Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
3. 1. 2017,
21.26

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

3

Natisni članek

Brdo pri Kranju Srečko Katanec

Torek, 3. 1. 2017, 21.26

6 mesecev, 1 teden

Na Brdu pri Kranju zbrana slovenska B-reprezentanca

Srečko Katanec: Sreča, da nam ni treba zdaj odigrati prave tekme #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

3

Selektor slovenske reprezentance Srečko Katanec je v ponedeljek zbral ekipo, ki bo 10. in 13. januarja v Abu Dabiju igrala dve prijateljski tekmi proti Savdski Arabiji in Finski. Zanimivost je, da tokratno reprezentanco sestavljajo samo igralci iz Prve Lige Telekom Slovenije. Največ predstavnikov prihaja iz vrst Domžal, kar osem.

Januarska reprezentančna akcija je novost ne samo za Slovenijo, temveč tudi za druge večje reprezentance. Kako tudi ne, saj večina v klubih začne priprave na nadaljevanje klubske sezone, vseeno pa so v klubi v Sloveniji uslišali selektorjevo željo in mu posodili igralce za udeležbo na zanimivem turnirju v Združenih arabskih emiratih.

"Ponudila se nam je možnost, da organiziramo tako miniturnejo, damo fantom priložnost, ki je običajno ne bi dobili. Tu se lahko dokažejo. Povedal sem jim: če bi danes igrali, bi bili brez osmih ali devetih igralcev. Eni so operirani, drugih ni. Nikjer ne piše, da kdo, ki je danes tu, ne bo z nami tudi marca. V nogometu se marsikaj dogaja, poškodbe, bolezni, kartoni. Če se bodo fantje pokazali v dobri luči, potem bodo prišli tudi na naslednje akcije," je pojasnil selektor.

"Če bi morali zdajle igrati tekmo kvalifikacij, ne bi bil najbolj zadovoljen, pa ne samo jaz. Manjka nam toliko igralcev, veliko jih je povsem iz forme. Lahko smo srečni, da se nam vse skupaj znova začne šele marca," je še dodal.

Fotoutrinki z zbora na Brdu - foto: Vid Ponikvar:

Fotogalerija
1 / 17

Ni jezen na Maribor

Kot smo že dejali, je ekipa zgrajena iz članov slovenskih prvoligašev. Igralce je za reprezentančno akcijo prispevalo sedem klubov, med njimi ni le Maribora, ki ni hotel podirati že vnaprej pripravljenega načrta priprav in svojih igralcev ni hotel izpostaviti nepotrebnim poškodbam.

Selektor spoštuje odločitev Štajercev, mislil je, da bo zavrnitev celo več in morda v Emirate zaradi tega sploh ne bi šli. A tudi s tem, kar mu je uspelo nabrati v tem ponovoletnem obdobju, je zadovoljen.

"Fantje so bili na prvem treningu, vedite, super, kmalu bo na sporedu tudi igra. Imajo nalogo, da pazijo nase, da mora kdo, če kaj začuti, to povedati. Nikakor ne želimo klubom vrniti poškodovanih igralcev. Nikakor ne bomo šli od začetka na polno. A po toliko treningih bomo prišli do tekme, ki pa so resne. Ne poznam nobenega, ki bi tekme igral napol. Zame to ne obstaja. Tekme si nihče ne želi izgubiti,'' še dodaja Katanec, ki bo z izbranci v ZAE odpotoval že v sredo.

Pričakovanja?

''Pred to turnejo si nisem postavil prav nobenih rezultatskih ciljev. Veste, kaj si mislim o prijateljskih tekmah, tega mišljenja ne bom spreminjal. Te niso niti malo podobne pravim tekmam. Konec koncev zamenjamo po šest igralcev, česar se na pravih tekmah ne počne. Vidim pa lahko veliko. Na treningih vidim, kako se fantje razumejo, kdo je prilagodljiv, kakšni so značajsko. Kar bom videl, si bom zapomnil, to mi lahko verjamete," je še sklenil Katanec.

Kaj menite o tej reprezentančni akciji?

  • Super ideja. Katanec se bo lahko prepričal, če v prvi slovenski ligi igrajo bodoči člani A-reprezentance.
    71,73 %
    137 glasov
  • Zame je to le motja klubskih priprav. Mariboru dam roko, da je dal Katancu košarico.
    28,27 %
    54 glasov
Oddanih 191 glasov

Seznam slovenske B-reprezentance (23 igralcev):

Vratarji: Matic Kotnik (Celje), Grega Sorčan (Gorica), Rok Vodišek (Olimpija)

Branilci: Jure Balkovec (Domžale), Matija Boben (Gorica), Miha Blažič (Domžale), Antonio Delamea Mlinar (Olimpija), Denis Klinar (Olimpija), Gaber Dobrovoljc (Domžale), Gregor Sikošek (Koper), Matija Širok (Domžale)

Zvezni igralci: Sandi Arčon (ND Gorica), Martin Kramarič (Krško), Rok Kronaveter (Olimpija), Žan Majer (Domžale), Jure Matjašič (Domžale), Amedej Vetrih (Domžale), Miha Zajc (Olimpija)

Napadalci: Elvis Bratanović (Domžale), Mitja Lotrič (Rudar), Matej Podlogar (Celje), Matej Pučko (Koper) in Slobodan Vuk (Domžale).

Ne spreglejte