Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
31. 1. 2018,
13.03

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

zimski prestopni rok Borussia Dortmund Arsenal Pierre-Emerick Aubameyang

Sreda, 31. 1. 2018, 13.03

6 let, 2 meseca

Pierre-Emerick Aubameyang

Kralj strelcev, ki je Wengerja prisilil v rekorden nakup

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Pierre-Emerick Aubameyang | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Zadnji dan zimskega prestopnega roka se je končala saga o prodaji Pierre-Emericka Aubameyanga. Afriški zvezdnik je zapustil Borussio Dortmund in se pridružil Arsenalu, ki je za 28-letnega reprezentanta Gabona plačal 63 milijonov evrov. To je peti najvišji prestop v tem letu. S topničarji je sklenil pogodbo do leta 2021.

Na Otok se je preselil eden izmed v zadnjih sezonah zaščitnih znakov nemške bundeslige. Pierre-Emerick Aubameyang je razvajal navijače Borussie Dortmund z zadetki, hitrostjo in atraktivnimi prevali, s katerimi je proslavljal uspehe. Zdaj se seli na Otok, kjer bo omenjene navade skušal še naprej razvijati na štadionu Emiratas in pomagati Arsenalu, da se približa vrhu angleškega prvenstva.

Je Wenger končno dobil rojenega strelca? 

Topničarji so trenutno na skromnem šestem mestu, ki ne zadošča za nastop v ligi prvakov. Trener Arsene Wenger zaradi pogostih neuspehov, zadnji je bil v torek, ko je Arsenal ostal praznih rok pri zadnjeuvrščenem Swansea Cityju (1:3), doživlja največje kritike navijačev, odkar je prevzel trenerski položaj pri Arsenalu.

Francoz se trudi, da bi njegovim varovancem steklo v napadu. S prihodom 28-letnega Gabonca bi lahko rešil težave z neučinkovitostjo. Otoški statistiki so po sklenitvi sodelovanja z Arsenalom poudarili, da je Aubameyang od sezone 2015/16 do danes v nemški bundesligi dosegel okroglih sto zadetkov.

V enakem času se je v dresu Arsenala največkrat vpisal med strelce Čilenec Alexis Sanchez (55), sledijo pa Francoz Olivier Giroud (47), ki bi lahko danes prestopil k Chelseaju, Anglež Theo Walcott, ki se je nedavno preselil k Evertonu, in Nemec Mesut Özil. Nekdanjega zveznega igralca madridskega Reala je prihod Aubameyanga spravil v tako dobro voljo, da je napovedal triletno podaljšanje pogodbe z Arsenalom.  

Pri Dortmundu si bodo zapomnili le lepe stvari

V Londonu bo ponovno sodeloval z Armencem Henrikhom Mkhitaryanom, s katerim je delil slačilnico že v Dortmundu. | Foto: Guliverimage/Getty Images V Londonu bo ponovno sodeloval z Armencem Henrikhom Mkhitaryanom, s katerim je delil slačilnico že v Dortmundu. Foto: Guliverimage/Getty Images Nepredvidljivi Afričan, ki je bil v prejšnji sezoni najboljši strelec nemške bundeslige, a je tudi nekajkrat kršil klubsko disciplino, v zadnjih tednih ni kandidiral za nastop pri rumeno-črnih.

"Čeprav smo v zadnjih tednih izkusili nekaj neprijetnosti, bomo našo zgodbo o Aubameyangu pomnili po uspehu, ki nas je spremljal štiri leta. Za Borussio se je izkazal, dosegel veliko pomembnih zadetkov in pomagal moštvu do osvojenega pokala (2017). Želimo mu vse najlepše pri Arsenalu," je sporočil športni direktor Borussie Michael Zorc.

V Dortmundu ga bo najverjetneje nasledil Belgijec Michy Batshuayi (Chelsea), trikotnik med Borussio, Chelseajem in Arsenalom pa bi lahko končal Francoz Giroud s prestopom k angleškemu prvaku.

V Dortmund kot zamenjava za Gabonca prihaja Michy Batshuayi. | Foto: Getty Images V Dortmund kot zamenjava za Gabonca prihaja Michy Batshuayi. Foto: Getty Images

Borussia je Aubameyanga kupila za 13 milijonov evrov od St. Etienna (2013), Gabonec pa je dosegel 141 zadetkov in postal tretji najboljši strelec v klubski zgodovini. Pri Arsenalu je najbolje plačani nogometaš, njegova plača bo znašala dobrih 200 tisoč evrov na teden. Arsenal je tako dobil napadalca, ki mu bo namenjena vodilna vloga.

Ne spreglejte