Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 8. 2018,
14.48

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Marko Šuler NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 9. 8. 2018, 14.48

5 let, 8 mesecev

Marko Šuler pred tekmo z Rangersom

Korošec bi Škotom spet rad zagrenil življenje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

"Upam, da bomo nadaljevali dobre rezultate in zagrenili življenje tudi Rangersu," pred današnjim novim evropskim gostovanjem, prvo tekmo tretjega kroga kvalifikacij za ligo Europa v Glasgowu, pravi steber obrambe Maribora Marko Šuler.

Olimpija : HJK
Sportal Olimpija zelo blizu napredovanja, Maribor v težavah

Danes ob 20.45 čaka Mariborčane novo, tretje evropsko gostovanje v tej sezoni. Albanski Partizani so v Tirani premagali z 1:0, z gruzijsko Chikhuro so remizirali z 0:0, z obema so najprej igrali v gosteh in ju potem v Ljudskem vrtu izločili. Se bo podobna zgodba ponovila tudi tokrat, ko nasproti stoji najbolj trofejni klub na svetu Rangers iz Glasgowa, ki se lahko pohvali z več kot sto lovorikami?

"Ni pomembno, kakšen je nasprotnik. Pomembno je, da si ti pravi. Do zdaj smo dosegali to, česar smo si želeli. Ko je Maribor tak, imajo vse ekipe z njim težave. Upam, da bomo nadaljevali v podobnem ritmu in življenje zagrenili tudi Rangersu," pred tekmo z velikanom škotskega nogometa pravi Marko Šuler.

Gre jim dobro, a to ne pomeni, da bo tako še naprej

Korošec je optimist. | Foto: Vid Ponikvar Korošec je optimist. Foto: Vid Ponikvar "Čaka nas drugačen nasprotnik od teh, ki smo jih imeli do zdaj. Pred nami je drugačno gostovanje. S preostalimi se ga ne da primerjati. Upamo pa, da bomo nadaljevali dobre igre in dobre rezultate," je še povedal branilec Maribora, ki v tej sezoni na štirih evropskih tekmah še ni prejel zadetka.

"Ja, za zdaj nam gre v obrambi dobro, a to ne pomeni, da bo tako tudi v prihodnje. Treba bo nadaljevati v podobnem slogu in podobno igrati tudi proti nasprotniku, ki je precej živahen. Rangers je zelo dinamičen, čaka nas veliko dela," je še povedal 35-letni branilec, ki čeprav takrat še ni bil član Maribora, seveda dobro ve, da so vijoličasti Rangers enkrat že izločili. Leta 2011, ko so ga doma premagali z 2:1, potem pa na prizorišču današnje tekme, štadionu Ibrox v Glasgowu, remizirali z 1:1 in se uvrstili v skupinski del lige Europa.

Bodo Mariborčani mrežo Jasmina Handanovića spet ohranili nedotaknjeno? | Foto: Mario Horvat/Sportida Bodo Mariborčani mrežo Jasmina Handanovića spet ohranili nedotaknjeno? Foto: Mario Horvat/Sportida

Spomini so lepi, ampak treba bo poskrbeti za nove

"Zgodovina je lepa, ampak to so zgodbe iz preteklosti. Zdaj bo treba spisati nekaj novega. Čaka nas drugačen Rangers, drugačen je tudi Maribor. Spomini so lepi, a treba bo poskrbeti za nove," je še povedal nekdanji dolgoletni reprezentant Slovenije, ki je v Maribor po letih igranja na tujem prišel ob koncu leta 2013.

Kaj bo torej na današnji tekmi odločilo? "V nogometu odločajo male stvari. Če bo Maribor, ki je v preteklosti že pokazal, da zna igrati evropske tekme, pravi, potem se lahko nadejamo dobrega izida. Je pa dejstvo, da je Rangers spoštovanja vredna ekipa," je še povedal nogometaš, ki je letos v Evropi na vseh štirih tekmah Mariborčanov igral od prve do zadnje minute in pomagal, da je mreža Jasmina Handanovića ostala nedotaknjena.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Preberite še:

Borna Barišić
Sportal Rangers pred tekmo z Mariborom podpisali s Hrvatom Barišićem
Darko Milanič
Sportal Milanič razkril, kako jo želi zagosti Škotom #video
Ne spreglejte