Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 1. 2017,
16.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca

Sobota, 7. 1. 2017, 16.55

6 let, 6 mesecev

Zadovoljni s pogoji v Abu Dabiju, Kronaveter obležal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
slovenska nogometna reprezentanca | Foto MaK

Foto: MaK

Slovenska nogometna B-reprezentanca že vadi v Abu Dabiju, kjer jo v torek in petek čakata prijateljski tekmi s Savdsko Arabijo in Finsko. Izbranci Srečka Katanca so s pogoji za vadbo zelo zadovoljni, so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije.

Slovenska B-reprezentanca se je v sredo zvečer odpravila v Abu Dabi, kjer se bo po nekaj skupnih treningih 10. in 13. januarja na prijateljskih obračunih pomerila s Savdsko Arabijo in Finsko. Katanec je seznam sestavil samo iz nogometašev, ki nastopajo v Prvi ligi Telekom Slovenije.

"Pogoji so odlični," je s pripravami zadovoljen Katanec, nekdaj selektor Združenih arabskih emiratov. "Fantje delajo dobro, želja je velika, pripravljenost pa je v tem delu sezone takšna, kot je," je povedal Katanec, ki ima na voljo dvaindvajset igralcev. Rok Kronaveter je bil v petek in soboto v sobi zaradi viroze.

Slovenci so do zdaj v Abu Dabiju vadili trikrat, v prijetnih pogojih za delo je treniral tudi Matej Pučko. "V Sloveniji so temperature pod lediščem, v Abu Dabiju pa so vremenske razmere idealne za vadbo in igranje tekem," je dejal nogometaš Kopra, ki upa, da bo priložnost za dokazovanje dočakal že v torek proti Savdski Arabiji. "Upam, da bom dobil priložnost. Dal bom vse od sebe, saj gre za akcijo, v kateri lahko selektor Katanec spozna igralce in naše odlike. Na treningih bomo lahko pokazali, česa smo sposobni. Verjamem, da bomo vsi dali vse od sebe in da bo reprezentančna akcija za vse od nas nekaj posebnega."

Slovenci bodo prvo tekmo igrali v torek ob 16. uri na štadionu Zayed Sport City.

Seznam slovenske B-reprezentance (23 igralcev):

Vratarji: Matic Kotnik (Celje), Grega Sorčan (Gorica), Rok Vodišek (Olimpija).

Branilci: Jure Balkovec (Domžale), Matija Boben (Gorica), Miha Blažič (Domžale), Antonio Delamea Mlinar (Olimpija), Denis Klinar (Olimpija), Gaber Dobrovoljc (Domžale), Gregor Sikošek (Koper), Matija Širok (Domžale).

Zvezni igralci: Sandi Arčon (ND Gorica), Martin Kramarič (Krško), Rok Kronaveter (Olimpija), Žan Majer (Domžale), Jure Matjašič (Domžale), Amedej Vetrih (Domžale), Miha Zajc (Olimpija).

Napadalci: Elvis Bratanović (Domžale), Mitja Lotrič (Rudar), Matej Podlogar (Celje), Matej Pučko (Koper) in Slobodan Vuk (Domžale).

Ne spreglejte