Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
24. 6. 2019,
18.00

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,74

Natisni članek

Tudi to je šport Tudi to je šport izbor z družabnih omrežij Eric Bicfalvi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Georgina Rodriguez

Ponedeljek, 24. 6. 2019, 18.00

4 leta, 9 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Lepa Ronaldo in Georgina, Dejan Lovren in žalostna zgodba, ki ti orosi oči #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,74

Začel se je nov teden in tukaj je nov izbor z družabnih omrežij. Kaj smo našli? Lahko rečemo, da v njem spet nastopa hrvaški nogometaš Dejan Lovren, prav tako pa tudi Cristiano Ronaldo in Lionel Messi. To pa še zdaleč ni vse.

Nežnejši spol in tako vedenje

Kamerunske nogometašice so na svetovnem prvenstvu v Franciji pokazale svetu, kako se ne smemo vesti na igrišču. Že v skupinskem delu niso blestele, svoj vrh neokusnosti pa so dosegle v osmini finala proti Angliji, ko so pokazale vedenje, ki ga ne bi pričakovali niti pri moških.

Najprej Yvonne Leuko grdo s komolcem udarila Nikito Parris, za češnjo na vrhu torte pa je Augustine Ejangue še pljunila Toni Duggan. Čeprav posnetek kaže, da Kamerunka ni gledala, kam pljuva, se zdi, da je bilo vse skupaj zelo dobro zaigrano.

Dugganova je masten pljunek na roki kazala kitajski sodnici, a soba VAR se ni oglasila in kamerunska packa jo je odnesla brez vsakršne kazni. Omenimo še, da so po zadetku Angležinj, za katerega so bile prepričane, da ne bi smel veljati, dolgo časa sploh niso želele nadaljevati tekme, ob polčasu pa naj bi sodnico obtoževale rasističnega vedenja.

"Veliko mladih deklet spremlja to prvenstvo. Tako vedenje ne spada na nogometne tekme, vse skupaj ni spominjalo na nogometno tekmo," je kamerunske nogometašice okrcal angleški selektor Phil Neville.  Anglija je na koncu vseeno visoko zmagala s 3:0 in se uvrstila med osem najboljših. 

Jo je pljunila namerno?

  • Da.
    93,45 %
    656 glasov
  • Ne.
    6,55 %
    46 glasov
Oddanih 702 glasov

Je Messi meril na svoje rojake?

Lionela Messija ob vseh mojstrovinah, ki jih argentinski virtuoz premore, velikokrat primerjamo z zunajzemeljskim bitjem. Za Argentincem je nova vrhunska klubska sezona, a v dresu gavčev, ki pravkar igrajo na Copa Americi, ne blesti. Na treh tekmah je dosegel zadetek iz enajstmetrovke, a njegove magije še nismo videli.

Na odločilni tekmi skupinskega dela proti Peruju, ki so jo Argentinci vendarle dobili z 2:0 in se uvrstili v izločilne boje, z zadetki in podajami ni sodeloval, je pa nase opozoril s ponesrečenim strelom proti vesolju, kjer domnevno živijo njegovi rojaki. Z zares ugodnega položaja je žogo poslal pod nebo. Težko je reči, da česa takega še nismo videli, a ker je to Messi, ima vse skupaj drug pomen. 

Kako je mogoče, da Romun v preteklem letu ni dobil puškaša? 

V zadnjih dneh se je na družabna omrežja prikradel posnetek izpred leta dni in postal prava senzacija. Gre za zadetek nogometaša ruskega Urala Erica Bicfalvija, ki je z norim sprejemom in prav tako lepim zaključkom premagal vratarja moskovskega Dinama. Ljubiteljem nogometa ni jasno, kako je mogoče, da zadetek, ki je tehnično tako dovršen, ni bil niti na seznamu za izbor najlepšega zadetka leta 2018. 

Nagrade puškaš se je v preteklem letu veselil Mohamed Salah z zadetkom proti Evertonu, čeprav jih je bilo kar nekaj lepših. Spomnimo se le zadetka Cristiana Ronalda proti Juventusu in ne nazadnje Garetha Bala v finalu lige prvakov proti Liverpoolu. Kdo glasuje in zakaj je tako, je zgodba zase. A pustimo to, udobno se naslonite na stol in si zavrtite mojstrovino Romuna. Prepričani smo, da boste to storili večkrat.

Mojstrovina Romuna: 

Tukaj je še zadetek Salaha, ki je dejansko dobil Puškaša:

Kdo je dosegel lepši zadetek?

  • Eric Bicfalvi
    84,99 %
    623 glasov
  • Mohamed Salah
    15,01 %
    110 glasov
Oddanih 733 glasov

Kapetan Uniteda v Real?

Potem ko Real v tem poletju ne varčuje z milijoni in kupuje vse, kar leze in gre, se je nekdo, ki je imel preveč časa, na ta račun tudi malce pošalil. Po šabloni uradnega Twitterjevega računa galaktikov je objavil sliko kapetana Manchester Uniteda Ashleyja Younga, nogometaša, ki bi se ga tako radi znebili na Old Traffordu, in na lažnem računu objavo pospremil s klasičnim zapisom "Comunicado Oficial".

Glede na to, da gre za besedno zelo podoben račun, se je marsikdo že ustrašil, da se je predsedniku belega baleta Florentinu Perezu zmešalo, nato pa so na ta račun začele padati raznovrstne šale. 

Navijači Reala si tako lahko oddahnejo, medtem ko bo med navijači Uniteda še naprej vladala slaba volja. 

Mladi nogometaš Seville povzročil nesrečno s smrtnim izidom

Potem ko se je v prometni nesreči zaradi visoke hitrosti smrtno ponesrečil Jose Antonio Reyes in ob tem na drug svet s sabo vzel še eno osebo, o prometni nesreči s smrtnim izidom poročajo tudi iz Mehike.

Zakrivil jo je član mladinskega pogona Joao Maleck, ki je s svojim Mustangom z visoko hitrostjo trčil v zadek avta mladoporočencev, ki sta se ravno peljala na svojo zabavo. Medtem ko sta jo mladi nogometaši in njegov prijatelj odnesla z lažjimi poškodbami, je 33-letni možakar v avtomobilu znamke Chevrolet Aveo umrl na kraju nesreče, njegova sedem let mlajša žena pa malce pozneje.

Mehiški mediji že poročajo, da je 20-letni nogometaš za volan sedel pijan. Ne glede na to, ali je za volan sedel pijan ali ne, se zdi, da je njegove športne poti že konec, saj ga bodo najverjetneje obtožili nenaklepnega uboja, zaradi česar mu grozi večletna zaporna kazen.

Lovrena je bilo pošteno sram

Dejan Lovren, hrvaški reprezentant in branilec Liverpoola, je že velikokrat gostoval v našem izboru, a Hrvat je očitno rojen za to, da počne stvari, ki vzbujajo pozornost. Nič drugače ni bilo na dobrodelnem teniškem turnirju, ki ga organizira Marin Čilić.

Lovren je rutinsko opravil z vsemi, ki so se hoteli z njim fotografirati, zato ni opazil, da ga je za ''selfie'' prosil tudi nekdanji soigralec, Ivan Klasnić. Lovren ga je gladko spregledal, na srečo pa je zdaj že upokojeni Klasnić vse skupaj obrnil na šalo. ''Označite prijatelja, ki te ne prepozna več," je ob posnetku na Instagramu pripisal Klasnić in ob tem označil tudi Lovrena.

Branilcu Liverpoola je bilo nerodno in žal. ''Dragi, oprosti, ne vem, kje sem imel glavo," se je opravičil 29-letni Lovren, ki je deset let mlajši od Klasnića, a nihče ni niti pomislil, da nekdanje zvezde Werderja ne bi prepoznal. A zgodilo se je ravno to.

