Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 6. 2014,
10.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kamerun bojkot

Ponedeljek, 9. 6. 2014, 10.34

7 let, 12 mesecev

Kamerunci po 12 urah pogajanj le odpotovali na SP v Brazilijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kamerunski nogometni reprezentanti so lahko zadovoljni pred SP v Braziliji. Grožnja s stavko in bojkotom mundiala je padla na plodna tla, kamerunska nogometna zveza je popustila pod pritiski.

Člani izbrane vrste so izsilili višje denarne nagrade, ki jim pripadajo za nastop na svetovnem prvenstvu, ter se odpravili na pot. Stavko so Kamerunci, za katere igra tudi zvezdnik svetovnega slovesa Samuel Eto'o, napovedali že za 23. maj, a jo nato 1. junija prekinili, saj jim je vlada obljubila premije v primeru uspehov oziroma zmag.

Proti Nemčiji so takrat remizirali z 2:2, premije pa niso bile izplačane. Praznim obljubam, da bodo premije ustrezno visoke, niso verjeli, po zmagi nad Moldavijo z 1:0 pa so celo zavrnili kamerunskega premierja, od katerega niso želeli sprejeti nacionalne zastave.

Nogometaši so zahtevali še dodatnih deset tisoč evrov

Vodstvo zveze je najprej vsakemu od članov triindvajseterice obljubilo 65 tisoč evrov visoko vsoto, a se je igralcem to zdel prenizek znesek, zahtevali so še dodatnih deset tisoč evrov. Od svojih zahtev niso odstopili, igralce je poskušal prepričati celo minister za šport Adoum Garoua, a brez uspeha, nazadnje pa je zveza po mučnem čakanju popustila pod velikim pritiskom ter se odločila, da si bo sposodila denar.

"Vendarle smo se dogovorili in trenutno je vse v najlepšem redu. Prepričan sem, da se je s tem tudi končala ta zgodba," je dogajanje ocenil selektor, nemški strokovnjak Volker Finke.

Razmere so bile sila napete in do zadnjega se ni vedelo, ali bodo Kamerunci odpotovali čez Atlantik. Na letališču so pustili čakati posebno predsednikovo letalo s posadko, v katerem je že bila zložena prtljaga, ostali so namreč v hotelu v prestolnici Yaounde, po 12 urah pogajanj pa je letalo le zapustilo letališče ter se odpravilo proti prizorišču svetovnega prvenstva. Seveda z najpomembnejšimi potniki, člani reprezentance, na krovu.

Kamerun bo prvo tekmo odigral v soboto proti Mehiki. V skupini A sta še Brazilija in Hrvaška.

Ne spreglejte