajsterici in na igrišču ostal do 88 minute. Golov ni bilo. Jaka Bijol je v Moskvi pričakal Espanyol, v igro vstopil v 71. minuti in s soigralci doživel boleč poraz z 0:2. St. Etienne Roberta Berića je doma remiziral z volkovi iz Wolfsburga, Slovenec je v 40. minuti prejel rumeni karton zaradi grobosti, v 65. pa sedel na klop za rezerve. Miha Blažič je odigral vseh 90 minut tekme med Ferencvarošem in Ludogorcem. Izid mu ni bil v veselje.

Angleški velikan Manchester United je vknjižil točko na gostovanju pri nizozemski ekipi AZ Alkmaar. United je na Nizozemsko odpotoval brez prvega zvezdnika Paula Pogbaja, svoje navijače pa je zopet razočaral, saj v vrata gostiteljev ni sprožil niti enega samega strela. Veliko boljšo predstavo je prikazal Arsenal, ki je v Londonu s 4:0 premagal Standard iz Liega.

Liga Europa, skupinski del (2. krog):

Preberite še:

Andraž Šporar
Sportal Šporar junak zmage nad turškim velikanom, uspešen tudi Verbič #video
Ne spreglejte