Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 4. 2023,
23.41

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Nice Basel AZ Alkmaar Anderlecht Lech Poznan Gent Fiorentina West Ham konferenčna liga

Četrtek, 20. 4. 2023, 23.41

1 leto

Konferenčna liga, četrtfinale (povratne tekme)

AZ Alkmaar do preobrata, Fiorentina se je igrala z ognjem, West Ham zanesljiv

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
AZ Alkmaar - Anderlecht | AZ Alkmaar je proti Anderlechtu pripravil preobrat.  | Foto Reuters

AZ Alkmaar je proti Anderlechtu pripravil preobrat.

Foto: Reuters

Polfinalisti konferenčne lige so Basel, AZ Alkmaar, Fiorentina in West Ham.. Na prvih četrtfinalnih tekmah sta si največjo prednost ustvarila Fiorentina in Anderlecht, na povratnih pa se jima je zapletlo. Vijolice iz Toskane so na Poljskem nadigrale Lech in zmagale s kar 4:1, na povratni tekmi pa se rešile s porazom 2:3. Belgijski velikan iz Bruslja, ki jo je letos v Evropi zagodel Anteju Šimundži, ko je še vodil Ludogorec, pa je sosede iz Alkmaarja na prvi tekmi ugnal z 2:0, prav takšen pa je bil izid za nizozemsko ekipo po 90 minutah povratne tekme. V podaljški je Alkmaar zabil še tretji gol in se veselil napredovanja. West Ham je proti Gentu upravičil vlogo velikega favorita in ga premagal s 4:1 (na prvi tekmi je bilo izenačeno 1:1), francoska Nica pa je proti Baslu z 1:2 izgubila po podaljšku.

Sevilla - Manchester United
Sportal Sevilla izločila Manchester United, Roma šele po podaljšku Feyenoord

Konferenčna liga, četrtfinale (povratne tekme):

Četrtek, 20. april:

Fiorentina si je v prvem dvoboju v Poznanju priigrala lepo prednost 4:1 in si je danes obetala tekmo rutinsko in mirno pripeljati do konca. A temu ni bilo tako, saj so bili gostje s Poljske kljub manj ustvarjenim priložnostim precej strelsko učinkoviti.

Lech je v Firencah povedel že v deveti minuti prek Afonsa Souse. V drugem polčasu so nato udarili z dvema goloma v štirih minutah. Najprej je enajstmetrovko uspešno izvedel Kristoffer Velde, na 3:0 pa je povišal Artur Sobiech. Dobrih deset minut pred koncem je za vijolično zasedbo le zadel Riccardo Sottil, vse dvome o napredovanju v polfinale pa je v 92. minuti razblinil Gaetano Castrovilli.

V Alkmaarju je domači AZ nadigral belgijski Anderlecht. Nizozemci so že po 13. minutah vodili z 2:0 po dveh golih Vangelisa Pavlidisa. A do konca rednega dela se izid ni več spremenil, in ker se je prva tekma končala z enakim izidom so sledili podaljški. Tudi po teh je ostalo 2:0, v streljanju enajstmetrovk pa so bili bolj zanesljivi domačini.

Preko Genta se je v polfinale prebil angleški West Ham, ki je tokrat slavil brez večjih težav. Belgijci so sicer povedli po zaslugi Huga Cuypersa, a je Michail Antonio izenačil še pred koncem prvega dela. V drugem so bili za West Ham natančni še Lucas Paqueta z enajstmetrovke, Declan Rice in še drugič Antonio.

Prva tekma med Nico in Baselom se je v Švici končala z 2:2, danes pa je dolgo kazalo na francosko zmago. Nico je v deveti minuti v vodstvo popeljal Gaetan Laborde, štiri minute pred koncem rednega dela pa je izenačil Jean-Kevin Augustin in tekmo popeljal v podaljške, kjer so Švicarji slavili z zadetkom Kasima Adamsa v 98. minuti.

Sklepno dejanje konferenčne lige, ki je krstno izvedbo doživel v prejšnji sezoni, bo 7. junija v Pragi. Kdor bo osvojil tekmovanje, lani je to uspelo Romi, si bo zagotovil neposredno udeležbo v skupinskem delu evropske lige v sezoni 2023/24.  

Bayern Manchester City
Sportal Navijačem Bayerna je prekipelo
Ne spreglejte