Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
28. 2. 2014,
13.00

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Roman Bezjak Lazio NK Celje Kiril Domuščijev

Petek, 28. 2. 2014, 13.00

4 leta, 8 mesecev

Korošca noče prodati za manj kot deset milijonov evrov (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Lastnik Ludogorca Kiril Domuščijev je v evforiji, ki je zajela Bolgarijo po izločitvi Lazia, napovedal, da je cena prvega strelca Romana Bezjaka s petih skočila na deset milijonov evrov.

Zgodovinski preboj bolgarskega prvaka med 16 najboljših v ligi Europa dviga ceno slovenskemu reprezentantu Romanu Bezjaku. Da je v izjemni strelski formi, je na lastni koži občutila tudi obramba Lazia, ki je bila dvakrat, ko se je Korošec odločil za atraktiven strel, povsem nemočna. Nekdanji napadalec Celjanov, ki je svoj čas buril domišljijo Olimpije, a se je zalomilo pri odškodnini, je v tej sezoni neustavljiv.

V ligi Europa je dosegel že šest zadetkov, kar ga uvršča pod sam vrh najboljših strelcev tekmovanja. Zaostaja le za prvim golgeterjem razigranega Salzburga. Nekdanji mladinec Barcelone Jonatan Soriano je poskrbel za sedem golov, Bezjak pa je po še enem v mreži Lazia povišal zbirko na polovico ducata. Tako kot v Rimu je tudi v Sofiji poskrbel za zelo atraktiven zadetek, vratar rimskega velikana, ki se je osmešil pri drugem zadetku Ludogorca, pa je lahko filigransko natančen strel slovenskega legionarja premeril le s pogledom.

Bezjak je z zadetkom vrnil upanje Ludogorcu, ki je takrat znižal na 1:2. Ker je bolgarski prvak srečanje v italijanski prestolnici dobil z 1:0, je imel v tistem trenutku napredovanje v rokah še vedno Lazio. Izbranci Edoarda Reje pa so prednost do konca razburljivega srečanja še dvakrat zapravili. Najprej so gostitelji po osnovnošolski napaki vratarja Lazia, ki je po ne preveč nevarnem strelu z razdalje objel žogo, a pri tem nevede prečkal golovo črto, izenačili na 2:2, nato je vztrajni Nemec Miroslav Klose pred vrata nebes spet popeljal Rimljane, a je sledilo nepopisno slavje zelenih, saj so le nekaj minut pred koncem poskrbeli za končnih 3:3 in zlata vreden remi.

Igralcem bogate nagrade, Celjanom se obeta lep zaslužek

Lastnik Ludogorca Kiril Domuščijev po zgodovinskem dosežku ni skrival veselja. Eden izmed premožnejših Bolgarov, pod palcem ima silne milijone, je po novem presežku Bezjaka izpostavil, da v prihodnje Korošca ne namerava prodati za manj kot deset milijonov evrov: "Če bo nadaljeval v podobnem ritmu, mu lahko cena le še zrase," je njegove besede povzel bolgarski Sportal. Bolgarski mogotec bo igralce za podaljšanje evropske pravljice bogato nagradil. Moštvo si bo razdelilo 175 tisoč evrov, polovico nagrade, ki jo za napredovanje podarja Evropska nogometna zveza (UEFA).

Pred spomladanskim nadaljevanjem lige Europa se je v nogometnih krogih cena Bezjaka, za katerega so določeno zanimanje pokazali nekateri španski klubi (najbolj Getafe), sukala okrog petih milijonov evrov. Zdaj je podvojena, saj Domuščijev napoveduje, da ne namerava popuščati.

Novih prigod o prestopu Slovenca se veselijo tudi Celjani. Ko je Bezjak prestopil v Razgrad, so se dogovorili, da bo celjski prvoligaš ob prihodnji selitvi napadalca upravičen do petine zneska. Izračun ob desetih milijonih evrov, s katerimi bi se 25-letni Bezjak povzpel skoraj na vrh lestvice največjih slovenskih prestopov, je preprosta. Celjski klub bi postal bogatejši za dva milijona evrov, kar bi v mnogočem olepšalo prihodnost grofov iz knežjega mesta.

Nova priložnost, da se Bezjak dokaže španskim snubcem, sledi v osmini finala lige Europa, saj se bo Ludogorec pomeril s slovito Valencio.

Ne spreglejte