Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
5. 10. 2016,
15.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

nogomet kvalifikacije za SP 2018 trening Jasmin Kurtić Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca

Sreda, 5. 10. 2016, 15.29

6 let, 6 mesecev

Trening slovenske nogometne reprezentance

Kot da se ni nič zgodilo: Slovenci z nasmehi na obrazu zrejo proti Slovaški in Angliji #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Jasmin Kurtić | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenska nogometna reprezentanca je v zadnjih dneh doživljala šok za šokom, kar pa se niti malo ne pozna na vzdušju na treningih. Četa Srečka Katanca je dodobra zavihala rokave, odmislila vse težave in se osredotočila le na kvalifikacijski tekmi proti Slovaški in Angliji.

Slovenija – Slovaška, kvalifikacijska tekma za SP 2018, sobota (8. oktober) ob 20.45 (Ljubljana)

Čeprav se vsako jutro čuti, da se nezadržno bližata mraz in zima, je slovenske nogometaše na tretjem treningu v idiličnem kompleksu Brdo pričakalo izjemno lepo in toplo vreme. To se je odražalo tudi na obrazih fantov, ki so se treninga lotili dobro razposajeni in niso kazali, da bi jih zadeve okoli Kevina Kampla, ki je v ponedeljek zvečer selektorju prek SMS-sporočila dal košarico, kakorkoli zmotile.

Kampl še vedno del ekipe

Soigralci razumejo Kevina Kampla. | Foto: Guliverimage/Getty Images Soigralci razumejo Kevina Kampla. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Vsi govorite o Kevinu Kamplu, pred nami pa sta izjemno težki tekmi, na katerih želimo osvojiti kar se da veliko število točk. To je najpomembneje in zavedamo se, da nam bo proti takima reprezentancama izjemno težko. Imamo dovolj drugih težav, kako zaustaviti vse zvezdnike, in ne bi bilo pametno, da bi se obremenjevali s stvarmi, na katere nimamo vpliva. Res je, da je Kevin za nas pomemben igralec, a moramo razumeti, da je resnično utrujen. Še vedno je del naše ekipe in če je čutil, da se mora spočiti, ga moramo podpreti in mu ne smemo obrniti hrbta," je nekaj besed o torkovem pretresu povedal Jasmin Kurtić.

"Javnost veliko 've' in napiše, a resnico poznamo mi"

Nogometaš, ki blesti v vrstah Atalante, je poudaril, da v ekipi zaradi odpovedi in poškodb ni zavladala panika in da vsi še vedno držijo skupaj: ''To sem povedal že tisočkrat. Ekipa je vedno držala skupaj, je dihala kot eno. Vedno je vladala pozitivna energija in zdaj ni nič drugače ni. Javnost govori take in drugače stvari, tudi napiše lahko, kar hoče, a nima vpogleda v dogajanje. A to ni pomembno, pomembno je, da vemo mi in da se razumemo."

Koliko točk bo Slovenija v svoj žep pospravila po tekmah s Slovaško in Anglijo?

  • 6
    16,52 %
    38 glasov
  • 4
    13,04 %
    30 glasov
  • 3
    9,13 %
    21 glasov
  • 2
    2,17 %
    5 glasov
  • 1
    21,30 %
    49 glasov
  • 0
    37,83 %
    87 glasov
Oddanih 230 glasov

Zajc še vedno ni treniral z žogo, a še ni odpisan

Poleg Kampla Katanec ne bo mogel računati niti na Roberta Berića. Bolj vesele novice pa prihajajo od Mihe Zajca, ki sicer tudi v sredo še ni treniral s preostalim moštvom, je pa po fitnesu pretekel nekaj krogov okoli nogometnega igrišča. Pri teku ga poškodba rotatorja desne noge ne moti, drugače je pri igri in brcanju žoge.

Čeprav poškodba po besedah zdravniške službe ni hujše narave, je moteča in boleča. Po pogovoru z zdravniki smo dobili zagotovila, da nikakor še ni dokončno odpisan in bo, če bo le lahko, priskočil na pomoč Katančevi četi. 

Katanec spet postavil romb, ga bo tudi proti Slovakom?

V zadnjem sklopu treninga so se reprezentanti pomerili tudi v igri 11 proti 11. Prvo postavo so pričakovano tvorili Jan Oblak, Bojan Jokić, Nejc Skubic, Boštjan Cesar, obrambni vrsti je sledil romb, ki ga je kot zadnji vezni tvoril Rene Krhin, na bočnih položajih sta bila Benjamin Verbič in Jasmin Kurtić, v vlogi osrednjega ofenzivnega vezista pa je bil Valter Birsa. V napadu sta igrala Roman Bezjak in Josip Iličić. To postavo in postavitev Katanec trenira že vse od začetka tokratne akcije in kaj lahko bi se zgodilo, da bi tako začel tudi proti Slovaški. 

Zanimivi utrinki s tretjega treninga:


Vse o tekmah s Slovaško in Anglijo:


Ne spreglejte