Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
5. 3. 2015,
13.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Aleksander Šeliga Željko Filipović Darijan Matić Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 5. 3. 2015, 13.34

8 let

Kapetan Olimpije se opravičuje: Gol je moja krivda (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Trenutek nezbranosti vratarja Olimpije Aleksandra Šelige je zadoščal, da se je Mariboru odprla pot do zadetka, ki je na koncu odločil derbi v Ljubljani. Kapetan je krivdo prevzel nase.

Mariborski dirigent igre Agim Ibraimi je v 41. minuti s svojo nepredvidljivo levo nogo izvajal kot, nekdanji reprezentančni vratar pa je hotel žogo odbiti v igrišče. Hotel je napraviti najboljše, a se mu je poskus ponesrečil. Uštel se je pri oceni in gostom v nadaljevanju akcije omogočil bistveno lažjo pot do zadetka. Kaj se je zgodilo? "To je bila moja krivda. Žogo sem hotel 'izboksati'. Bilo je mokro, žoga je bila spolzka in mi spolzela po rokavici, tako da je nisem dobro zadel. Krivdo za zadetek bi prevzel nase," se je navijačem opravičil Aleksander Šeliga, ki na dvoboju z Mariborom ni bil zadovoljen z marsičim.

Pogrešal je več priložnosti, ki bi spravljale v obup vijoličasto obrambo. "Nismo si priigrali nekih resnih priložnosti. Glede na to, da smo igrali doma in je pri nas gostoval Maribor, bomo morali na naslednji tekmi vsi pokazati veliko več, če bomo hoteli premagati tekmeca. Maribor ima dobro, izkušeno ekipo, ki je vedela, po kaj je prišla v Ljubljano," je bil nezadovoljen kapetan Olimpije.

Lahko bi igrali še tri dni, pa Maribor ne bi prejel gola

Mariborčani so odlično ustaviti ljubljanske napade. Po hitrem odhodu Andraža Šporarja, ki si je zadnjo stegensko mišico poškodoval že v uvodnih minutah in zapustil igro, so vijolice zagospodarile na igrišču. "Zelo dobro smo delovali v obrambi. Bili smo tako suvereni, da sem dobil občutek, da bi lahko igrali tri dni, pa še vedno ne bi prejeli zadetka," je po srečanju povedal slovenski reprezentant Željko Filipović.

Igro Maribora je označil za dobro in rutinirano, zlasti po zadetku Welleja Ndiayeja. "Prevladovali smo na igrišču in si na težki tekmi, na pravem derbiju zaslužili zmago," je poudaril eden izmed številnih Ljubljančanov v dresu Maribora.

Matić: Žal nam je odpeljal vlak

"Veliko smo pričakovali od derbija. Želeli smo se priključiti k vrhu, a nas je ustavila poškodba Šporarja. To je bil ključen trenutek na tekmi, ki je psihološko negativno vplival na ekipo. Andraž je igralec, ki lahko zadrži žogo in prehiti branilce. Prave zamenjave zanj nimamo," je priznal Darijan Matić.

V drugem polčasu, ko je Olimpija zaman naskakovala izenačenje, je pogrešal več konkretnosti v igri gostiteljev, bilo pa je tudi preveč netočnih podaj.

"Žal nam je odpeljal vlak za priključek k vrhu. Maribor ima devet točk prednosti, kar je ogromno, saj vemo, kakšna je ekipa. Dobro branijo prednost, a boj za naslov še ni odločen. Tudi Maribor bo moral kaj narediti na svoji igri. Ne verjamem, da bodo lahko na vsaki tekmi osvojili točke, tako kot so jih v Stožicah," je sklenil nekdanji reprezentant. Dodal je, da čaka Olimpijo v soboto izpit zrelosti, saj se bo po vedno bolečem porazu z vijolicami udarila z ranjenim Rudarjem.

Ne spreglejte