Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
26. 9. 2017,
6.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,13

1

Natisni članek

Matjaž Kek Liga Europa AC Milan NK Rijeka Matic Črnic Rijeka

Torek, 26. 9. 2017, 6.30

6 let, 6 mesecev

Ogromno zanimanje za gostovanje v Milanu

Kek sprožil rekordno invazijo navijačev Rijeke

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,13

1

Matjaž Kek | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Izbrance Matjaža Keka čaka v četrtek najbolj atraktivno gostovanje v skupinskem delu evropske lige. Hrvaški prvak bo nastopil pri AC Milanu. Zanimanje med navijači Rijeke je ogromno. Dvoboj na San Siru bi si lahko v četrtek ogledalo v četrtek kar pet tisoč privržencev!

Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je kot trener Rijeke poskrbel za številne mejnike. Postal je trener z najdaljšim stažem na klopi kakšnega izmed hrvaških prvoligaških klubov. Na vročem stolčku Rijeke sedi že štiri leta in pol, postal je prvi, ki je reški klub popeljal do naslova državnega prvaka, z njim je osvojil tudi pokalni in superpokalni naslov, letos pa nastopa v skupinskem delu evropske lige že tretjič.

Proti sedemkratnemu evropskemu prvaku

Ko je Mariborčan prvič z Rijeko odigral evropsko jesen, je v odločilnem krogu kvalifikacij za ligo Europa gostoval v Stuttgartu. Presenetil je nemškega velikana in si utrl pot v skupinski del. Na tribunah je bilo več kot tri tisoč navijačev Rijeke.

V četrtek jih bo na znamenitem San Siru, kjer bo Rijeka gostovala pri enem od najboljših evropskih klubov vseh časov (Milan je sedemkratni prvak Evrope), še več. Zgolj do ponedeljka je bilo na Reki prodanih že 3.200 vstopnic. Italijanski klub jih je navijačem Rijeke namenil pet tisoč, ni pa izključeno, da bi jih lahko prišlo še več.

V četrtek bo Kekova zasedba na San Siru deležna glasne podpore. | Foto: Grega Valančič/Sportida V četrtek bo Kekova zasedba na San Siru deležna glasne podpore. Foto: Grega Valančič/Sportida

Tako je Kek z uspešnimi predstavami Rijeke, za katero bi lahko v četrtek kandidiral tudi občasni slovenski reprezentant Matic Črnic, sprožil rekordno navijaško invazijo. S pomočjo privržencev želi presenetiti rdeče-črne, ki v zadnjem krogu italijanskega prvenstva niso navdušili, ampak so izgubili na gostovanju pri Sampdorii z 0:2.

Kekova četa v uvodnem krogu skupinskega dela evropske lige ni bila uspešna, saj je na domači Rujevici ostala brez točk proti atenskemu Aeku (1:2).

Ne spreglejte