Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
24. 4. 2015,
8.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Ante Šimundža Marko Šuler NK Radomlje

Petek, 24. 4. 2015, 8.54

8 let

Kam ste se skrili, branilci?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vodilni prvoligaš Maribor se je pred gostovanjem pri Radomljah znašel v zagati, saj je zaradi kazni in poškodb ostal brez vseh osrednjih branilcev. Morda bi lahko pomagal le Marko Šuler, a z opornico.

Po izpadu iz pokalnega tekmovanja, ki je vijolicam preprečil naskok na dvojno krono, so Mariborčani doživeli nov šok. Kartoni in zdravstvene težave so poskrbeli, da bo moral trener Ante Šimundža luknje na zelo odgovornih in občutljivim igralnih mestih pred vratarjem Jasminom Handanovićem krpati s kandidati, ki ponavadi igrajo drugje. Tako je bilo že v Celju, kjer se je Arghusu v obrambni vrsti pridružil zvezni igralec Aleš Mertelj. Podobni par bi se lahko danes predstavil tudi v Domžalah, a bo moral Brazilec gostovanje pri zadnjeuvrščenem klubu preskočiti zaradi kazni. Podobno velja tudi za Aleksandra Rajčevića, ki mora počivati zaradi rdečega kartona, pridobljenega ob prvenstvenem porazu v Velenju.

Šuler je padel na treningu in si zlomil dlančnico

Tako se bo moral 43-letni strateg Mariborčanov domisliti novega načrta. Po enem izmed scenarijev bi se lahko pridružil Marko Šuler, ki je zaradi kartonov preskočil pokalno tekmo v Celju, a je njegov nastop zelo vprašljiv. Nekdanji reprezentant je padel na treningu in si ob nepravem trenutku zlomil dlančnico. Obstaja možnost, da bi zaigral z opornico, končna beseda bo trenerjeva. Če Korošec vendarle ne bo zaigral na štadionu, kjer so vijolice v tej sezoni gostovale že trikrat in prav nikoli niso dosegle zadetka (z Domžalami 0:2 in 0:0, z Radomljami 0:0), se bo Mertlju pridružil še kakšen od vezistov. Na voljo jih ni ravno veliko.

Zelo prav bi prišel reprezentant Željko Filipović, ki je že večkrat vskočil na mesto branilca, a ima še vedno težave s poškodbo hrbta. Manjkal bo tudi Izraelec Sintayehu Sallalich, zaradi rumenih kartonov pa bosta srečanje z Radomljami, ki bi jih nov poraz še bolj približal vrnitvi v drugo ligo, manjkala tudi Agim Ibraimi in Amir Dervišević. Maribor bo tako v obrambi in zvezni vrsti zelo oslabljen. Če bi bila zdrava mlada upa Damjan Vuklišević in Žiga Živko, ki si prizadevata, da bi postala mariborska obrambna stebra, bi bilo lažje, a sta ju bolezen in poškodba prisilila k počitku.

Mariborčani vsaj brez osmih, kapetan prepričan, da bodo prvaki

Pred današnjim dvobojem 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije je tako razvidno, da Šimundža ne more računati na pomoč Arghusa, Rajčevića, Vukliševića, Živka, Filipovića, Sallalicha, Ibraimija in Derviševića, zelo vprašljiv pa je tudi nastop Šulerja. "Seveda ni prijetno, kar nas je doletelo, toda nič nas ne bo ustavilo pri našem namenu. Moramo ostati osredotočeni, vztrajati na poti do cilja. Ker prvenstvo je naše,'' samozavestno sporoča kapetan Marcos Tavares.

Najboljši strelec prvoligaškega tekmovanja si želi, da bi vijolice prekinile negativni niz nastopov na domžalskem štadionu, kjer na treh nastopih sploh še niso zatresle mreže tekmeca. Za razliko od obrambe je konkurenca v napadu neokrnjena, tako da bo Šimundža vsaj tam imel sladke težave. V igri za nastop so Tavares, Jean-Philippe Mendy, Luka Zahović in Dalibor Volaš, tako da bi se mariborska krilatica za današnjo tekmo glasila Najboljša obramba je napad. Gledalci bi je bili veseli, saj bi to pomenilo, da bi se mreži na današnji tekmi tresli nekoliko pogosteje kot sicer.

Ne spreglejte