Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
13. 12. 2016,
13.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar NK Radomlje NK Krško NK Koper NK Gorica NK Domžale NK Celje NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije naj gol infografika

Torek, 13. 12. 2016, 13.30

6 let, 6 mesecev

Statistika jesenskega dela 1. SNL (infografika)

Invazija NK Maribor na vodilne položaje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
Luka Zahović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Konec jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije je kot nalašč za statistični pogled na dogajanje v 21 odigranih krogih. Jesenski naslov so osvojili Mariborčani, ki prevladujejo v številnih statističnih rubrikah. Katera prva mesta so osvojili njihovi tekmeci?

V nogometu največ štejejo točke. Udeleženci radi poudarjajo, da prvenstvo ni šprint na kratke proge, ampak maraton, v katerem šteje vsaka točka.

V jesenskem delu 1. SNL sta največ točk zbrala Maribor in Olimpija. Oba bosta prezimila s 46 točkami v žepu, hkrati pa že razmišljala o uvodnem spomladanskem dejanju, ki bo v Ljudskem vrtu postregel z velikim spektaklom, saj se bosta 25. februarja 2017 udarila prav večna tekmeca.

Olimpija že v spomladanskem uvodu v Ljudskem vrtu

Miha Zajc je s sedmimi zadetki najboljši strelec Olimpije, ki brani naslov slovenskega prvaka. | Foto: Vid Ponikvar Miha Zajc je s sedmimi zadetki najboljši strelec Olimpije, ki brani naslov slovenskega prvaka. Foto: Vid Ponikvar Vijolice so večji del jesenskega dela gledale v hrbet branilcem naslova iz Ljubljane, nato pa jih decembra le prehitele. O tem, kako uspešen je bil prvi del sezone za izbrance Darka Milaniča, pričajo mnoga prva mesta NK Maribor in njegovih posameznikov v različnih statističnih prvinah.

Jesenski prvak ima najboljšega strelca (Luka Zahović, ki si z desetimi zadetki deli prvo mesto s hrvaškim napadalcem Rudarja Dominikom Glavino), podajalca (Dare Vršič – 9 podaj), največjo posest žoge na posameznem dvoboju, največje število natančnih podaj na tekmo, najboljšo razliko v zadetkih, najmanj prejetih zadetkov …

Maribor je tudi ena izmed treh ekip, ki v jesenskem delu ni prejela niti enega rdečega kartona. Preostali sta … Podrobnosti lahko preverite v obsežni infografiki!

 

Najlepši zadetki 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte