Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
11. 10. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13

Natisni članek

Srečko Katanec kvalifikacije za SP 2018 Boštjan Cesar Jasmin Kurtić Josip Iličić Milivoje Novakovič

Sreda, 11. 10. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Infografika

Koga je imel Srečko Katanec najraje?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13

Srečko Katanec je z nedeljsko tekmo proti Škotski končal s svojim drugim, petletnim selektorskim mandatom na klopi Slovenije. Ta je od februarja 2013 do oktobra letos pod njegovim vodstvom odigrala 42 tekem. Kdo so nogometaši, ki so igrali največ, in kako so se izkazali?

Jasmin Kurtić je od vseh 62 reprezentantov pod vodstvom Srečka Katanca igral največ. | Foto: Vid Ponikvar Jasmin Kurtić je od vseh 62 reprezentantov pod vodstvom Srečka Katanca igral največ. Foto: Vid Ponikvar

Srečko Katanec, ki je na klop Slovenije sedel sredi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014, potem ko je takratnega selektorja Slavišo Stojanovića odnesel poraz v Albaniji (0:1), je od takrat nanizal 16 zmag, sedem remijev in 19 porazov (razlika v zadetkih 47:42).

V tem času je zdaj že nekdanji selektor priložnost ponudil kar 62 nogometašem. Morda boste presenečeni, komu je najbolj zaupal. Največ minut, kar 3048, je zbral vezist Jasmin Kurtić. Največ tekem v začetni enajsterici, 34, je zbral Boštjan Cesar.



Kapetan je na vrhu tudi po številu rumenih kartonov. Borbeni branilec Slovenije jih je zbral kar deset. Je tudi eden izmed treh nogometašev, ki so v drugem Katančevem selektorskem mandatu prejeli rdeč karton. Zanimivo, nogometaš italijanskega prvoligaša Chieva iz Verone je visoko, na drugem mestu, tudi na lestvici strelcev. Zabil je pet golov.

Josip Iličić je od vseh reprezentantov pokazal največ. Prispeval je pet golov in še sedem podaj. | Foto: Vid Ponikvar Josip Iličić je od vseh reprezentantov pokazal največ. Prispeval je pet golov in še sedem podaj. Foto: Vid Ponikvar

Z naskokom najboljši strelec je Milivoje Novaković, ki je dosegel 13 zadetkov. Več kot četrtino vseh zadetkov, ki jih je dosegla Slovenija, čeprav na začetku in na koncu sploh ni igral. Najboljši podajalec je Josip Iličić. Po njegovih podajah je gol padel sedemkrat.

Kdo vse je še igrali v zadnjih petih letih in kako so se izkazali? Preverite v spodnji infografiki.

 

Ne spreglejte