Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
27. 10. 2017,
12.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2018 Azerbajdžan Nogometna zveza Slovenije Radenko Mijatović Robert Prosinečki

Petek, 27. 10. 2017, 12.06

6 let, 6 mesecev

Robert Prosinečki ni več selektor Azerbajdžana

Legendarni Hrvat, ki ga zanima slovenska klop, prost kot ptička

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Robert Prosinečki | Foto Planet TV

Foto: Planet TV

Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović je pred dnevi namignil, da se za položaj novega selektorja slovenske reprezentance poteguje pet kandidatov. Eden izmed njih je Robert Prosinečki. Nekdanji hrvaški reprezentant, ki je pred leti že deloval v Ljubljani in nosil dres Olimpije, je prekinil sodelovanje z Azerbajdžanom. Ni prisoten le na seznamu kandidatov za novega selektorja Slovenije, zanj se zanimajo tudi v Bosni in Hercegovini.

Nogometna zveza Azerbajdžana (AFFA) je sporočila, da išče novega selektorja. V zadnjih letih jo je vodil Robert Prosinečki, ki je v kvalifikacijah za SP 2018 osvojil deset točk, nato pa napovedal slovo. Želi se posvetiti novim izzivom.

Ne skriva želje, da bi trenersko delo nadaljeval v klubskem okolju, nič pa ne bi imel proti nadaljevanju opravljanja selektorskega posla, le na stolčku katere izmed reprezentanc, ki se lahko ponaša z boljšim in bolj ambicioznim igralskim kadrom od Azerbajdžana.

Ne bo imel težav pri iskanju novega dela

Prejšnjega selektorja Slovenije je izbral Aleksander Čeferin, zdaj je na vrsti Radenko Mijatović. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Prejšnjega selektorja Slovenije je izbral Aleksander Čeferin, zdaj je na vrsti Radenko Mijatović. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Med te uvršča tudi slovensko, visoko mnenje ima tudi o krovni slovenski zvezi, pri kateri ceni disciplino in urejenost. Predsednik NZS Radenko Mijatović je napovedal, da bo novi selektor Slovenije znan prihodnji mesec.

Med kandidati se omenjajo tudi Tomaž Kavčič, donedavni pomočnik selektorja Srečka Katanca, trener Rijeke Matjaž Kek, strateg Maribora Darko Milanič in zamejski Slovenec Edoardo Reja.  

Prosinečki je s tem, ko je tudi uradno prekinil sodelovanje z Azerbajdžanom, korak bližje prevzemu odgovorne funkcije v Sloveniji. V Azerbajdžanu je prejemal več kot milijon evrov letne plače, NZS pa mu lahko ponudi le četrt milijona.

Prosinečki je v zelo bogati klubski in reprezentančni karieri nosil tudi dres madridskega Reala. V začetku tisočletja je za kratek čas igral tudi za Bežigradom v dresu Olimpije. | Foto: Getty Images Prosinečki je v zelo bogati klubski in reprezentančni karieri nosil tudi dres madridskega Reala. V začetku tisočletja je za kratek čas igral tudi za Bežigradom v dresu Olimpije. Foto: Getty Images

"Med pogovorom smo ugotovili, da Prosinečki ne želi podaljšati pogodbe z nami. Tudi mi smo razmišljali na podoben način. Je dober človek in izkušen strokovnjak. Po mojem mnenju ne bo imel nikakršnih težav pri iskanju novega dela. Ima nekaj ponudb. Imel jih je že takrat, ko je vodil našo reprezentanco," je dejal generalni sekretar krovne zveze Azerbajdžana Elkhan Mammadov.

Ne spreglejte