Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 2. 2022,
12.15

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Simone Inzaghi liga prvakov Liverpool Inter Milano Samir Handanović Jürgen Klopp

Sreda, 16. 2. 2022, 12.15

2 leti, 2 meseca

Pred tekmo osmine finala Inter - Liverpool

Klopp pred poslastico s slovenskim vratarjem: Na to sem čakal 54 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Jürgen Klopp | Jürgen Klopp bo s svojimi varovanci že drugič v tej sezoni igral na San Siru. | Foto Guliverimage

Jürgen Klopp bo s svojimi varovanci že drugič v tej sezoni igral na San Siru.

Foto: Guliverimage

Danes se na milanskem San Siru obeta nova poslastica osmine finala lige prvakov. Na prvem obračunu za uvrstitev med osem najboljših se bosta pomerila Inter Samirja Handanovića in angleški velikan Liverpool, ki bo v tej sezoni že drugič igral na slovitem milanskem stadionu.

Atletico Manchester United
Sportal Švedski najstnik premagal Oblaka, sreča pustila na cedilu Atletico

Za Liverpool bo to že drugi obisk San Sira v tej sezoni. Na prvem so se v skupinskem delu mudili pri Milanu, ki so ga ugnali z 2:1 in brez izgubljene točke v skupini B, kjer sta tekmovala še Atletico Madrid in Porto, končali skupinski del tekmovanja. Inter pa je prvi del v skupini D sklenil na drugem mestu s tremi zmagami, remijem s Šahtarjem in dvema porazoma proti Real Madridu.

Liverpool in Inter sta se na slovitem milanskem stadionu srečala leta 2008, ko sta se pomerila v osmini finala, takrat je na obeh tekmah s skupnim izidom 3:0 zmagal Liverpool, za katerega so se med strelce vpisali Dirk Kuyt, Steven Gerrard in Fernando Torres. Interju je poveljeval Roberto Mancini, Redsom pa Rafael Benítez.

Na zadnjem obračunu teh dveh tekmecev je leta 2008 za Liverpool igral še Fernando Torres. | Foto: Reuters Na zadnjem obračunu teh dveh tekmecev je leta 2008 za Liverpool igral še Fernando Torres. Foto: Reuters

Klopp pohvalil Inter

14 let kasneje bo šlo za obračun Simoneja Inzaghija, ki se je na klop Interja usedel na začetku te sezone po odhodu iz Lazia, in Jürgena Kloppa, ki že od leta 2015 poveljuje liverpoolski četi. "54 let sem čakal, da bom imel tekmo na San Siru, zdaj pa se mi bo to zgodilo drugič v treh mesecih. Veselim se tega obračuna," je dejal Klopp.

"Inter je vrhunska ekipa, vrhunski igralci, vrhunski trener. Lani so osvojili italijansko prvenstvo. Z vsem spoštovanjem do preostalih ekip, a mislim, da so letos najboljša ekipa v Italiji. Spet se borijo za naslov prvaka. So močna, trdna ekipa, na igrišču so kreativni in organizirani. Hkrati imajo veliko individualne kakovosti. Morali bomo prikazati vrhunsko predstavo, če bomo sploh želeli računati na možnost za uspeh. A zakaj se ne bi potrudili?" je pred tekmo dejal Klopp, ki ima ob tem sladke skrbi, saj trenutno njegova ekipa nima težav s poškodbami. Pod vprašajem je sicer še vedno kapetan Jordan Henderson, a naj bi na San Siru vendarle zaigral, tako da bo lahko Klopp v Milanu računal na prav vse svoje varovance.

Samirja Handanovića čaka težka naloga. | Foto: Reuters Samirja Handanovića čaka težka naloga. Foto: Reuters

Inter brez kaznovanega Barelle

Nekoliko drugače je pri Interju, pri katerem Inzaghi ne bo mogel računati na Nicola Barello, ki je kaznovan zaradi kartonov, poškodovana sta Joaquin Correa in Robin Gosens, ki po prihodu iz Atalante v dresu Interja sploh še ni zaigral. Pri italijanskih prvakih veliko stavijo tudi na slovenskega vratarja Samirja Handanovića, ki je v preteklosti že večkrat prevesil tehtnico na stran milanskega kluba. Tokrat ga čaka zelo zahtevna naloga, saj ga na drugi strani med drugim čakata Mohamed Salah, ki trenutno velja za enega najboljših nogometašev na svetu, in Sadio Mane. Oba sta se pred kratkim srečala tudi v finalu afriškega prvenstva, kjer je bil s Senegalom boljši Mane.

"Mislim, da je Liverpool favorit, saj ima veliko individualno kakovost, a vse tekmo se začnejo pri rezultatu 0:0," je povedal Inzaghi. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Mislim, da je Liverpool favorit, saj ima veliko individualno kakovost, a vse tekmo se začnejo pri rezultatu 0:0," je povedal Inzaghi. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Inter, ki je v zgodovini trikrat osvojil ligo prvakov, se je v osmino finala uvrstil prvič po sezoni 2011/12. "Mislim, da je Liverpool favorit, saj ima veliko individualno kakovost, a vse tekmo se začnejo pri rezultatu 0:0. Gre za ekipo z vrhunskimi igralci na vseh položajih, z odličnim trenerjem in napadalno igro. Dolgo je tega, odkar je Inter igral v osmini finala, to je bil letos naš prvi cilj. Seveda, si zdaj želimo še več in zato bomo naredili vse, da nam to tudi uspe," je puščico favorita pred začetkom tekme proti Liverpoolu usmeril Inzaghi.

Liverpool se na San Siro podaja s popotnico zmage nad Burnleyjem v angleškem prvenstvu, Inter pa se je v derbiju italijanskega prvenstva z remijem razšel na derbiju z Napolijem. Obe ekipi trenutno zasedata drugi mesti v svojih prvenstvih. Inter za vodilnim Milanom v serie A z odigrano tekmo manj zaostaja le za točko, Liverpool pa prav tako z obračunom manj v premier ligi za Manchester Cityjem zaostaja devet točk.

Liga prvakov, osmina finala (prva tekma):

Sreda, 16. februar, San Siro:
21.00 Inter Milano (Samir Handanović) – Liverpool

Verjetni postavi:
Inter:

Handanović; Škriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Vidal, Brozović, Calhanoglu, Perišić; Martinez, Džeko

Liverpool:
Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Henderson, Fabinho, Thiago; Salah, Jota, Mane

Preberite še:

PSG Real Madrid
Sportal Junak večera Mbappe se še ni odločil, za trenerja Reala ni dvoma
OK Merkur Maribor Lokomotiv Novosibirsk liga prvakov
Sportal Mariborčani se od lige prvakov poslavljajo brez dobljenega niza
Sergio Ramos
Sportal Od Reala se je poslovil v solzah, danes mu jo je zagodla višja sila
Ne spreglejte