Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 7. 2024,
18.00

Osveženo pred

2 uri, 20 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13
NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Bravo konferenčna liga

Natisni članek

Torek, 30. 7. 2024, 18.00

2 uri, 20 minut

Konferenčna liga, kvalifikacije, 2. krog (povratne tekme)

Diši po slovenski nogometni pravljici v Evropi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13
Olimpija - Žitomir, konferenčna liga | Nogometaši Olimpije pod vodstvom novega trenerja iz Španije nizajo zmage tako v Sloveniji kot tudi Evropi. | Foto Grega Valančič/www.alesfevzer.com

Nogometaši Olimpije pod vodstvom novega trenerja iz Španije nizajo zmage tako v Sloveniji kot tudi Evropi.

Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com

Ljubitelji slovenskega klubskega nogometa bodo v četrtek z ogromnim zanimanjem spremljali povratne dvoboje 2. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo, na katerih bodo prednost s prvih tekem branili vsi trije slovenski predstavniki. Ljubljanski Bravo bo ob 17. uri branil tesno prednost proti Zrinjskemu (1:0), Olimpija se bo uro pozneje na Poljskem pomerila z ukrajinskim Žitomirjem (2:0), Maribor pa bo ob 19. uri gostoval v Romuniji pri Universitatei Craiova (2:0). Nekaj potnikov v 3. krog kvalifikacij bo znanih že v torek in sredo, večina srečanj pa bo odigranih v četrtek, ko bo na delu tudi ogromno slovenskih nogometnih legionarjev.

Žan Karničnik
Sportal Smola za Celjane, Riera ostal brez Karničnika

V Evropi so še vedno aktivni vsi štirje slovenski predstavniki. Bravo, Olimpija in Maribor nastopajo v kvalifikacijah za konferenčno ligi, prejšnji teden pa so si na prvih tekmah 2. kroga zagotovili prednost pred tekmeci iz BiH, Ukrajine in Romunije, mreža slovenskih prvoligašev pa je ostala nedotaknjena!

Bravo zastopa slovenske barve v kvalifikacijah za konferenčno ligo, Celjani pa so "razred višje".  | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Bravo zastopa slovenske barve v kvalifikacijah za konferenčno ligo, Celjani pa so "razred višje". Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Bravo se tudi uradno za nekaj časa poslavlja od stadiona ŽAK, kjer bo v četrtek ob 17. uri skušal izločiti Zrinjski iz Mostarja ter nadaljevati evropsko pravljico Šiškarjev, ki sicer v tej sezoni igrajo domače prvoligaške tekme v Stožicah. Bravu, ki je v ponedeljek v 1. SNL nadigral Primorje (4:0), je prejšnji teden v Hercegovini zagotovil prednost strelec Matic Ivanšek.

Nogometaši Olimpije, ki so se pred dnevi uradno poslovili od dolgoletnega kapetana Timija Maxa Elšnika, bodo skušali nadaljevati imeniten niz pod vodstvom novega trenerja Victorja Sancheza. Pod vodstvom Španca so v Evropi ugnali tudi ukrajinski Žitomir (2:0), oba zadetka pa v Stožicah dosegli v drugem polčasu. Povratna tekma bo odigrana na Poljskem v Gliwicah. Za zmaje sta bila prejšnji četrtek uspešna Raul Florucz in Diogo Pinto.

Mariborčani so v Romunijo odpotovali s prednostjo dveh zadetkov. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Mariborčani so v Romunijo odpotovali s prednostjo dveh zadetkov. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Lepo prednost z 2:0 bo v četrtek poleg Olimpije branil tudi Maribor. Vijolice so se po izpadu proti Botevu iz Plovdiva iz evropske lige preselila v konferenčno ligo, kjer so v Ljudskem vrtu po zadetkih Jana Repasa in Arnela Jakupovića z 2:0 premagale Universitateo iz Craiove. Zdaj sledi povratna tekma v Romuniji. Začela se bo ob 19. uri.

Ta teden bo v kvalifikacijah za konferenčno ligo nastopilo kar nekaj slovenskih legionarjev. Latvijska Auda, ki jo vodi Zoran Zeljković, se bo v sredo pomerila s Cliftonvillom. Dan pozneje bodo na delu Blaž Kramer (Legia Varšava), Vito Plut (Sliema), Nik Prelec (Austria Dunaj), Nejc Gradišar (Fehervar), Matija Boben (Cluj), Til Mavretič (Levadia) in Žiga Frelih (Spartak Trnava).

Konferenčna liga, kvalifikacije, 2. krog (povratne tekme):

Torek, 30. julij:

Sreda, 31. julij:

Četrtek, 1. avgust:

Bravo Primorje Tučić
Sportal Bravo blestel v Stožicah, Tučić si je oddahnil
Maribor - Craiova, konferenčna liga
Sportal Olimpija in Maribor do lepe prednosti, Bravo slavil v gosteh
Ne spreglejte