Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
19. 3. 2013,
19.25

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Rene Krhin

Torek, 19. 3. 2013, 19.25

8 let, 2 meseca

Krhin skače iz dobre v slabo tekmo. Naj bo v petek dobra

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rene Krhin je z 22 leti med najmlajšimi člani Katančeve zasedbe, a spada med resne kandidate za začetno enajsterico na kvalifikacijski tekmi z Islandijo. Po poškodbi igra v slogu ''toplo-hladno''.

Inter mu je omogočil, da je videl, kako se naskakuje Evropa, imel je čast sodelovati s Josejem Mourinhom, ki mu je vračal zaupanje z izbranimi besedami podpore. A bil je še premlad, da bi v času, ko so črno-modri osvajali vse možne lovorike, igral vidnejšo vlogo. Veljal je za neizbrušenega slovenskega dragulja, ki bi lahko reprezentanci v prihodnosti podaril še ogromno. Slaviša Stojanović je v njem videl enega izmed temeljev zvezne vrste, a zamisli ni mogel pretopiti v dejanje, saj je Štajerec utrpel hudo poškodbo kolena. Izgubil je več mesecev, zaradi poškodbe pa čuti posledice še zdaj. ''Res je, nisem še stoodstoten. Koleno še ni pravo. Pa ne zaradi strahu. Je še malce negotovosti, občutek z levo nogo še ni tak, kot je bil nekoč. Potrebujem več treningov, več tekem. Vse je povezano s tem. Ko bo tega več, bo boljše,'' je Sportalu na reprezentančnem zboru dejal Rene Krhin, ki po odpravljeni poškodbi pri Bologni igra v slogu ''toplo-hladno''. Trener ga en teden uvrsti v začetno postavo, nato pa zaman čaka na priložnost. In zgodba se nadaljuje.

Rad bi igral vse, a je zadovoljen že s tem

Ko nastopa, enkrat navduši, drugič pa bi najraje takoj pozabil na predstavo. ''Ena tekma je dobra, druga slabša, tako da malo skačem iz dobre v slabo. Rekli so, da je to normalno, vsaj zaradi poškodbe, ki sem jo prebolel. Vesel sem, da sem po njej vseeno odigral toliko tekem, tako da se moram dobro pripraviti za naslednjo sezono. Ta bo zelo pomembna.'' Ker je v delnem lastništvu Interja in Bologne, bo zanimivo, kje bo sploh igral v prihodnji sezoni. Čeprav se v Milanu napovedujejo spremembe na trenerskem mestu in bi se lahko znašel na širšem seznamu nogometašev Interja za novo sezono, si najbolj želi rednega igranja. To lahko doseže v Bologni, ki jo je v zadnjih letih odlično spoznal, zato bi rad najraje ostal tu. ''Za zdaj nam gre dobro, tako da me to, da ne igram na vsaki tekmi, toliko ne moti. Trener se pač odloča za menjave. Seveda bi rad, da bi igral vse tekme, a je že to, kar imam na voljo zdaj, veliko boljše od tistega, če ne bi igral nič. Z Bologno se pogovarjamo o novi pogodbi, saj mi aktualna poteče konec prihodnje sezone. To je prva stvar, potem pa bomo videli, kako in kaj,'' smo se z 22-letnim Štajercem sprehodili čez njegov klubski status.

Je eden izmed številnih slovenskih legionarjev v serie A, prav tako eden izmed številnih kandidatov za mesto v zadnjem delu zvezne vrste v izbrani vrsti. Poleg njega so v igri za občutljiva in odgovorna mesta še Armin Bačinović, Jasmin Kurtić, Aleš Mertelj, Aleksander Radosavljević, po potrebi še kdo ... Za razliko od krilnih igralcev v zvezni vrsti, ki so že tako oslabljeni za neigranje Josipa Iličića, Andraža Kirma in Kevina Kampla, nove težave pa je povzročila poškodba gležnja Valterja Birse, bo na Krhinovem mestu še ''pozitivna'' gneča za mesto med udarnih enajst in sladke Katančeve težave. ''Veliko nas je kakovostnih igralcev, kar je zelo dobro. Selektor se bo odločil, kdo bo začel. Sam obljubim, da bom pripravljen. Tudi na to, da vstopim v tekmo med igro,'' je zaupal zvezni igralec Bologne, ki je med igranjem na Apeninskem polotoku dobro spoznal dva islandska reprezentanta.

To sta Birkir Bjarnason (Pescara) in Emil Hallfredsson (Hellas Verona). ''Z islandskim nogometom nisem imel pretiranih stikov. V mlajših kategorijah se nismo nikdar pomerili z Islandijo, poznam pa igralca Pescare in Verone. Ter seveda Sigurdssona iz Tottenhama. Drugače pa ne poznam nobenih. Lahko pa povem, da igrajo v dobrih klubih, ter da danes ni slabih reprezentanc. Islandija ne bo mačji kašelj, bo pa v petek razplet odvisen predvsem od nas. Od tega, kako bomo vstopili v tekmo. Treba bo dati vse od sebe. Pričakujem, da bomo še boljši kot na zadnji tekmi z BiH. Na voljo bomo imeli tudi več treningov za uigravanje,'' je odvrnil Krhin, ki se je na reprezentančnem zboru največ družil z Dejanom Lazarevićem. Še enim slovenskim legionarjem v Italiji, ki bi lahko v petek začel srečanje od prve minute.

Ne spreglejte