Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
26. 2. 2015,
22.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nejc Skubic NK Domžale Luka Elsner Mate Eterović

Četrtek, 26. 2. 2015, 22.40

8 let

Kapetan prepričan, da so Domžale še boljše, kot so bile

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav so s tem, kar jim je uspelo, Domžalčani v prvem delu slovenske nogometne sezone marsikoga šokirali, je njihov kapetan Nejc Skubic prepričan, da so lahko v drugem delu še boljši.

Domžalčani so po prvem delu sezone na prvem mestu. Pred Mariborom imajo tri točke prednosti, pred Celjani, ki so tretji, še eno več. Vsekakor velik preskok v primerjavi s sezono 2013/14, ki so jo končali na šestem mestu. Mozaiku obetavnega trenerja Luke Elsnerja je v prvih mesecih sezone idealno ustrezal prav vsak posameznik domžalske ekipe.

Eden izmed glavnih je bil prav gotovo Nejc Skubic. V Domžale je prišel pred tremi leti, se tam ustalil in zdaj postal eden od najzanesljivejših posameznikov moštva z obrobja glavnega mesta Slovenije, ki je vse od odhoda na skoraj trimesečni zimski premor uživalo v privilegiju, da je najboljše v državi.

Ne pritisk, le užitek

"Pritiska zaradi tega ni bilo, pritisk si ustvarjamo sami, saj želimo biti iz tekme v tekmo boljši. Z zunanjimi dejavniki se ne ukvarjamo. To, da smo prvi, je le užitek. Veliko bolje je tako, kot pa če si šesti. Toda hkrati se zavedamo tudi tega, da je na vrh lažje priti, kot pa na njem obstati. Verjamem, da smo dovolj močni, da bomo zadržali prvo mesto, a ne bo lahko. Maribor ne igra več v Evropi, zato bo močnejši, zelo nevarna sta tudi Celje in Olimpija. Nič, misliti moramo le na naslednjo tekmo, kot smo počeli v prvem delu sezone, na koncu pa bomo seštevali in odštevali," je kapetan Domžal predstavil filozofijo, na katero prisega njegov trener.

Navijači so se bali, da bodo Domžalčani po sijajnem prvem delu sezone razprodali ekipo, a se to ni zgodilo. Odšli so Erik Janža, Joshua Parker, Nemanja Maksimović in Sasha Aneff, to je res. Toda okrepitve, ki so prišle, povratnik Juninho, Matic Črnic, Dejan Trajkovski in najboljši strelec slovenske lige iz pretekle sezone Mate Eterović jih lahko uspešno nadomestijo. Še več, naš sogovornik je prepričan, da je lahko zdajšnja domžalska zasedba celo boljša od jesenske.

Niso izgubili, celo pridobili so

"Jasno je, da so tisti, ki so odšli, odločno pripomogli k našim uspehom, a okrepitve, ki smo jih dobili, so podobno kakovostne, če ne celo boljše. Mislim, da smo z zimskim kadrovanjem pridobili. Fantje, ki so prišli, so se odlično vklopili v moštvo," je kadrovanje klubskega vodstva pohvalil 25-letni nogometaš. To pa niso bile edine besede hvale, ki jih je namenil nadrejenim.

"Prvič smo odšli na priprave v Turčijo, to je bil zadetek v polno. Pogoji so bili fantastični, trenirali smo odlično, kar je zagotovo pripomoglo k napredku ekipe in verjamem, da se bo to poznalo v nadaljevanju sezone. Lahko smo optimisti. Domžale so poleg Maribora najbolj urejen slovenski klub. Vse je tako, kot mora biti. Skratka, lahko smo še boljši. Še naprej bomo prisegali na pravilo, da je obramba najboljši napad, hkrati bomo skušali v igro vpeljati nekatere novosti," je povedal nogometaš številko 2 na hrbtni strani domžalskega dresa.

Domžalčani so na vrhu lestvice, v pokalu so v polfinalu. So cilji po uspešni prvi polovici višji, kot so bili pred začetkom sezone? "Ne, ostajajo enaki. Najbolj pomembno je, da si zagotovimo Evropo. Pred nami je še 16 tekem, nima se smisla obremenjevati s tem, kaj bo. Še naprej moramo misliti le na naslednji izziv, ki je pred nami, in gledati le na naslednjo tekmo. Tak pristop moramo imeti tudi spomladi," je ponovil Kranjčan in potrdil, da so se trenerjeve zahteve očitno dodobra usedle v glave domžalskih nogometašev.

Od prvega dne mislijo samo na Velenjčane

Naslednja, seveda tudi prva letošnja tekma Domžalčanov pa je sobotna, ko bodo v Velenju gostovali pri Rudarju. "Od prvega dne zimskih priprav imamo v mislih le Rudar. Od takrat je naš cilj le, da zmagamo v Velenju. Če želimo zadržati prvo mesto, si ne smemo privoščiti spodrsljajev. Ne bo nam lahko, v Velenju je vedno težko, a verjamem, da lahko osvojimo vse tri točke. Poskušali bomo izkoristiti nasprotnikove napake, sami pa jih delati čim manj in zmagati. Upam, da nam uspe," si je zaželel izkušeni branilec Domžalčanov.

"Vzdušje v ekipi je odlično, težav s poškodbami razen tiste, ki jo je žal staknil rezervni vratar Dejan Milić, ni. Upam, da bomo dobre občutke potrdili tudi v Velenju. Napetost pred začetkom je iz ure v uro večja. Vsi skupaj komaj čakamo, da se začetek drugega dela prvenstva začne. Upam in verjamem, da upravičeno," je za konec povedal nogometaš, ki je kot član ljubljanskega Interblocka, ptujske Drave in zdaj Domžal zbral že kar 113 prvoligaških nastopov. Bo 114. pomnil po dobrem?

Ne spreglejte