Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
4. 10. 2016,
18.12

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,88

4

Natisni članek

Matjaž Kek kvalifikacije za SP 2018 nogomet Robert Berić Srečko Katanec Roman Bezjak

Torek, 4. 10. 2016, 18.12

6 mesecev, 1 teden

Roman Bezjak

Katanec bo stavil na napadalca, ki v zadnjem času sploh ni napadalec

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,88

4

Zdaj, ko je zaradi poškodbe odpadel še Robert Berić, je jasno, da bo Roman Bezjak verjetno ključno orožje selektorja Slovenije Srečka Katanca v napadu na prihajajočih tekmah kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški in Angliji (8. in 11. oktober). Težava je le v tem, da v klubskem dresu v zadnjem času ne zadeva. V Nemčiji, kamor je prestopil poleti, še čaka na prvenec.

O privajanju na nemški nogomet:

V dresu Rijeke je zadeval kot za stavo, na devetih tekmah je zadel devetkrat, in si tik pred koncem poletnega prestopnega roka prislužil prestop v prvo nemško ligo. Izpolnil je sanje in za dva milijona evrov odšel v Darmstadt. Na petih tekmah še ni zadel, a za to obstajajo tudi objektivni razlogi.

"Igramo povsem drugače, kot sem bil vajen pri Rijeki, ki je bila zelo napadalna. Darmstadt se bori za obstanek in igra obrambno. Nimamo tekoče igre, pripravljamo si malo priložnosti. Dejstvo je tudi to, da še sploh nisem igral na položaju napadalca. Na zadnjih tekmah sem bil levi vezist in se včasih počutil kot levi obrambni igralec, saj je treba veliko narediti zadaj. Pri Darmstadtu vsi igramo obrambno," je povedal Roman Bezjak, ki se v Nemčiji kljub temu počuti zelo dobro.

Dvakrat hitreje od tistega, ki ga je bil vajen do zdaj

V Nemčiji še čaka na prvenec. | Foto: Guliverimage/Getty Images V Nemčiji še čaka na prvenec. Foto: Guliverimage/Getty Images "Nogomet v prvi nemški ligi je dvakrat hitrejši od tistega, ki sem ga bil vajen do zdaj. V njej igrajo nogometaši najvišjega kova, zato ne čudi, da spada med najboljše lige na svetu," pravi nogometaš z izkušnjami iz prve hrvaške, bolgarske (Ludogorec) in slovenske lige (Celje).

V reprezentanci je do zdaj odigral enajst tekem in zabil en gol. V zadnjem času je redno član začetne enajsterice Srečka Katanca, zagotovo bo podobno tudi zdaj, ko sta pred Slovenijo tekmi s Slovaško in Anglijo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Rusiji. Sploh zdaj, ko se je poškodoval Robert Berić, ki tokrat ne bo mogel pomagati.


Pred tekmama s Slovaško in Anglijo:


Prav je tako

"Imamo visoka pričakovanja in prav je tako. Na tak način se moramo tudi pripravljati. Gremo po zmagi, nikoli ne igramo na remi. Poskušali bomo izvleči maksimum in videli bomo, kaj nam bo to prineslo. Jasno je, da se lahko zgodi marsikaj, v nogometu lahko en trenutek spremeni vse, a najpomembneje je, da verjamemo vase," je napovedal 27-letni napadalec, ki priznava, da so Slovaki in Angleži favoriti.

Edini gol za Slovenijo je dosegel marca letos na prijateljski tekmi proti Makedoniji. | Foto: Vid Ponikvar Edini gol za Slovenijo je dosegel marca letos na prijateljski tekmi proti Makedoniji. Foto: Vid Ponikvar

"Če pogledamo realno, zagotovo so. Toda po drugi strani dobro vemo, da imamo Slovenci pogosto več težav s slabšimi reprezentancami kot z boljšimi," je nadaljeval.

Da ima Slovenija nemalo težav s slabšimi reprezentancami, je potrdila tudi septembra, ko je proti Litvi zaostajala z 0:2 in se v zadnji minuti rešila pred porazom. Z golom kapetana Boštjana Cesarja je iztržila remi z 2:2. "Pred tekmo smo vsi pričakovali zmago. Govorili smo, da bo vse razen zmage neuspeh. Igrali smo na zmago, a po napakah prejeli dva gola. Če ju ne bi, bi zagotovo zmagali, saj so Litovci v drugem polčasu močno padli, medtem ko smo mi začeli igrati veliko bolje," se je mesec v preteklost zazrl Bezjak, ki ga kritike po slabem začetku kvalifikacij niso prizadele.

Vse je še mogoče

"Nisem spremljal, kaj se je pisalo in govorilo, a dejstvo je, da smo imeli vsi visoka pričakovanja. Ker nismo zmagali, smo bili razočarani, a nič še ni izgubljenega. Moramo vedeti, da je pred nami še devet tekem. Vse je mogoče. Zdaj sta pred nami novi dve. Na njih bomo morali dati vse od sebe tako v obrambi kot v napadu in narediti vse, da dosežemo pozitiven rezultat," pravi s sedmimi goli še vedno najboljši strelec hrvaškega prvenstva.

Svoj nekdanji klub Rijeko še vedno spremlja in Matjažu Keku želi vse najboljše. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Svoj nekdanji klub Rijeko še vedno spremlja in Matjažu Keku želi vse najboljše. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Matjažu Keku se bo slej ko prej obrestovalo

V njem gre njegovemu nekdanjemu klubu Rijeki, na klopi katere sedi nekdanji selektor Slovenije Matjaž Kek, še vedno odlično. Zmaguje tudi brez njegove pomoči in ima na prvem mestu lepo prednost pred zasledovalci. "Spremljam vsako tekmo svojih nekdanjih soigralcev in sem vesel, da zmagujejo. Ponosen sem na njihove igre. Upam, da bodo v podobnem slogu nadaljevali in končno prinesli naslov na Reko. Mislim, da si to zaslužijo," je zaželel Rečanom, ki še nikoli niso bili hrvaški prvaki.

"Upam, da tokrat bodo. Bomo videli, kako bo ob koncu sezone. Vem, koliko truda vloži vsak nogometaš Rijeke, in vem, kakšen način dela ima Kek. Slej ko prej se mu bo to obrestovalo. Verjamem, da že v tej sezoni," je še povedal Bezjak in priznal, da z mariborskim strokovnjakom, odkar se je preselil v Nemčijo, ni več v stikih.

Ne spreglejte