Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 9. 2024,
19.00

Osveženo pred

4 ure, 13 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Natisni članek

argentinska nogometna reprezentanca Lionel Messi Lionel Messi kvalifikacije za SP 2026

Torek, 10. 9. 2024, 19.00

4 ure, 13 minut

Kvalifikacije za SP 2026, Južna Amerika (8. krog)

Messi še naprej na stranskem tiru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Lionel Messi | Lionel Messi po poškodbi še ni nared za igro. | Foto Reuters

Lionel Messi po poškodbi še ni nared za igro.

Foto: Reuters

V južnoameriških kvalifikacijah se bodo danes igrale tekme osmega kroga. Vodilna Argentina se bo brez Lionela Messija pomerila s Kolumbijo, Urugvaj bo na delu pri Venezueli, Brazilijo pa čaka gostovanje pri Paragvaju. 

Primož Gliha
Sportal Od čudežnega šova Saša Udoviča do fenomena Benjamina Šeška

Argentina se bo tudi tokrat morala znajti brez prvega zvezdnika Lionela Messija, ki se je poškodoval 14. julija, zaradi težav z gležnjem pa od takrat ni igral, zdaj pa naj bi bil 37-letni Argentinec blizu vrnitve na zelenice. "Upamo, da se kmalu vrne. Upam, da bo zraven, ko se bomo oktobra znova zbrali. Težko je igrati brez njega, kakorkoli obrneš, katerakoli ekipa bi pogrešala igralca njegovega kova," je pred novim obračunom Argentine, ki je v kvalifikacijah do zdaj izgubila le enkrat, dejal selektor Lionel Scaloni.

V celotnem Messijevem mandatu pri Inter Miamiju je bil odsoten na 25 tekmah, razdeljenih med Argentino in Inter Miamijem. Poškodbe mišic in nog so se kar vrstile, tako bo tekma proti Kolumbiji že 26., ki jo bo Messi izpustil v zadnjem času. Argentina in Kolumbija se bosta pomerili na ponovitvi zadnjega finala Copa America, ko je bila z 1:0 boljša Argentina, je pa Kolumbija v letošnjih kvalifikacijah še neporažena, ob treh zmagah ima kar štiri remije.

Neposredno uvrstitev na SP 2026, ki bo v ZDA, Kanadi in Mehiki, si bo zagotovilo šest najboljših reprezentanc v južnoameriških kvalifikacijah, sedmouvrščeno pa čakajo dodatne medcelinske kvalifikacije. Nastop na velikem tekmovanju si bo tako zagotovila dobra polovica vseh udeležencev kvalifikacij.

Kvalifikacije za SP 2026, 8. krog:

Torek, 10. september:

Sreda, 11. september:

Lestvica:

Benjamin Šeško
Sportal Slovenski dragulj Benjamin Šeško obnorel svet z neverjetno mojstrovino
Ne spreglejte