Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 6. 2022,
21.23

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

Sadio Mane Vinicius Junior Michael Pavlović Žan Benedičič NK Domžale NK Koper Klemen Hvalič Christian Junior Schoissengeyr Acosta nogometna tržnica

Sreda, 15. 6. 2022, 21.23

1 leto, 10 mesecev

NOGOMETNA TRŽNICA, 15. JUNIJ

Drugo slovo od Barcelone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
Dani Alves | Dani Alves se poslavlja od Barcelone. | Foto Reuters

Dani Alves se poslavlja od Barcelone.

Foto: Reuters

Nogometna tržnica je v polnem zamahu in tudi danes spremljamo vroče dogajanje na trgu.

Alves drugič zapušča Barcelono

Brazilski nogometaš Dani Alves je sporočil, da končuje sodelovanje s katalonskim velikanom Barcelono. To pomeni, da bo zdaj 39-letni nogometaš že drugič zapustil blaugrano, v Barcelono se je namreč lani vrnil po petih letih.

V prejšnji sezoni se je Alves vrnil v svoj nekdanji klub, a je imel le kratkoročno pogodbo. Danes pa je sporočil, da sodelovanja s Katalonci ne bodo obnovili. "Rad bi se zahvalil vsem v klubu, ki so mi dali priložnost, da sem lahko še enkrat oblekel ta čudoviti dres. Presrečen sem," je na družbenih omrežjih zapisal Brazilec.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daniel Alves (@danialves)

Skupno je v dveh ciklih, prvi je bil precej daljši, in sicer med letoma 2008 in 2016, za Barcelono zbral 408 tekem. Kot nogometaš Barcelone pa je osvojil šest naslovov španskega prvaka, tri naslove v ligi prvakov ter štiri španske pokalne lovorike. Alves je sicer še kandidat za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju, za Brazilijo pa je nazadnje odigral dve junijski prijateljski tekmi z Japonsko in Južno Korejo.

Vinicius Junior podaljšal sodelovanje z Realom

Junak letošnjega finala lige prvakov, strelec edinega zadetka, Vinicius Junior je po poročanju tujih medijev podaljšal pogodbo z Real Madridom. 21-letni nogometaš je sodelovanje podaljšal vse do leta 2026, ob tem pa naj bi v prihodnjih sezonah zaslužil več kot deset milijonov evrov, njegova odkupna klavzula pa naj bi po novem znašala kar eno milijardo evrov.

Kot kaže, bo Sadio Mane kmalu oblekel dres Bayerna. | Foto: Reuters Kot kaže, bo Sadio Mane kmalu oblekel dres Bayerna. Foto: Reuters Mane pred vrati Bayerna

Napadalec Liverpoola Sadio Mane je že od začetka poletja glavna tarča Bayerna. Ta je na naslov angleškega podprvaka že poslal dve ponudbi, a so Redsi obe zaradi, po njihovo, prenizke ponudbe zavrnili. Kljub temu je, kot kaže, 30-letni Senegalec pred vrati bavarskega kluba, saj naj bi po poročanju Fabrizia Romana že dosegel ustni dogovor z Bayernom glede njegovih osebnih zahtev. Mane naj bi z Bayernom tako v kratkem sklenil triletno pogodbo, potem ko se bosta nemški in angleški klub dokončno dogovorila glede odkupne cene za Senegalca.

Domžalčani in Koprčani predstavili okrepitve

Prva okrepitev Domžal pred novo nogometno sezono je 1,95 metra visoki 27-letni reprezentant Dominikanske republike Christian Junior Schoissengeyr Acosta, ki igra na mestu osrednjega branilca. Tudi zasedba iz Kopra, ki je slovenski pokalni prvak, je dobila prve okrepitve za novo sezono. Konkurenco v vratih bo povečal Klemen Hvalič, klub pa sta danes okrepila še Žan Benedičič in Michael Pavlović.

Schoissengeyr, ki je z Domžalčani sklenil enoletno pogodbo, je v prejšnji sezoni igral za dunajsko Austrio, tretjeuvrščeno moštvo avstrijske lige. Schoissengeyr je nastopil na 14 ligaških tekmah Austrie, dvakrat je zaigral tudi v kvalifikacijah za konferenčno ligo. Pred tem je tri sezone nosil dres graškega Sturma, nogometno izobrazbo pa je dokončal v dunajskem Rapidu.

Novinec Domžalčanov se je rodil avstrijskemu očetu in domačinki iz Dominikanske republike, a se je že pri treh letih preselil v Avstrijo, kjer je odraščal in bil obenem član mlade reprezentance. Zato ne sodi med tuje nogometaše, ima pa tudi avstrijski potni list.

Dva nova obraza na Bonifiki: dobrodošla Žan in Michael ! 26-letni vezni igralec, Žan Benedičič, ki je nazadnje igral v...

Objavil/a FC Koper dne Sreda, 15. junij 2022

Tudi igralci Kopra, slovenski pokalni prvaki, so dobili prve okrepitve za novo sezono. Klemen Hvalič je 20-letni vratar iz Nove Gorice, ki je nazadnje branil barve italijanskega Empolija, s Koprčani pa je podpisal triletno pogodbo, so zapisali na uradni strani primorskega prvoligaša. Ob tem pa sta klub okrepila še 26-letni vezni igralec Žan Benedičič, ki je nazadnje igral v Celju in je podpisal dvoletno pogodbo, ter 21-letni levi bočni branilec Michael Pavlović, ki je v Koper prišel iz Olimpije. Podpisal je pogodbo za triletno sodelovanje.

Italija poraz liga narodov
Sportal Katastrofa Anglije in Italije, zmagovit jubilej Hrvaške, po preobratu točka Slovenije
Ne spreglejte