Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 8. 2021,
0.39

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

Natisni članek

Hammarby PAOK Solun Roma Rijeka Tottenham Jose Mourinho Aljoša Matko Haris Vučkić Adam Gnezda Čerin Jasmin Kurtić konferenčna liga

Petek, 20. 8. 2021, 0.39

2 leti, 8 mesecev

Konferenčna liga, kvalifikacije, play-off (prve tekme)

Mourinho debitiral z zmago, Rijeka po drami v Solunu ostala brez zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02
Abass Issah Rijeka | Rijeka, za katero igra tudi nekdanji napadalec Olimpije Abass Issah, je po remiju v Solunu blizu napredovanja v skupinski del. Rečani so pred tem izločili škotski Hibernian. | Foto Reuters

Rijeka, za katero igra tudi nekdanji napadalec Olimpije Abass Issah, je po remiju v Solunu blizu napredovanja v skupinski del. Rečani so pred tem izločili škotski Hibernian.

Foto: Reuters

Potem ko sta se v prejšnjem krogu kvalifikacij od konferenčne lige poslovila Olimpija in Domžale, Slovenijo na zadnjih kvalifikacijskih tekmah za preboj v skupinski del novoustanovljenega Uefinega tekmovanja zastopajo le še legionarji. Jasmin Kurtić (PAOK Solun) ter Adam Gnezda Čerin in Haris Vučkić (oba Rijeka) so se razšli z remijem, Denis Popović je s Famagusto remiziral v Izraelu, Aljoša Matko, ki po selitvi na Švedsko v Evropi še ne sme igrati za Hammarby, pa je spremljal poraz soigralcev v Švici.

V slovenskem derbiju zadnjega kroga kvalifikacij konferenčne lige sta se v Solunu udarila PAOK in Rijeka. Jasmin Kurtić je računal na prednost domačega igrišča, ki pa je gostitelji niso pretopili v zmago. Še več, le malo je manjkalo, pa bi se zmage razveselili gostje, za katerega je 76 minut igral Adam Gnezda Čerin, Haris Vučkić pa po nedavnem prihodu na Hrvaško še ni kandidiral za srečanje. Rečani so vodili vse do četrte minute sodnikovega podaljška, ko so Grki s pomočjo avtogola Nika Galešića le izenačili in se izognili domačemu porazu. Povratni dvoboj bo prihodnji četrtek na Rujevici, ki je v zadnjih sezonah pod vodstvom Matjaža Keka in Simona Rožmana že spremljala dvoboje skupinskega dela evropske lige.

Občasni slovenski reprezentant Denis Popović se je poleti iz Kitajske preselil na Ciper. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Občasni slovenski reprezentant Denis Popović se je poleti iz Kitajske preselil na Ciper. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Denis Popović, ki je poleti Kitajsko zamenjal za Ciper, se je z Anorthosisom mudil v Izraelu in se s tekmecem, starim znancem NK Maribor, razšel brez zadetkov.

Aljoša Matko, ki se je iz Maribora preselil prav k moštvu, ki je vijoličaste izločilo iz Evrope, bo danes stiskal pesti za soigralce na gostovanju pri Baslu. Belokranjec zaradi pravil Evropske nogometne zveze (Uefe) v kvalifikacijah ne more nastopati za dva različna kluba, tako da v play-offu ne more pomagati Hammarbyju.

NK Domžale : NK Maribor, pokal Slovenije, Aljoša Matko
Sportal Nepričakovana novica iz Maribora: Matko iz Maribora v švedski Hammarby

Mourinho debitiral z zmago, Tottenham v težavah

Na evropske zelenice je v četrtek prvič v sezoni zakorakal Tottenhama, nesojeni udeleženec "superlige", ki je aprila neslavno propadla. Londončani so si otežili pot do evropske jeseni, saj so v gosteh izgubili s portugalskim Pacosom de Ferreiro (0:1). Med najbolj zvezdniškimi udeleženci konferenčne lige je tudi Roma, ki pod vodstvom novega trenerja Joseja Mourinha cilja na najvišja mesta. Rimljani so svojo moč dokazali že v prvem nastopu, ko so v gosteh z 2:1, dvoboj je sodil slovenski delivec pravice Matej Jug, premagali turški Trabzonspor.

Konferenčna liga, kvalifikacije, play-off (prve tekme):

Četrtek, 19. avgust
Hapoel Beer Sheva : Anorthosis Famagusta 0:0
Denis Popović (Anorthosis) je igral do 75. minute.

PAOK Solun : Rijeka 1:1
Jasmin Kurtić
(PAOK) je odigral vso tekmo in v 86. minuti prejel rumeni karton, Adam Gnezda Čerin (Rijeka) je odigral 76 minut, Haris Vučkić (Rijeka) ni kandidiral za tekmo.

Šahtar Karagandi : Maccabi Tel Aviv 1:2
Flora Tallinn : Shamrock Rovers 4:2
KuPS : Union Berlin 0:4
Qarabag : Aberdeen 1:0
Rakow : Gent 1:0
LASK Linz : St. Johnstone 1:1
Neftči Baku : Maccabi Haifa 3:3
Viktoria Plzen : CSKA Sofija 2:0
Riga : Lincoln Red Imps 1:1
Žalgiris : Bodo/Glimt 2:2
Basel : Hammarby 3:1
Fola Esch : Kairat Almaty 1:4
Trabzonspor : Roma 1:2
Anderlecht : Vitesse 3:3
Feyenoord : Elfsborg 5:0
Jablonec : Žilina 5:1
Rennes : Rosenborg 2:0
Sivasspor : Köbenhavn 1:2
Pacos de Ferreira : Tottenham 1:0
Santa Clara : Partizan 2:1

Haris Vučkić
Sportal Zdaj je tudi uradno: Haris Vučkić član Rijeke
Manchester United - Leeds
Sportal Son za uvod potopil prvake
 
Ne spreglejte