Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 6. 2023,
17.30

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

Kvalifikacije za EP 2024 Jasmin Kurtić Jan Oblak Jan Oblak Jaka Bijol Matjaž Kek slovenska nogometna reprezentanca

Četrtek, 15. 6. 2023, 17.30

10 mesecev, 2 tedna

Matjaž Kek in Jaka Bijol pred kvalifikacijsko tekmo s Finsko

Kek izbral kapetana, zaradi poškodbe ostal brez veterana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70
Matjaž Kek | Matjaž Kek je sporočil, da se je poškodoval Jasmin Kurtić. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Matjaž Kek je sporočil, da se je poškodoval Jasmin Kurtić.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Pred slovensko nogometno reprezentanco je tretja tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Matjaž Kek in njegovi varovanci so že v Helsinkih, kjer bodo v petek ob 18.00 igrali s Finsko. Zaradi poškodbe v kadru ne bo Jasmina Kurtića, ob odsotnosti Jana Oblaka pa bo kapetanski trak prvič nosil Jaka Bijol.

kvalifikacije 2024 Finska Slovenija
Sportal Prvi poraz Slovenije, po dveh slabih posredovanjih obrambe in Belca

Kapetanski trak Bijolu

Jaka Bijol | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Jaka Bijol Foto: Vid Ponikvar/Sportida Slovenija je marca kvalifikacije za naslednje veliko tekmovanje začela zelo uspešno, z zmagama nad Kazahstanom in San Marinom. Junijska nasprotnika pa sta težja: v petek Finska v gosteh in v ponedeljek Danska doma. "Ne bom o pričakovanjih. Pomembna tekma kot vse preostale v kvalifikacijah. Vemo, kaj je naš končni cilj. Pripravljeni smo na tekmo, da dosežemo pozitiven rezultat," je na novinarski konferenci v Helsinkih povedal Jaka Bijol. Končni cilj je seveda uvrstitev na evropsko prvenstvo. Branilec Udineseja bo prvič nosil kapetanski trak, saj Jana Oblaka zaradi poškodbe ni v kadru.  "Zagotovo je to organizirana ekipa, zna se postaviti na igrišču. V prehodih so Finci dobri, toda pozoren je treba biti na vse. Ne veš, od kod preti nevarnost. Tako da bo treba biti pozoren vseh 90 minut." Dodaja, da želijo igrati še bolje kot na prejšnjih tekmah.

"Pomembna tekma kot vsaka v tej skupini, saj se je pokazalo, da bo zelo izenačena. Naše želje so jasne, a najbrž so take tudi pri domačinih. Pričakujem kakovostno tekmo in pozitiven rezultat za Slovenijo," je uvodoma v Helsinkih poudaril selektor Matjaž Kek. "Finska kakovost je v kolektivu, v posamezniku, ki se znajo podrediti ekipi." Posebej ni želel omeniti nobenega od finskih nogometašev. "Pripravljamo se na ekipo, ki ima svoj značaj." Finska ima po dveh tekmah tri točke, Slovenija pa z maksimalnim izkupičkom šestih točk vodi na lestvici kvalifikacijske skupine H.

Sandi Lovrić Lovrič
Sportal Starši našli srečo v Sloveniji, govorice o Realu ga ne bodo vrgle iz tira

Na treningu se je poškodoval Kurtić

Jasmin Kurtić | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Jasmin Kurtić Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Za zdaj je za tekmo zaradi poškodbe odpadel Jasmin Kurtić.  "Poškodoval se je na treningu in ne pride v poštev za obe tekmi," je bil redkobeseden selektor. Podrobnosti o zdravstvenem kartonu v ekipi ni želel razkriti. Bo nared Benjamin Šeško, ki je imel v zadnjem obdobju nekaj težav.  Kdo bo ob odsotnosti Oblaka stal med vratnicama, bo najprej povedal nogometašem, šele nato javnosti. "Eni so spočiti, sveži, drugi pa imajo igralno prakso. Dobro bo treba rotirati. Nekaj igralcev je, ki bodo težko zdržali visok ritem tekme, ki nas čaka. Da ne govorim o naslednji. Minutažo bo treba dobro porazdeliti, saj pričakujem agresivno tekmo. In tukaj bomo morali biti na precej višji ravni kot na zadnji tekmi."

Marko Tuomas Kolsi
Sportal Nekdaj pisal zgodovino v Sloveniji, zdaj je direktor na Finskem
Lukaš Hradecky
Sportal Finski kapetan opozarja rojake: Slovenija ima Šeška
Ne spreglejte