Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
22. 12. 2016,
17.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

2

Natisni članek

NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije naj gol infografika Bojan Špehonja

Četrtek, 22. 12. 2016, 17.00

6 let, 6 mesecev

Po jesenskem delu: Aluminij (infografika)

Kidriški vrtec pisal božičku, da potrebuje novega trenerja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

2

Olimpija Aluminij | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Aluminija so z devetim mestom v jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije, predvsem pa ogromno prednostjo pred zadnjeuvrščenimi Radomljami uresničili klubski cilj. Pred prazniki so nepričakovano ostali brez trenerja Bojana Špehonje.

Na Sportalu bomo slovo od leta 2016 pospremili z analizo opravljenega v jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije. Odštevanje po dnevih smo začeli pri Radomljah, ki so osvojile zadnje mesto. Danes je na vrsti Aluminij, vsak prihodnji dan pa bo postregel z višje uvrščenim klubom …

Z naskokom najmlajša ekipa v Prvi ligi Telekom Slovenije, v kateri ne manjka najstnikov, je z devetim mestom in uvrstitvijo med osem najboljših v pokalu osrečila navijače.

 

Trener Bojan Špehonja, ki je dolgo časa opozarjal na največji težavi kidriškega kluba, to sta neučinkovitost napadalcev in pomanjkanje široke rezervne klopi, je po koncu jesenskega dela zapustil klub. Edini trije klubi, ki od začetka sezone vztrajajo z istim trenerjem, so Maribor, Krško in Gorica.

''Nogometni klub Aluminij se z današnjim dnem sporazumno razhaja s trenerjem članske selekcije Bojanom Špehonjo. Za dolgoletno delo in vložen trud, s katerim je prvo ekipo Aluminija pripeljal iz 2. nogometne lige do 9. mesta na lestvici najboljših klubov Slovenije, se mu iskreno zahvaljujemo in mu želimo uspešno delo v nogometu tudi v prihodnje,'' je v četrtek zapisal drugoligaški podprvak, ki si je možnost nastopa v 1. SNL pribojeval po rdeči luči, ki jo je licenčna komisija Nogometne zveze Slovenije (NZS) prižgala Zavrču. Ravno tistemu klubu, ki je v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev prve lige premagal Aluminij.

Malo gledalcev, malo zadetkov

Predsednik Aluminija Zvonko Jevšovar je lahko zadovoljen. | Foto: Vid Ponikvar Predsednik Aluminija Zvonko Jevšovar je lahko zadovoljen. Foto: Vid Ponikvar Kidričani se niso ustrašili prvoligaške druščine. Na štadionu, ki ponuja zelo kakovostno travnato podlago, tribune in spremljevalni prostori pa ne ponujajo večjega udobja, niso bili deležni velikega obiska. Njihove dvoboje je spremljajo najmanj gledalcev v 1. SNL.

Z mlado ekipo, s katero sodeluje kar nekaj tujcev, so osvojili 18 točk. Čeprav so dosegli le 15 zadetkov in na tekmo v okvir vrat udarili le štirikrat, so marljivo osvajali točke. Vrhunec jeseni je bila zmaga v Ljudskem vrtu, ko so izkoristili osredotočenost Maribora z evropskim izpitom leta, dvobojema proti Gabali. Vijolicam so prizadejali zadnji domači poraz v 1. SNL.

Največ je pokazal Jakšić

Najboljše ocene za predstave v jesenskem delu je prejel Srb Nemanja Jakšić, izkazal se je tudi mladi vratar Luka Janžeković in za nagrado prejel vpoklic v mlado izbrano vrsto.

Mariborčani so se z Aluminijem opekli tako v Ljudskem vrtu (0:2) kot tudi v Kidričevem (0:0). | Foto: Grega Valančič/Sportida Mariborčani so se z Aluminijem opekli tako v Ljudskem vrtu (0:2) kot tudi v Kidričevem (0:0). Foto: Grega Valančič/Sportida

Pri zadetkih je izstopal Žiga Škoflek, ki je v zadnjem letošnjem nastopu z dvema poznima zadetkoma poskrbel za sladko zmago nad Celjani, s podajami pa 20-letni Matic Vrbanec. Zbral jih je kar šest.

Lestvica po jesenskem delu:

1. Maribor 21 tekem - 46 točk
2. Olimpija 21 - 46
3. Domžale 21 - 39
4. Gorica 21 - 28
5. Celje 21 - 27
6. Luka Koper 21 - 27
7. Rudar 21 - 25
8. Krško 21 - 22
9. Aluminij 21 - 18
10. Radomlje 21 - 9

Najlepši zadetki 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte