Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
6. 10. 2011,
14.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matjaž Kek

Četrtek, 6. 10. 2011, 14.56

8 let

Kek: Raznorazne govorice me ne zanimajo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tekma s Srbijo utegne biti zadnja Matjaža Keka na klopi slovenske reprezentance. Čeprav se zaveda, da je zdajšnja akcija mogoče njegova zadnja reprezentančna, se s tem ne obremenjuje.

Slovenija bo v torek igrala zadnjo tekmo rednega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012. V Ljudskem vrtu se bo pomerila s Srbijo. Možnosti, da bi se prebila v dodatne kvalifikacije, so zelo majhne. Matjaž Kek, ki je doslej na klopi Slovenije vodil 48 tekem in je rekorder (prej je največ tekem Slovenije vodil Srečko Katanec, 47), ima pogodbo do konca tega ciklusa. Vse več je takšnih, ki so prepričani, da se bo poslovil. V ozadju že čakajo nekateri kandidati, najglasneje odzvanja ime nekdanjega trenerja Domžal Slaviše Stojanoviča. Možnosti je več, tudi ta, da zdajšnji selektor ostane na svojem položaju. Na Nogometni zvezi Slovenije molčijo, glavni akter zgodbe prav tako ne želi preveč razpredati o svoji prihodnosti. ''Govoric je veliko. Ni malo takšnih, ki me že menjajo. A jaz lahko rečem le to, da se z raznoraznimi govoricami ne obremenjujem. Kot sem povedal že v preteklosti, bom tudi zdaj. Pogodbo z Nogometno zvezo Slovenije imam do 30. novembra, potem bomo videli, kaj in kako. Do takrat pa bom pošteno opravil svoje delo in naredil vse, da bomo na zadnji tekmi s Srbijo, ne glede na to, ali bomo sploh še imeli možnosti za drugo mesto v skupini, zmagali,'' v času priprav na torkovo tekmo iz reprezentančne baze na Ptuju sporoča Kek.

Z njim se utegnejo posloviti tudi nekateri nosilci reprezentance, ki je lani igrala na svetovnem prvenstvu na jugu Afrike. Najbolj izpostavljena sta kapetan Robert Koren in najboljši strelec Milivoje Novakovič.

''O tem, ali bosta še igrala, se nismo pogovarjali. Robija zdaj tako ali tako ni zraven, Milivoje pa mora odločitev sprejeti sam. Jaz nikogar ne bom nagovarjal v nič. Lahko rečem le to, da sta se po krivici znašla na udaru nekaterih navijačev. Imata veliko zaslug za uspehe, ki smo jih dosegli. Ko smo zmagovali, so bili junaki vsi. Od prvega do zadnjega. Zdaj, ko nam ne gre dobro, pa sta se na udaru znašla le onadva. To zagotovo ni pošteno. Kar je najbolj pomembno, pa je to, da oba reprezentanci lahko dasta še veliko. Imamo premajhno bazo igralcev, da bi se kar tako odrekali najboljšim nogometašem pri starosti 30, 31 let. To zagotovo ne bi bilo pametno in hitro bi se lahko zgodilo, da bi ju še kako pogrešali,'' se je o dveh nosilcih reprezentance razgovoril selektor, ki je rekorder tudi po številu tekem in zmag (19) na klopi slovenske izbrane vrste.

Ne spreglejte