Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
14. 11. 2015,
8.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Slovenija Ukrajina Borut Pahor

Sobota, 14. 11. 2015, 8.44

8 let

Katančevi četi bo zaploskal tudi Borut Pahor

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za EP 2016 v Lvovu bo za Katančevo četo navijal tudi slovenski predsednik Borut Pahor. Pred šestimi leti je slovenski reprezentanci prinesel srečo proti Rusiji.

Dvoboja dodatnih kvalifikacij med Ukrajino in Slovenijo odločata o potniku na evropsko prvenstvo, ki bo leta 2016 potekalo v Franciji. Srečanje v Areni Lviv bo v živo spremljal tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, še prej pa se bo v mestu, ki bo danes gostil najboljše nogometaše Ukrajine in Slovenije, sestal še s predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom. Po pogovorih bosta imela skupno večerjo, nato pa se bosta odpravila na štadion, kjer se bo zbralo okrog 35 tisoč gledalcev, okrog 500 pa bo slovenskih navijačev.

Predsednik Pahor je znan podpornik slovenskih športnikov. Če mu čas in obveze dovoljujejo, si njihove nastope rad ogleda v živo, pri tem pa v rokah vihti slovensko zastavo. Pogosto izpolnjuje tudi zadane obljube v primeru vrhunskih rezultatov. Izjema niso niti nogometaši.

Po zmagi nad Rusijo je čistil nogometne čevlje

Pred šestimi leti, ko je bil predsednik vlade, je tako prisostvoval nepozabni tekmi med Slovenijo in Rusijo. Kekova zasedba je v Ljudskem vrtu z 1:0 odpravila favorizirano Hiddinkovo četo in se uvrstila na svetovno prvenstvo v Južni Afriki, Pahor pa je po zmagi izpolnil obljubo in nogometašem v slačilnici očistil nogometne čevlje.

Na to dejanje so ukrajinski novinarji v Lvovu spomnili selektorja Srečka Katanca in ga vprašali, če je predsednik podal kakšno novo obljubo za uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2016. Slovenski selektor kaj drugega, kot to, da predsednik države prihaja na tekmo, ni vedel.

Bo v Lvovu spet zavihral s slovensko zastavo?

"Res ne vem, če je kaj obljubil," je dejal 52-letni Ljubljančan in zatrdil, da v zadnjem času sploh ne prebira novic. Njegove misli so osredotočene le na igrišče, kjer bodo poskušali njegovi varovanci premagati ukrajinske tekmece in si po 16 letih ponovno zagotoviti nastop na evropskem prvenstvu. Jim bo prisotnost Pahorja spet prinesla srečo?

Ne spreglejte