Balkanski ritmi v ZDA

Čeprav je Zlatan Ibrahimović ponosen švedski državljan, nikoli ni skrival svojih balkanskih korenin. Sin Bosanca in mame Hrvatice očitno še zdaj rad prisluhne balkanskim ritmom. Nič proti pa nimajo niti pri ameriškem delodajalcu LA Galaxyju, ki se jim zanimivi ritmi, ki so jih vse prej kot navajeni, zdijo posrečeni in smešni.

Ne bi se čudili, če bi čez kakšno leto uspešnica Milana Dinčića - Ti si žena za sve vremena postala tudi himna LA Galaxyja. Da to ni mogoče? Ko je v bližini veliki Zlatan, je vse mogoče. 

Ko si tako blizu, a tako daleč 

V življenju se ne zgodi velikokrat, da srečaš svojega junaka oziroma osebo, s katero se za spomin želiš fotografirati. No, ravno to se je zgodilo možakarju na posnetku, ki si je želel fotografirati z legendarnim trenerjem Arsenala Arsenejem Wengerjem.

Ko je želel pritisniti na gumb za fotografiranje, je po nesreči zaprl kamero in ostal brez dragocenega spominka. Nihče ne ve, najbrž le on, zakaj ni uporabil sprednje kamere, tiste, ki je namenjena izdelavi "selfiejev", a čeprav nam je žal, da se je vse skupaj tako nesrečno izcimilo, je treba priznati, da je vse skupaj nadvse smešno. Če ne drugega, se bo iz tega nekaj naučil.

Cristiano in Georgina kar tekmujeta, kdo je lepši 

Nogometni superzvezdnik Cristiano Ronaldo s svojo spremljevalko Georgino Rodrigues in najstarejšim sinom Cristianom mlajšim uživa na zasluženih počitnicah. Na megajahti Africa I, za katero je treba odšteti več kot 200 tisoč evrov na teden, je v St. Tropezu ob romantični Azurni obali. Kaj počnejo in kako uživajo, Ronaldo in Georgina na Instagramu redno delita s svojimi oboževalci. 

Portugalec kaže svoje trebušne mišice, njegova španska spremljevalka pa dolge noge in še kaj več. Lahko rečemo, da kar malce tekmujeta, kdo je lepši, a tako to gre v svetu slavnih in bogatih.

Anketa za moške: Kdo je lepši?

  • Cristiano
    13,06 %
    85 glasov
  • Georgina
    86,94 %
    566 glasov
Oddanih 651 glasov

Anketa za ženske: Kdo je lepši?

  • Ronaldo
    20,44 %
    83 glasov
  • Georgina
    79,56 %
    323 glasov
Oddanih 406 glasov

Hudi bolni nekdanji nogometaš presenetil svojo hčer

Nekdanji nizozemski nogometaš Fernando Ricksen je moral svojo športno pot končati po tem, ko so mu zdravniki leta 2013 odkrili neozdravljivo bolezen ALS ali amiotrofično lateralno sklerozo. Pri tej bolezni ti začne propadati motorično-živčni sistem, kar se vidi tudi pri nesrečnem Nizozemcu, ki so mu že šteti dnevi.

Kljub hudi bolezni je v bolnišnici presenetil svojo hčer Isabel in ji za sedmi rojstni dan pripravil zabavo. "Najboljši oče vseh časov. Najlepša hvala, da si jo osrečil," je ob videu, ki ti orosi oko, na Instagramu zapisala nogometaševa žena Veronika. Vse skupaj je tako lepo, a tudi žalostno, saj nekdanji legendi Rangersov ne more pomagati nihče več.

Zdravila za tovrstno bolezen ni. Deset ur na dan vdihava čisti kisik, da si vsaj malce blaži bolečine v mišicah, ki so vse hujše. ''Tudi po tem, ko se zbudim, sem zelo utrujen," je za angleški tabloid priznal zdaj 42-letni nekdanji nogometaš.

Ne spreglejte