Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
17. 8. 2015,
11.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Koper Prva liga Telekom Slovenije NK Radomlje NK Zavrč NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Ponedeljek, 17. 8. 2015, 11.08

8 let

Kako je Maribor pomagal Olimpiji k uresničitvi sanj? (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije je bilo doseženih 16 zadetkov. Štiri je na derbiju kroga dosegel Maribor in prekinil zmagoviti niz Gorice, na vrhu je Olimpija. Vabljeni k ogledu vrhuncev.

Hrvaški strokovnjak Krunoslav Jurčić si je po sklenitvi sodelovanja z Mariborom za prvi cilj zadal, da vijolicam povrne šampionsko držo. Na prvi tekmi je dokazal, da je na odlični poti, saj so branilci naslova v gosteh odpravili Gorico kar s 4:1 in prekinili spoštovanja vreden niz sedmih zaporednih zmag vrtnic. Mariborčani so tako navdušili svoje navijače, da so jim ti ob vrnitvi v mesto ob Dravi priredili slavnostni sprejem, na katerem ni manjkalo navijaških pesmi in pirotehničnih izdelkov. Maribor je z zmago v Novi Gorici pomagal Olimpiji do prvega mesta na razpredelnici.

Zmaji imajo po koncu uvodne četrtine tekmovalne sezone 2015/16 Prve lige Telekom Slovenije pred vijolicami sedem točk prednosti, z zmago na tradicionalno neugodnem gostovanju v Novem mestu pa so dokazali, da znajo preskakovati tudi "manjše" ovire. Olimpija je še naprej z naskokom najučinkovitejša prvoligaška ekipa, prihodnjo soboto pa tudi njo čaka gostovanje pri Gorici, tako da bo deseti krog postregel z derbijem vodilnih.

Najvišjo zmago kroga so dosegli nogometaši Rudarja, ki so se znesli nad nebogljenimi sosedi iz Celja. Novi trener Iztok Kapušin je delo v knežjem mestu začel s pokalno zmago, ko je dvoboj štel za prvenstvene točke, pa so njegovi izbranci pokazali odločno premalo. Javornikova četa je poteptala aktualne slovenske podprvake in dokazala, da je rezultatske krize konec.

Domače točke so osvojili tudi Domžalčani in Zavrčani, Elsnerjeva četa pa je v devetem krogu končno dočakala prvo zmago v tej sezoni na domači zelenici. Krčani, ki so v zadnjih sedmih nastopih zbrali le dve točki niso našli protiorožja za Slobodana Vuka.

Še dlje so na domačo zmago čakali Haložani, ki so nazadnje prednost domačega igrišča v tri točke pretopili 20. marca. Tako so se veselili prve domače zmage po slabi polovici leta, kar je dvignilo samozavest novemu trenerju Slavku Matiću.

Ne spreglejte