Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 2. 2023,
7.18

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

5

Natisni članek

Jakub Jankto Bayern PSG Neymar

Torek, 14. 2. 2023, 7.18

1 leto, 2 meseca

Kako se je Neymar odzval na novico o homoseksualnem nogometašu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

5

Neymar | "Vsako človeško bitje mora biti svobodno, da počne, karkoli želi," pravi brazilski nogometni zvezdnik Neymar. | Foto Guliverimage

"Vsako človeško bitje mora biti svobodno, da počne, karkoli želi," pravi brazilski nogometni zvezdnik Neymar.

Foto: Guliverimage

Brazilski nogometni zvezdnik Neymar je na novinarski konferenci pred tekmo osmine finala lige prvakov med ekipama PSG in Bayern dobil tudi vprašanje o češkem reprezentantu Jakubu Janktu, ki je pred kratkim razkril, da je homoseksualec.

Brazilec te informacije ni imel, se je pa hitro odzval. "To je zelo pomemben dan. Vsi smo svobodni, predsodki ne bi smeli biti tako pomembni, za katerokoli obliko diskriminacije gre. Nisem vedel, da je Jankto objavil to novico. Vsako človeško bitje mora biti svobodno, da počne, karkoli želi," je bil jasen Neymar.

Jakub Jankto, 27-letni vezist, član španskega moštva Getafeja, trenutno na posoji v praški Sparti, je v ponedeljek prek družbenih omrežij sporočil, da želi živeti svoje življenje na svobodi.

Jakub Jankto ne želi več skrivati svoje spolne usmerjenosti. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jakub Jankto ne želi več skrivati svoje spolne usmerjenosti. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Kot vsi drugi, imam tudi jaz svoje prednosti in svoje slabosti. Imam družino in prijatelje," je zapisal na Instagramu. "Imam delo, ki ga že leta opravljam po svojih najboljših močeh, resno, profesionalno in s strastjo. Kot vsi drugi si tudi jaz želim živeti svobodno. Brez strahov. Brez predsodkov. Brez nasilja. Ampak z ljubeznijo. Sem gej in nočem se več skrivati," je zapisal igralec češke nogometne reprezentance, za katero je odigral 45 tekem in dosegel štiri zadetke.

Jankto ima iz predhodne zveze triletnega sina, s partnerico Marketo Otomansko sta se razšla leta 2021, se je pa tudi ona oglasila ob javnem priznanju njenega nekdanjega partnerja o istospolni usmerjenosti. Opozorila je, da Jankto ne plačuje preživnine za njunega sina, da je do zdaj plačal samo 600 evrov, zaradi česar se je morala obrniti po pomoč k neprofitni organizaciji za mame samohranilke, ga pa podpira pri iskanju samega sebe.

Preberite še:

Leipzig Joško Gvardiol
Sportal City veljal za velikega favorita, a mu je Hrvat pokvaril načrte
Lionel Messi,  Kylian Mbappe
Sportal Messi in Mbappe po poškodbah spet trenirata
Monaco PSG
Sportal PSG prejel novo zaušnico, Marseille se je približal na -5

 

Ne spreglejte