Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 2. 2015,
9.25

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Borussia Dortmund Lukasz Piszczek Kevin Kampl

Četrtek, 26. 2. 2015, 9.25

5 let, 9 mesecev

Kamplov soigralec o orgazmu, Borussia šest tednov brez Poljaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaš Borussie Dortmund Pierre Emerick Aubameyang je pred sobotnim derbijem, ko se bo pomeril z velikim tekmecem Schalkejem, prostodušno priznal, da je zanj zmaga na takšni tekmi kot orgazem.

Veliki nogometni derbiji vzbujajo močna čustva, tako pri navijačih kot pri akterjih na igrišču. "Rad imam takšne tekme. Zmaga na derbiju je - pa naj zveni še tako čudno - nekaj takega kot orgazem. Čisto zares, občutek je povsem enak," je v pogovoru za časnik Sport Bild dejal napadalec Dortmunda Pierre Emerick Aubameyang.

Morda bo svoje občutke lahko začinil tudi s kakšnim zadetkom pred evforično množico na stadionu Signal Iduna Park, kjer lahko 80.000 navijačev v rumenem pričara izjemno vzdušje že na povsem običajnih tekmah, derbiji s Schalkejem pa so še dodaten motiv za navijače.

Prav na navijače se je spomnil tudi Aubameyang in jih pozval, naj jim pomagajo: "Radi bi se oddolžili našim navijačem za porazno prvo polovico sezone. Zmaga na derbiju pa bo pomembna za samozavest."

Nove težave za Borussio: šest tednov brez Piszczka

Borussia nadaljuje neprijetno tradicijo serije poškodb. V ekipi, kjer imajo nenehno katerega od ključnih igralcev na bolniškem seznamu, bodo za šest tednov izgubili še Lukasza Piszczka zaradi poškodbe gležnja.

Poljski reprezentant se je poškodoval na torkovi tekmi v Torinu, ko je moral v 25. minuti z igrišča. Zdravniški pregled je pokazal, da si je poljski branilec po posredovanju Juventusovega igralca Paula Pogbaja natrgal vezi levega gležnja.

Kampla ovira trebušna gripa

Med udeleženci spektakla bo morda tudi slovenski reprezentant Kevin Kampl, ki pa se v teh dneh zanesljivo ne počuti tako, kot se Aubameyang, kadar njegovi rumeno-črni na zelenici premagajo večne modre tekmece iz bližnjega Gelsenkirchna - orgazmično.

Kampla je namreč pred tekmo lige prvakov proti Juventusu v torek zvila trebušna gripa in ni znano, ali bo do sobote že nared. Z virusi imata v teh dneh težave tudi njegova soigralca Srb Neven Subotić in Japonec Šindži Kagava.

Na lestvici bundeslige je sicer v bistveno boljšem položaju Schalke, ki je na četrtem mestu s 35 točkami, deset točk manj ima Dortmund na 12. mestu, ki pa je v zadnjem času v vzponu in se je s tremi zmagami otresel dna prvenstvene lestvice, kamor je padel prvič po treh desetletjih.

Ne spreglejte