Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 10. 2022,
18.25

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,37

Natisni članek

zlata žoga Real Madrid poškodba Karim Benzema

Sreda, 19. 10. 2022, 18.25

1 leto, 6 mesecev

Kaj se skriva v ozadju obveze na roki Karima Benzemaja?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,37
Real Madrid Karim Benzema | Francoski nogometaš Karim Benzema si je januarja 2019 na tekmi Reala proti Betisu hudo poškodoval mezinec na desni roki in še vedno nastopa s povito roko. Še vedno okreva ali gre za vraževerje, saj je od poškodbe pravi stroj za gole.  | Foto Reuters

Francoski nogometaš Karim Benzema si je januarja 2019 na tekmi Reala proti Betisu hudo poškodoval mezinec na desni roki in še vedno nastopa s povito roko. Še vedno okreva ali gre za vraževerje, saj je od poškodbe pravi stroj za gole. 

Foto: Reuters

Ste opazili, da francoski nogometaš Karim Benzema že več let igra s prevezo na roki, ni pa je nosil na slavnostni prireditvi v gledališču Chatelet v Parizu, kjer je v ponedeljek prejel zlato žogo, ki jo najboljšemu nogometašu tradicionalno podeljuje francoska revija France Footbal?

zlata žoga 2022
Sportal Zlata žoga iz rok Francoza Francozu: najboljši je Karim Benzema

V Alžiriji rojeni nogometaš Karim Benzema že vse od leta 2019 igra s prevezo na desni roki. 13. januarja 2019 si je namreč na tekmi med Real Madridom in Real Betisom v La Ligi pri trčenju v branilca Marca Bartro huje poškodoval mezinec na desni roki. V vidnih bolečinah je takrat zapustil zelenico in izpustil naslednjo tekmo, a vse od takrat redno igral. Že na tekmi proti Sevilli, na kateri je prvič nosil prevezo, ki je vse od takrat njegova zvesta spremljevalka. Nekateri celo verjamejo, da mu prinaša srečo, saj je na naslednjih štirih tekmah zabil kar šest golov. 

Od takrat so minila že skoraj štiri leta, marsikaj se je spremenilo in zgodilo, a napadalec španskega velikana še vedno vztraja pri povoju in opornici, ki ščiti njegov mezinec, ter pridno zabija gole.

Zakaj še vedno nosi povoj in opornico? Še vedno okreva po poškodbi in je to del rehabilitacije? Gre morda za vraževerje, saj vse od poškodbe redno zabija gole?

Real Madrid Barcelona Karim Benzema | Foto: Reuters Foto: Reuters

Nima časa, da bi šel pod nož

Benzema je oktobra lani pred obračunom z milanskim Interjem v ligi prvakov razkril, da prevezo nosi zato, ker jo še vedno potrebuje. "Imel sem operacijo, a po takem posegu moraš biti dva meseca odsoten. Po tistem sem si prst še enkrat poškodoval, a preprosto nimam časa, da bi šel znova pod nož, zato raje igram s prevezo," so besede Benzemaja povzeli pri španskem časniku AS.

Benzema bi pod nož moral že takoj po poškodbi leta 2019, a ker je vedel, da bo z zelenic odsoten najmanj dva tedna, najverjetneje pa dva meseca, si tega v pomembnem delu sezone 2018/2019 preprosto ni ne mogel ne želel privoščiti. Zaradi sebe in svoje ekipe.

Benzema je peti francoski dobitnik zlate žoge v zgodovini | Foto: Reuters Benzema je peti francoski dobitnik zlate žoge v zgodovini Foto: Reuters

Tako je raje trpel in počakal, da se je kost zarasla brez operacije, a je mezinec ravno zato danes precej nepravilne oblike. Kot je opaziti na fotografijah, ki francoskega napadalca prikazujejo zunaj nogometnih zelenic, je njegov desni mezinec še vedno na pol pokrčen. A če ga to ne ovira na zelenici, komu mar.

Karim Benze,a Real Madrid
Sportal Atletico brez Oblaka zapravil zmago, Lewandowski že pri 11 golih
Ne spreglejte