Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 1. 2020,
10.21

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Jasmin Kurtić Andraž Šporar Denis Popović

Četrtek, 9. 1. 2020, 10.21

4 leta, 3 mesece

Zimski prestopni rok

Kurtić se seli k Parmi, pred selitvijo še dva slovenska reprezentanta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Jasmin Kurtić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski nogometni reprezentant Jasmin Kurtić bo zamenjal delodajalca. Iz italijanskega prvoligaša Spala se bo preselil k tekmecu iz serie A Parmi, poročajo italijanski mediji.

Tridesetletni Kurtić, za katerega sta se zanimala tudi Genoa in Torino, naj bi postal predrag za Spal. Ta bo za Kurtića skupno dobil štiri milijone evrov odškodnine. V ekipi ga bo zamenjal Bryan Dabo iz Fiorentine.

Kurtić je v Spal prišel januarja 2018 iz Atalante, kjer uspešno igra njegov reprezentančni kolega Josip Iličić. V tej sezoni je odigral 18 tekem in dosegel dva zadetka.

Slovenski vezist je sicer do zdaj ob omenjenih klubih igral še za Belo krajino, Gorico, Palermo, Varese, Sassuolo, Torino in Fiorentino.

Bo Andraž Šporar odšel k Sportingu? | Foto: Bo Andraž Šporar odšel k Sportingu?

Pred prestopom pa sta še dva slovenska reprezentanta. Andraž Šporar naj bi se za vsaj 5,5 milijona evrov preselil iz Slovana Bratislave k Sportingu iz Lizbone, vezist Denis Popović pa bo najverjetneje zdajšnji Zürich zamenjal za ciprski Anorthosis, piše STA.

Bravo v spomladanski del brez Vrljičaka

Novinec v Prvi ligi Telekom Slovenije Bravo iz Ljubljane bo v nadaljevanju igral brez Anteja Vrljičaka. Kot so sporočili iz ljubljanskega kolektiva, se je branilcu, sicer članu Slavena Belupa, iztekla posoja.

Kevin Kampl | Foto: Reuters Foto: Reuters Kampl bo ostal brez soigralca

Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl bo pri nemškem prvoligašu Leipzigu ostal brez soigralca v zvezni vrsti Diega Demmeja. Kot so potrdili v klubu, je 28-letni vezist že v Neaplju, kjer ga danes čakajo zdravniški pregledi pred prestopom k prvoligašu Napoliju.

 

Rom iz Domžal v Zaprešić

Slovenski nogometni prvoligaš Domžale je ostal brez desnega bočnega branilca Matije Roma. Ta je nove delodajalce našel na Hrvaškem pri prvoligašu Interju iz Zaprešića. Prestop so že v sredo potrdili tudi pri slednjem.

Enaindvajsetletni Rom se bo pri Interju pridružil rojaku, vratarju Žigi Frelihu, ki je hrvaškega ligaša okrepil poleti.

Domžalčani pa so prekinili sodelovanje z Josipom Ćorluko in Raunom Sappinenom, Dino Mušija pa bo posojen Rolteku Dobu v drugo ligo.

Šturm in Žižek podaljšala z Muro

Slovenski nogometni prvoligaš Mura je podaljšal pogodbi s Klemnom Šturmom in Kevinom Žižkom, hkrati pa je s klubom prvo profesionalno pogodbo podpisal 18-letni vratar Dušan Gyergyek, so sporočili iz kluba.

Šturm, ki je član Mure od junija 2018, je podaljšal pogodbo še za dodatni dve leti. Tako bo levi bočni branilec v črno-belem ostal vsaj do konca maja 2022. Sodelovanje z Muro je do konca maja 2022 podaljšal tudi napadalec, ki se je vrnil po poškodbi kolena.

 

Josip Iličić
Sportal Kakšen dan v serie A! Rapsodija Iličića, trojček Ronalda in vrnitev Ibrahimovića. #video
Denis Popović
Sportal Pred vrati je prvi letošnji prestop slovenskega reprezentanta
Ne spreglejte